Το μάντρα «Ρα Μα Ντα Σα» είναι ένα από τα πλέον θεραπευτικά μάντρας που χρησιμοποιούμε στην Κουνταλίνι Γιογκα. Καλεί τον Ήλιο, τη Σελήνη, τη Γή και το Άπειρο Πνεύμα για να φέρει βαθιά θεραπεία. Μπορείτε να να το χρησιμοποιήσετε για εσάς ή για κάποιον άλλο.

Είναι ένα πολύ καταπραϋντικό μάντρα, καθώς βοηθά στην εξισορρόπηση σώματος, ψυχής, νου και πνεύματος.

Μάντρα: Ra Ma Da Sa SA Say So Hang (Ρα Μα Ντα Σα Σα Σε Σο Χαγκ)

Γλώσσα: Γκουρμούκι

Συγγραφέας: Γιόγκι Μπάτζαν

Μετάφραση:
Ρα – Ήλιος
Μα – Σελήνη
Ντα – Γη
Σα – Απρόσωπο Άπειρο
Σα Σε – Ολότητα του Άπειρου
Σο – Προσωπική αίσθηση συγχώνευσης και ταυτότητας
Χαγκ – Το άπειρο, δονητικό και πραγματικό.

Στάση: Καθίστε στην εύκολη στάση με τα πόδια σας σταυρωτά και τη σπονδυλική στήλη ίσια, ή καθίστε σε μια καρέκλα με τα πέλματα των ποδιών επίπεδα στο πάτωμα.

Μούντρα: Λυγίστε τα χέρια και φέρετε τους αγκώνες στα πλευρά σας. Οι παλάμες των χεριών στραμμένες τον ουρανό. Οι αγκώνες είναι άνετοι στα πλευρά σας με τους καρπούς κοντά στους ώμους. Τα χέρια είναι σε γωνία 45 μοιρών, σα μία ανοιχτή αγκαλιά.

Εστίαση: Ελαφρώς ανοιχτά μάτια στραμμένα στην άκρη της μύτης ή κλειστά και εστιασμένα στο τρίτο μάτι (ανάμεσα στα φρύδια).

Το μάντρα θα πρέπει να τραγουδιέται σε μία πλήρη εκπνοή. Καθώς ψάλλετε το πρώτο Σα, ο ομφαλός τραβιέται έτσι ώστε αυτή η συλλαβή να συντομευθεί. Θα πρέπει επίσης να τραβάτε τον ομφαλό σας όσο ψάλλετε. Το Χαγκ πρέπει να δονείται στη ρίζα της μύτης. Οι υπόλοιπες συλλαβές εκτείνονται σε ένα ισχυρό, γεμάτο ενέργεια τραγούδι. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη φωνή σας σε πλήρη ένταση (δυνατά αλλά όχι με τραχύτητα) σε όλη τη διάρκεια του διαλογισμού.

Καθώς ψάλλετε το μάντρα μπορείτε να οραματιστείτε την ύπαρξή σας κινούμενη μέσα από τα επτά τσάκρα.

Ρα: Ριζικό τσάκρα
Μα: Ιερό τσάκρα
Ντα: Τσάκρα του ουρανού
Σα: Τσάκρα της καρδιάς
Σα: Τσάκρα του λαιμού
Σε: 6ο Τσάκρα(3ο μάτι)
Σο: Τσάκρα του στέμματος
Χαγκ: Η ενέργεια μετακινείται  από το στέμμα στη ρίζα για άλλη μια φορά.

Ολοκληρώνοντας τον διαλογισμό, εισπνεύστε βαθιά και κρατήστε την αναπνοή, καθώς προσφέρετε μια προσευχή θεραπείας. Οραματιστείτε το άτομο που θέλετε να θεραπεύσετε ως εντελώς υγιές, ακτινοβόλο και ισχυρό. Βλέπετε το πρόσωπο του να λούζεται πλήρως από ένα θεραπευτικό λευκό φως και έχει θεραπευτεί τελείως. Στη συνέχεια εκπνέετε και εισπνεύστε βαθιά ξανά, κρατήστε την αναπνοή και προσφέρετε ξανά την ίδια προσευχή. Εκπνοή.

Στο τέλος εισπνέετε βαθιά, τεντώνετε τα χέρια σας ψηλά και τινάαζετε δυνατά τα χέρια και τα δάχτυλά σας για μερικά δευτερόλεπτα. Κρατήστε τους αγκώνες ψηλα και συνεχίστε να τινάζετε τα χέρια σας καθώς εκπνέετε. Επαναλάβετε ακόμα δύο φορές και χαλαρώστε. Εκπνεύστε και χαλαρώστε.

Σατ Ναμ!

 

Πηγή: Kundalini Yoga Athens

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.