Το Πανεπιστήμιο Αθηνών μας προσκαλεί στα μουσεία του!

0
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών μας προσκαλεί στα μουσεία του!

18 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών γίνεται 180 χρονών και το γιορτάζει. Τα μουσεία του Πανεπιστημίου θα είναι ανοικτά για το κοινό  το Σάββατο 6 Μαΐου με αφορμή την Ημέρα Μουσείων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 180 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας του ΕΚΠΑ.

Το πανεπιστήμιο θα ανοίξει τις πόρτες των μουσείων του από τις 11 το πρωί έως τις 3 μ.μ., ώστε το κοινό, με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις, να γνωρίσει και να ενημερωθεί για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του πανεπιστημίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να μιλήσουν με ειδικούς και να γνωρίσουν «κρυμμένους θησαυρούς», που συμβάλλουν διαχρονικά στην εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή γνώση, μπορούν να επισκεφτούν τα μουσεία της σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στου Γουδή, τα μουσεία της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, το μουσείο Ιστορίας στην Πλάκα, αλλά και το Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, για τους επισκέπτες της Πανεπιστημιούπολης θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο, επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, για την εύκολη μετάβαση του κόσμου στα Μουσεία.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές και διευθυντές των μουσείων, καθώς και το προσωπικό τους, θα προσφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που διαθέτουν τα τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.

Παράλληλα, ομάδα της πανεπιστημιακής κοινότητας θα προσφέρει ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).

Για περισσότερες πληροφορίες:  210 368 9748 & 210 368 9500-10

Πηγή: Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο info@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.