Ότι αφήνεις πίσω σου δεν είναι ότι είναι χαραγμένο στα πέτρινα μνημεία
αλλά ότι έχει υφανθεί πάνω στις ζωές των άλλων.
Περικλής

 

Τα αρχαία μνημεία μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Παρέχουν στους ιστορικούς, τους αρχαιολόγους και τους επισκέπτες τους ενδείξεις για την καθημερινή ζωή των μεγάλων πολιτισμών που τα κατοικούσαν. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα πολλά μυστικά και μυστήρια που περιμένουν να τα αποκαλύψουμε.

Το παρακάτω πρότζεκτ από το myvouchercodes.co.uk αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό μερικών από τα πιο συναρπαστικά αρχαία ερείπια του κόσμου. Για την ακρίβεια οι συμμετέχοντες σε αυτό τα έφτιαξαν όπως πιστεύουν οι ειδικοί ότι έμοιαζαν στην πραγματικότητα.

Εξαιρώντας την περίπτωση του Παρθενώνα που παρουσιάστηκε σε προηγούμενο άρθρο, το πριν και το μετά 6 παγκοσμίων μνημείων έχει ως εξής:

Ρωμαϊκά Λουτρά (Αγγλία, Μπαθ)

μνημεία

μνημεία

Το Μπαθ είναι διάσημο για τα ρωμαϊκά λουτρά του. Μάλιστα εξαρχής είχε χτιστεί σαν λουτρόπολη από τους Ρωμαίους το 43 μ.Χ., υπό τη Λατινική ονομασία “Aquae Sulis” (τα νερά του Sulis), και αναπτύχθηκε ακριβώς γύρω από τις θερμές πηγές της. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν οι μόνες γνωστές θερμές πηγές στην Αγγλία.

H οκτάγωνη αίθουσα του Domus Aurea (Ιταλία, Ρώμη)

μνημεία

μνημεία

3,5 μέτρα κάτω από το έδαφος βρίσκεται η φημισμένη Χρυσή Οικία του Αυτοκράτορα Νέρωνα, ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτή. Η Χρυσή Οικία κάλυπτε την έκταση τριών ολόκληρων λόφων. Αυτό που σώζεται σήμερα αντιστοιχεί μόλις σε 150 δωμάτια περίπου.

Αμέτρητη ποσότητα χρυσού, ελεφαντόδοντο, πολύτιμες πέτρες, μάρμαρα ήταν μόνο μερικά από όσα χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστούν τα μεγαλοπρεπή οικήματα του Αυτοκράτορα.

Εντυπωσιακές τοιχογραφίες σπουδαίων καλλιτεχνών, μερικές από τις οποίες επιβιώνουν μέχρι σήμερα, κοσμούσαν τα δωμάτια στα οποία διοργανώνονταν υπέρλαμπρες γιορτές και συμπόσια. Η οκτάγωνη αίθουσα και άλλοι καλά συντηρημένοι χώροι μαρτυρούν την αίγλη ένδοξων εποχών.

Το φρούριο Μασάντα (Ισραήλ, Μασάντα)

μνημεία

μνημεία

Το Μασάντα είναι ένα εκπληκτικό φρούριο στην ιουδαϊκή έρημο στο Μπερ Σεβά, του Ισραήλ. Χτίστηκε σε ρωμαϊκό στιλ από τον Ηρώδη, τον βασιλιά της Ιουδαίας κάπου μεταξύ του 37 και του 31 π.Χ.

Σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο 500 μέτρων, είναι απρόσητο, καθώς στη μία πλευρά έχει τη Νεκρά Θάλασσα, και την έρημο από την άλλη.

Εθνικό Μνημείο Αζτέκων (ΗΠΑ, Νέο Μεξικό)

μνημεία

μνημεία

Τα «μεγάλα κιβά» ήταν τεράστιες, στρογγυλές δομές, όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να συζητήσουν σημαντικά θέματα της ημέρας. Σε κάποιες περιπτώσεις και για συμμετέχουν στις γιορτές.

Βασιλική του Μαξεντίου (Ιταλία,Ρώμη)

μνημεία

μνημεία

Η ανοικοδόμησή της ξεκίνησε από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο κατά τα έτη 307-310 και ολοκληρώθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο μετά το 312 μ.Χ.. Για το λόγο αυτό άλλωστε είναι επίσης γνωστή ως βασιλική του Κωνσταντίνου.

Αυτό το μεγαλοπρεπές κτίριο στο Forum Romanum ήταν και η μεγαλύτερη απ’ όλες τις ρωμαϊκές βασιλικές.

Αποτέλεσε το τελευταίο σημαντικό μνημείο της Ρώμης και άσκησε μεγάλη επιρροή για την εξέλιξη του τύπου της βασιλικής ως χριστιανικού ναού.

Άνγκορ Βατ (Καμπότζη)

μνημεία

Ο ναός αυτός αποτελεί σύμβολο για το βασίλειο της Καμπότζη. Εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863 καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο.

Χτίστηκε για τον βασιλιά των Χμερ Σουριαβαρμάν 2ο κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ηταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού, καθώς ήταν αφιερωμένος στον Βισνού, όσο και του Βουδισμού.

Πηγή: myvouchercodes.co.uk

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας