Το Μποστάνι

Κάποτε ένας χωρικός είχε ένα χωράφι με σπαρτά από τα οποία μετά βίας ζούσε την οικογένειά του. Γνώριζε μόνο το μικρό του μποστάνι καθώς φοβόταν το άγνωστο που βρισκόταν παραδίπλα.

 

Ήρθε ο καιρός που κάθε πρωί έβλεπε το μποστάνι του κατεστραμμένο. Άγρια ζώα το επισκέπτονταν τη νύχτα και λεηλατούσαν τις προσπάθειές του. Κατέβαλε πολύ κόπο για να επιδιορθώνει τις ζημιές, μένοντας τελικά μόνο με ένα μικρό όφελος, Όσο δικαιολογούσε την κατάσταση με το:

“Έτσι είναι η ζωή” τα ζώα συνέχιζαν το έργο τους, κάνοντας εμφανίσεις ακόμη και τη μέρα. Ο χωρικός ήταν απελπισμένος και προσευχόταν στο Θεό ν’ απομακρύνει Αυτός τα ζώα αντί για τον ίδιο.

Τότε ο Θεός του έστειλε ένα διαβάτη για να τον παροτρύνει να βγει από το ασφαλές μποστάνι και να ερευνήσει την περιοχή. Τού είπε ακόμη, ότι τα ζώα στην πραγματικότητα τον φοβούνται και απλά εκμεταλλεύονται την αδράνειά του.

Ο χωρικός δεν τον πίστεψε και συνέχισε τις προσευχές. Πίστευε κατά βάθος ότι το πρόβλημά του ξεπερνούσε τις δυνάμεις του.

Ένα πρωί ξύπνησε και αντίκρισε όλα τα σπαρτά κατεστραμμένα. Έκλαιγε με λυγμούς, δεν είχε να θρέψει την οικογένειά του, ήταν εντελώς χαμένος. Βυθισμένος σε απόγνωση, το πήρε απόφαση· θα έβγαινε να τα αντιμετωπίσει, ό,τι και αν ήταν αυτά. Άλλωστε δεν είχε να χάσει πλέον κάτι.

Περιπλανήθηκε τριγύρω, ανακάλυψε μονοπάτια, ήρθε αντιμέτωπος με τα άγρια ζώα αλλά μόλις αυτά τον είδαν το ‘βαλαν στα πόδια, βρήκε πιο πλούσια χώματα και επέκτεινε το μποστάνι του, το περίφραξε και το είχε ασφαλές.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών, η οικογένειά του πέρασε δύσκολα με ελάχιστη τροφή. Όμως οι διαδοχικές ανακαλύψεις τον μετέτρεψαν σε νικητή και σταδιακά σε γαιοκτήμονα που απολάμβανε την αφθονία και τη χαρά της ζωής…

*Όλοι είμαστε Χωρικοί αυτού του κόσμου που κατέχουμε ένα μικρό Μποστάνι (συνειδητή καθημερινότητα) και επιτρέπουμε τα Άγρια Ζώα (δυσάρεστα συναισθήματα και παγιωμένες συμπεριφορές), κατοίκους των αγνώστων χωραφιών του νου μας (υποσυνείδητο) να καταστρέφουν τη βολική καθημερινότητά μας.

Η βοήθεια έρχεται με τρόπους που δεν περιμένουμε, μα θέλει ανοιχτό νου και πίστη. Εκεί που δεν έχεις τίποτα να χάσεις – εκτός από τα ελάχιστα που νομίζεις ως ζωή- εκεί σε περιμένει ένα σενάριο πέρα από κάθε δική σου προσδοκία!

 

Newsletter εγγραφή

 

Νίκος Χατζηκωνσταντίνου
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Νίκος Χατζηκωνσταντίνου (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας