Νιώθω κάποιες στιγμές ότι ο κόσμος όπως τον αντιλαμβάνομαι δεν με γεμίζει και χρειάζομαι μια άλλη πραγματικότητα να ζήσω, άλλα όσο και να προσπαθώ να διακρίνω τι είναι αυτό που αναζητώ δεν μπορώ να το ανακαλύψω, γιατί δεν βρίσκω λύσεις στα υπαρξιακά μου θέματα.  

 

Ποιος είναι ο οδηγός μου σε αυτό το ταξίδι; Καθώς αρκετές φορές το βλέπω βασανιστικά ατελείωτο γιατί πλέον έχω κουραστεί να προσπαθώ και να αγωνίζομαι τόσα χρόνια! Ποιος να είναι άραγε; 

Στα αρχαία μυστήρια η τελική δοκιμασία είναι να ξεσκεπάσεις το ιερό πέπλο της Ίσιδας, εκεί αντικρίζεις ένα καθρέφτη, την εσωτερική σιωπή που δείχνει τον αληθινό σου εαυτό.  

Στην κατάσταση αυτή όταν έχουν σιγήσει οι εξωτερικοί θόρυβοι, όταν δεν έχεις δικαιολογία για το τι σου επιβάλλει η κοινωνία και η οικογένεια να ακολουθήσεις, ο μόνος  που έχεις απέναντι σου είναι ο σιωπηλός καθρέφτης της συνείδησης.  

Αυτός που μέσα του σε αναγνωρίζεις και σε αποδέχεσαι, είναι ο εξομολόγος, αυτός που θα σε ακούσει χωρίς να σε κρίνει. Μπορείς να κατέβεις στα βαθύτερα επίπεδα του ψυχισμού σου και να αναγνωρίσεις τα κρυμμένα ένοχα μυστικά και τις προκαταλήψεις, τα καταπιεσμένα πάθη που τα εκτονώνεις με θυμό. 

Εκεί είναι οι θλίψεις και οι ανασφάλειες που μεταφράζονται σε αγωνία και άγχος στην καθημερινότητα, οι κρυμμένοι ενδόμυχοι φόβοι και τα τραύματα που προβάλλουν μέσα από μια κρίση πανικού.  

Αναζήτησε εκεί η δική σου αλήθεια που χρειάζεται να αποδεχθείς, να σε συμβουλέψεις αλλά και να σε επιβραβεύσεις. Μπορείς να διαπιστώσεις ποιος είσαι, αν  είσαι ανώριμος, χαρισματικός, ζηλιάρης, μεγαλόψυχος, απογοητευμένος, κουρασμένος απ’ την ζωή, αν έχεις μένος με τους ανθρώπους, γιατί πονάς όταν δεν σου δίνουν σημασία, αισθάνεσαι αδικημένος, το αίσθημα ότι δεν αξίζεις κλπ. Είναι η πραγματικότητα του βίου σου που αντικρίζεις χωρίς παρωπίδες  και οι παραδοχές. Αναγνωρίζεις το βαθμό συνειδητότητας που κατέχεις.

Αν αποφεύγεις  την εσωτερική σιωπή και στην καθημερινότητα σου συνεχώς αγωνίζεσαι να κατακτήσεις πράγματα, να αποδείξεις  ή να ξεπεράσεις κάποιους άλλους, αυτό δηλώνει ότι δεν αισθάνεσαι καλά γι’ αυτό που είσαι, σε ενοχλεί ότι έχεις βαθιά μέσα σου διότι φοβάσαι να το αντικρίσεις, γιατί για να το προβάλλεις και να το φέρεις στη επιφάνεια προκαλεί πόνο, οργή και απογοήτευση.

-Πως είμαι έτσι, γιατί υποφέρω τόσο, δεν αισθάνομαι υπερήφανος για τις επιλογές μου, η ζωή με έχει αδικήσει, πόσο απογοητευμένος είμαι με εμένα κλπ.  

Η αναγνώριση των βιωμάτων σου, των αιτιών και των αποτελεσμάτων στη διαμόρφωση της ζωής σου δηλώνει αυτό που είσαι τώρα.   

Θα σε διδάξει και θα σε κατευθύνει τι ακριβώς πρέπει να αλλάξεις για να βρεις την εσωτερική γαλήνη και να βιώσεις την πληρότητα στην εσωτερική σιωπή. Ο βαθμός που αισθάνεσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου σε κατευθύνει για τι χρειάζεται να αλλάξει και να επιλέξεις.  

Η εσωτερική σιωπή δεν θα είναι πλέον το φάντασμα που αποστρέφεσαι γιατί φοβάσαι να απολογηθείς στην δική σου αλήθεια χωρίς παρωπίδες, δικαιολογίες και υπεκφυγές αλλά θα είναι πλέον ο σοφός δάσκαλος σου και η πηγή της έμπνευσης που θα σου δείξει την αποστολή σου και το μονοπάτι για την εκπλήρωση της. 

Διαβάστε ακόμη: Η Απελευθέρωση από τα κίνητρα και την προσκόλληση στην ατομικότητα

 

Newsletter εγγραφή

 

senhar

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας