Περίπου το 85% της ευτυχίας μας είναι το αποτέλεσμα των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Έτσι, μια επιτυχημένη ζωή καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από αρμονικές και ισορροπημένες σχέσεις.

 

Βεβαιωθείτε ότι η σχέση σας με τον εαυτό σας και τους άλλους είναι γεμάτη κατανόηση και εμπιστοσύνη. Σε περιόδους κρίσης και δυσαρμονίας, κατευθυνθείτε προς την αρνητικότητα, βρίσκοντας έγκαιρες δημιουργικές λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνετε ο αρχηγός του σκάφους της ζωής σας και στην κορυφή της επιτυχίας και της ευτυχίας σας.

Με άλλα λόγια, βρίσκοντας ευέλικτες, προσαρμόσιμες, δημιουργικές και χρήσιμες λύσεις που προάγουν την ευημερία και την επιτυχία σας, θα έχετε τη ζωή σας στα χέρια σας.

Δοκιμάστε αυτό: Σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας. Χαμογελάστε και γελάστε. Και τώρα πείτε δυνατά: «Είμαι άρρωστος.»

Αμηχανία;

Και τώρα: Χαμηλώστε τα χέρια και το κεφάλι σας, τραβήξτε το πηγούνι στο στήθος σας και κυρτώστε την πλάτη σας. Και τώρα πείτε δυνατά: «Είμαι νικητής».

Ενδιαφέρον, έτσι;

Σε αυτό το σύντομο αυτο-πείραμα, θα παρατηρήσετε ότι κάτι αισθάνεστε λανθασμένο. Οι δηλώσεις και οι σκέψεις σας δεν ταιριάζουν με τη στάση σας. Η αρμονία σας σώματος-πνεύματος διακόπτεται.

Εάν θέλετε να ελέγξετε τη ζωή σας συνειδητά, τότε το πιο σημαντικό πρώτο βήμα είναι να παρατηρήσετε μια τέτοια δυσαρμονία. Μόνο όταν είστε ενήμεροι και άγρυπνοι και αναγνωρίζετε τα όρια νοητικών σκέψεων και συμπεριφορών, μπορείτε να ξεκινήσετε μια διαδικασία μετασχηματισμού. Μετά την αναγνώριση και την κατανόηση, ακολουθεί η αποδοχή.

Η αποδοχή μιας κατάστασης γι’ αυτό που είναι, είναι μια τέχνη που απαιτεί καθημερινή πρακτική.

Σε μια κατάσταση εσωτερικής αντίστασης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρχίζετε να εξαντλείτε ζωτική ενέργεια και να χάνετε τη δύναμη για να ακολουθήσετε τους απώτερους στόχους και οράματα. Ένα όραμα για μια καλύτερη ζωή και την πρόθεσή σας είναι σημαντικό αν θέλετε να ελέγχετε τη ζωή σας συνειδητά και να προάγετε την ευημερία σας και την επιτυχία σας.

Πολλοί ειδικοί έχουν αναγνωρίσει ότι η βασική δεξιότητα του 21ου αιώνα για μια επιτυχημένη και ικανοποιητική ζωή είναι η τέχνη του να ηγείς τον εαυτό σου. Αυτό περιλαμβάνει την ικανότητα να μάθετε σε κάθε φάση της ζωής, τι είναι πραγματικά σημαντικό, και να ορίζετε ανάλογα τις προτεραιότητες.

Οι διαφορετικοί τομείς της ζωής, όπως η εργασία, η οικογένεια, οι φίλοι, τα κοινωνικά δίκτυα, η υγεία, τα χόμπι, τα προσωπικά πάθη, οι περίοδοι ανάπαυσης, οι διακοπές, ο ελεύθερος χρόνος και η εύρεση της δικής σου αίσθησης ζωής, θα εξισορροπηθούν και θα εξεταστούν εξίσου. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενήμεροι, σαφείς και αποφασιστικοί, ενώ σε κάθε περιοχή πρέπει να δοθεί ο χρόνος και ο χώρος που απαιτείται.

Το Zhineng Qigong σας βοηθά να οδηγήσετε τη ζωή σας με βάση τις προσωπικές και ατομικές προτεραιότητες και τον τρόπο ζωής σας.

Εφαρμόζοντας τις ελαφρές, εύκολες και εξαιρετικά αποτελεσματικές μεθόδους και ασκήσεις, δημιουργείται μια νέα αρμονία σώματος-μυαλού. Οι αντιλήψεις σας γίνονται σαφέστερες. Η ικανότητά σας να βρείτε δημιουργικές λύσεις για τα προβλήματα της ζωής βελτιώνεται. Ουσιαστικά, θα αισθανθείτε μια νέα ζωτικότητα που ακτινοβολεί από μέσα.

 

Newsletter εγγραφή

 

Χρυσή Μπέρου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας