Τις προκλήσεις τις αντιμετωπίζεις με δύναμη…

 

Τους φόβους τους νικάς με δύναμη… Ακόμα και για τις επιθυμίες χρειάζεσαι μόνο δύναμη…

Η πιο μεγάλη υπέρβαση που χρειάστηκε να κάνω στη ζωή μου, είναι να μάθω να μην ζητάω εκείνο ή το άλλο να συμβεί. Δεν είναι εύκολο να μην έχεις επιθυμίες, ειδικά όταν οι τοίχοι γύρω σου στενεύουν και εσύ παλεύεις να βρεις λύσεις, πέφτοντας πολλές φορές σε αδιέξοδα.

Κι όμως, υπάρχει κάτι που μπορείς να ζητάς κάθε φορά, χωρίς να δημιουργείς προσδοκίες, καταφέρνοντας να υπερβείς τις επιθυμίες σου.

Το έχω φιλοσοφήσει αρκετά το θέμα με τις επιθυμίες. Τι κι αν ζητήσω να συμβεί αυτό ή το άλλο ή να αποφύγω να βιώσω αυτό ή το άλλο; Κάτι διαφορετικό θα έρθει και θα πάρει τη θέση του… η ζωή δεν εξαιρεί κανέναν και οι προκλήσεις μοιράζονται σε όλους. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως ό,τι έρχεται, τα αντέχουμε… τελεία κα παύλα. Μην πιστεύεις λοιπόν το νου σου όταν γιγαντώνει την πρόκληση και φαντασιώνεται διάφορα.

Ο χορός της ζωής είναι απρόβλεπτος και πάντοτε θα έχουμε κάτι να μας «βασανίζει»: μια ασθένεια, μια ανεκπλήρωτη επιθυμία, εμμονές…

Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το επίπεδο όπου υπερβαίνουμε την ανθρώπινη φύση και αγκαλιάζουμε την Συμπαντική μας υπόσταση, θα κουβαλάμε ή μάλλον θα ταυτιζόμαστε με αυτά τα «βάσανα». Ξυπνάς και βρίσκονται εκεί.

Το να ζητήσεις π.χ. να σου έρθουν χρήματα ή ένας σύντροφος ή να μην βιώσεις την απώλεια ενός αγαπημένου σου προσώπου, σε βάζει σε μια αγωνιώδη αναμονή. Σε κάνει να προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις ό,τι συμβαίνει και να προσπαθείς να καταλάβεις τι χρειάζεται να κάνεις για να έλξεις εκείνο ή το άλλο. Και αυτός ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ. Αυτό είναι και το «βάσανο»: είναι ο μηχανισμός της επιθυμίας και όχι η ίδια η επιθυμία.

δύναμη
Photo on Pixabay

Η φύση σου είναι η χαρά και όχι η αγωνία. Είναι να ζεις την στιγμή όπως εκδηλώνεται και ό,τι φέρνει. Μα όσο κι αν προσπαθείς να αποστασιοποιηθείς από την επιθυμία, τόσο περισσότερο βασανίζεσαι.

Μία μέρα, συνειδητοποίησα πως οι επιθυμίες και οι φόβοι δεν έχουν τέλος. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα επίπεδο όπου αναπνέεις βρώμικο αέρα. Δεν μπορώ να παλεύω όλη μου τη ζωή να διώξω τον βρώμικο αέρα. Αυτό που χρειάζεται να κάνω είναι να φύγω από εκεί. Και τότε ζήτησα από τις Κοσμικές δυνάμεις ένα και μόνο πράγμα: δύναμη.

Κάθε φορά που οι τοίχοι γύρω μου στενεύουν, ζητάω δύναμη… και όχι οι τοίχοι να φύγουν, γιατί ξέρω πως κάτι άλλο θα πάρει τη θέση του.

Κάθε φορά που το ανθρώπινο σώμα επιθυμεί κάτι, ζητάω δύναμη χωρίς να την ονοματίζω, π.χ. «δώστε μου δύναμη να αντέξω τις επιθυμίες μου». Δεν βάζω ταμπέλες και δεν κατευθύνω την δύναμη. Απλά, όταν νιώθω απογοητευμένη ή στεναχωρημένη από κάτι, απλά ζητάω δύναμη. Και το Σύμπαν ανταποκρίνεται άμεσα. Κάτι μέσα μου με σηκώνει στα πόδια μου, γίνεται ένα zoom out και αποστασιοποιούμαι από τα ατέλειωτα προβλήματα του κόσμου και του σώματος Έλενα.

Στην ουσία ζητάω δύναμη να σταματήσω να πιστεύω το νου μου και να σταματήσω να ταυτίζομαι με τις εμπειρίες που συμβαίνουν.

Γνωρίζω πολύ καλά πως η ψυχή μου έχει να βιώσει ένα συγκεκριμένο κάρμα. Ό,τι κι αν προσπαθώ να κάνω, δεν θα το αποφύγω. Δεν ξέρω τι βρίσκεται μπροστά μου, αλλά ούτε και με ενδιαφέρει. Αυτό που ζητάω στην ουσία είναι δύναμη να αντέξω το κάρμα και το νου μου.

Ο νους απογοητεύεται, αγχώνεται και στεναχωριέται όταν τα μαθηματικά της ζωής δεν του βγαίνουν. Όταν συμβαίνει να πιστεύω την φλυαρία του, χρειάζομαι δύναμη να την αντέξω μέχρι να αποστασιοποιηθώ ξανά. Είναι σαν να έχεις έναν γκρινιάρη συγκάτοικο. Κάποιες φορές απλά δεν τον αντέχεις.

Όταν ζητάω δύναμη, απομακρύνομαι από την φωνή του νου και παραδίνομαι στην ευδαιμονία της Συνειδητότητας.

Όλα είναι όπως πρέπει να είναι κι ας μην το βλέπει το σώμα Έλενα.

Τουλάχιστον έτσι λειτούργησε σε μένα.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: elenaera.com

 

newsletter subscription

Έλενα Έρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας