Οι εθελοντές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στις καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες αλλάζουν συχνά ανάλογα με το τι συμβαίνει στο αγρόκτημα την κάθε περίοδο. Κυρίως πρόκειται για αγροτικές εργασίες, κήποι, σπορές, μονοπάτια, συντήρηση των υποδομών, μία υδατοδεξαμενή “ferro-cement” και λίμνη, μεταποίηση προϊόντων, μαγειρική, καθαριότητα…

Σε γενικές γραμμές η ζωή στο «Οικοχωριό» προσφέρει εμπειρίες στον τομέα της δημιουργίας φυσικών κήπων, στην υγιεινή κουζίνα, δυνατότητα να μάθετε περισσότερα σχετικά με την οικολογική δόμηση, τη δημιουργία χώρων συγκράτησης του νερού αλλά και στην εκμάθηση διαφορετικών κοινωνικών εργαλείων για τη δουλειά σε ομάδες. Η παρουσία των εθελοντών είναι μία καλή ευκαιρία για βαθύτερη γνωριμία μεταξύ των εθελοντών και των μελών του Οικοχωριού.

Μέσα στην εβδομάδα υπάρχουν «κύκλοι μοιράσματος» ή «κύκλοι καρδιάς», μια ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να επικοινωνήσουν, να ακούσουν και να ακουστούν οι άνθρωποι. Οι κύκλοι είναι ο πυρήνας της κοινότητας μας και οι εθελοντές καλούνται να συμμετάσχουν!

Υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας 4-6 εθελοντών κάθε φορά, σε στεγασμένους χώρους ή σε σκηνές αν θέλετε να απολαύσετε την άμεση επαφή με τη φύση.

Συνήθως, η μέρα ξεκινά με πρωινό (συχνά και με γιόγκα) και ένα «συντονισμό» της ομάδας από τις 8:00 μέχρι τις 8:45. Το μεσημεριανό σερβίρεται περίπου στις 14:00 και ακολουθεί σιέστα. Το απόγευμα, συνεχίζονται κάποιες εργασίες ή η δημιουργικότητα εκφράζεται με άλλους τρόπους, όπως αθλοπαιδιές ή τέχνη. Βραδινό όλοι μαζί γύρω στις 20:00 και μετά μπορέι να ακολουθήσει γιορτή με μουσική, κουβεντούλα και καλή παρέα.

Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι με τις προτάσεις και τις ικανότητές τους.

Το «Οικοχωριό Σκάλα» βρίσκεται σε μια προστατευμένη πράσινη ζώνη, στις παρυφές ενός πανέμορφου δάσους από βελανιδιές, δίπλα σε μικρό φαράγγι που προσφέρεται για εξορμήσεις. Η πόλη της Θεσσαλονίκης απέχει μόλις 45 χλμ ενώ οι παραλίες της Χαλκιδικής αποτελούν μια εναλλακτική για το καλοκαίρι.

Οι εθελοντές συνεισφέρουν μια ελάχιστη συμμετοχή 10 ευρώ την ημέρα για διαμονή και πλήρη διατροφή και προσφέρουν 6 ώρες εθελοντικής εργασίας ανά ημέρα, 6 μέρες / εβδομάδα.
Γίνονται δεκτοί μόνο εθελοντές που θέλουν να περάσουν στο Οικοχωριό Σκάλα περισσότερο από 2-3 εβδομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΟΙΚΟΧΩΡΙΟ ΣΚΑΛΑ στο www.skalaecovillage.com

Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε στο:   [email protected]

Πηγή: Skala Ecovillage

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας