Έχετε ακούσει για τo εργαλείο της αγκαλιάς μέσα στο χρόνο;

 

Το παρακάτω, που λέτε, το χρησιμοποίησα πρώτη φορά κάπου στην εφηβεία μου και με βοήθησε έκτοτε σε πάμπολλες στιγμές!!! Ιδέα δεν έχω πώς το εμπνεύστηκα αυτό το εργαλείο, αλλά πάντα δούλευε και ακόμα δουλεύει αν το χρειαστώ και αποφασίσω να ‘εργαστώ’ με αυτό… Μπορεί να σου ταιριάξει κι εσένα, γιατί στο τώρα σου κουβαλάς όλες τις μνήμες του παρελθόντος σου και όλους τους πιθανούς δρόμους του μέλλοντός σου.

Αν λοιπόν περνάς μια περίοδο ή ακόμα και στιγμή δύσκολη και απαιτητική, αν νιώθεις ότι σε ταλανίζει κάτι μεγαλύτερο από εσένα και χρειάζεσαι άμεσα μια ανάσα, αν νιώθεις αποσπασμένος, φορτισμένος, θυμωμένος ή πονά η καρδιά δοκίμασε:

Πάρε μια βαθιά αναπνοή. Εισπνοή και εκπνοή από τη μύτη. Να γεμίσει η κοιλιά, να ξεσφίξει λίγο το σώμα. Κι άλλη μία. Και τώρα άλλη μία. Μέτρα κι αν θες 4 χτύπους εισπνοή, 4 χτύπους άπνοια, 8 χτύπους εκπνοή. Μην πιεστείς αν δεν σου βγαίνουν τα νούμερα. Η ουσία είναι να γεμίσεις οξυγόνο, γιατί σε στρεσογόνες περιόδους, ξεχνάμε να αναπνέουμε….

Κλείσε τα μάτια και οραματίσου τον «μελλοντικό εαυτό σου». Αυτόν που έχει θεραπευτεί, αυτόν που έχει βρει τις λύσεις και έχει ξεπεράσει το οποιοδήποτε πρόβλημα κουβαλάς τώρα, αυτόν που θεραπευμένος και γεμάτος γνώση και σοφία από την παρούσα εμπειρία, είναι ενδυναμωμένος και απελευθερωμένος από τα μπαγκάζια του πόνου.

Φαντάσου τον να έρχεται κοντά σου και σου προσφέρει μια μεγάλη υποστηρικτική αγκαλιά που γεμίζει όλο σου το σώμα με τις ιδιότητες της Αγάπης, της Κατανόησης, της Αποδοχής, να σε γεμίζει με όποια ιδιότητα ΕΣΥ νιώθεις ότι έχεις ανάγκη.

Ο «μελλοντικός εαυτός σου» σε αγκαλιάζει και περνά μέσα σου τη σκέψη ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους, όλα έχουν γιάνει, όλα έχουν φτιάξει. Σε αγκαλιάζει και σου λέει ότι τα έχετε καταφέρει!!!

Μείνε σε αυτήν την κατάσταση ζεστασιάς για λίγο, και αφέσου στην αίσθηση…. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να λάβει πληροφορίες και καθοδήγηση, συμπόνια και τρυφερότητα ….

Με τον ίδιο τρόπο αν στο σήμερα εξακολουθείς να έχεις μια πραγματικά οδυνηρή μνήμη που σε καθηλώνει, πήγαινε στο μικρό αγόρι ή κορίτσι που περνά την εμπειρία που κουβαλάς ακόμα και αγκάλιασέ το. Γέμισε τον παιδικό σου εαυτό με αγάπη και υποστήριξη. Άφησέ τον να μάθει ότι τα καταφέρατε!!!!!!

Καλημέρες όμορφες!!!

 

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο;
Μέσω της στήλης Το δικό σου Βίωμα, έχεις κι εσύ την δυνατότητα να μοιρασθείς τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Διάβασε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες !

 

Newsletter εγγραφή

 

Αγγελική Αρβανίτη

Το πάθος μου είναι να προσφέρω στους ανθρώπους τα εργαλεία που έχω στα χέρια μου και που είδα ότι λειτούργησαν στους δικούς μου φόβους και περιορισμούς και με αυτά να τους διευκολύνω να γίνουν οι ίδιοι Δάσκαλοι του Εαυτού τους! Όραμά μου είναι ένας κόσμος ελευθερίας, ενσυναίσθησης, ισότητας, δικαιοσύνης και αποδοχής. Ναι, μεγάλες λέξεις έχει το όραμά μου. Αλλά έτσι είναι τα Οράματα. Μεγάλα! Όπως και το Όραμα της Όμορφης Ζωής...
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Αρβανίτη
Αγγελική Αρβανίτη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας