Το ταξίδι του Γιορ – Οδυσσέας Μπράιτ

0
107

Όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος των σκυλιών, είναι παράξενος. Γνωρίζει όμως κανείς αν ερωτεύονται; αν μελαγχολούν; αν σκέφτονται; αν ονειρεύονται;

 

Ο Οδυσσέας Μπράιτ, μέσα από τις σελίδες του άκρως λυρικού βιβλίου του Το ταξίδι του Γιορ, μας μεταφέρει νοερά στον κόσμο τους που έχει τόσα πολλά να μας προσφέρει, τόσα πολλά να μας διδάξει.

Μια παρέα σκύλων, τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, ενώνουν τις ζωές τους και κυνηγούν το όνειρο που τους κρατά ζωντανούς, εκείνο της αλλαγής.

Ένας αρχηγός, κρυμμένος πίσω από την ασπίδα του άτρωτου δυναμισμού και απαλλαγμένος από συναισθήματα, θα καταφέρει μέσα από το ταξίδι τους και με τη βοήθεια ενός ανιδιοτελούς ανθρώπου, να λυτρωθεί, να αγαπήσει και να παρασύρει στο διάβα του κι άλλες παραστρατισμένες ψυχές.

Ένας συνοδοιπόρος, γεμάτος φόβους, δειλίες και συστολές, θα βρει μια θέση στην παρέα που πάντα θα τον προστατεύει αλλά την κατάλληλη στιγμή, όταν ο κίνδυνος ελοχεύει και είναι ο μόνος συνδετικός τους κρίκος με τη ζωή, θα ελευθερωθεί από τα πάθη του, θα σπάσει τις αλυσίδες που τον κρατούν δέσμιο και θα τολμήσει να γευτεί λαίμαργα το άγνωστο, χωρίς επιστροφή.

Μαζί τους ο Γιορ, ο σκύλος που του άρεσε να μοιράζεται τόσο τη χαρά, όσο και τη λύπη, ο διαφορετικός, ο σκεπτόμενος, ο δοτικός, ο ερωτευμένος με τη Γιασεμίνα, εκείνος που θα τους παρασύρει στο ταξίδι προς το άγνωστο, κυνηγώντας τον έρωτα, την αγάπη, το φως και την ελπίδα.

Πόσα μπορεί να μας διδάξει ο κόσμος των σκύλων! Αποδέχονται την ήττα τους και δεν επιδιώκουν εκδίκηση, κάτι που στον κόσμο των ανθρώπων σπανίζει. Αναγνωρίζουν τη δύναμη που φωλιάζει και σιγοκαίει μέσα τους από την ώρα που γεννιούνται και τους συντροφεύει για όλη τους τη ζωή, τροφοδοτώντας την συνεχώς μέχρι να αποκτήσει την άσβεστη ικανότητα και πασχίζουν να δώσουν στα όνειρα τους, σάρκα και οστά.

Ο Γιορ με την ιστορία του, θα μας διδάξει πολλά που δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι αφήσαμε να χαθούν στο χρόνο. Η αγάπη, η ανιδιοτέλεια, η συντροφικότητα, η υπομονή, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η φιλία, η αποδοχή, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια είναι αξίες που θα μας μεταλαμπαδεύσει η ιστορία του και θα μας αφυπνίσει να τις αναζητήσουμε και να τις εντάξουμε και πάλι στις ζωές μας.

Τι έχει τελικά αξία; Να βρούμε τη δύναμη να τολμήσουμε, να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να αντιληφθούμε ότι εκείνο που πραγματικά έχει σημασία, είναι το ταξίδι προς το όνειρο, εκείνο είναι που μετρά περισσότερο από την ίδια την επίτευξή του.

Μπορεί η ιστορία των φίλων μας να μην έχει το τέλος που προδιαγράψαμε ξεδιπλώνοντας τις περιπέτειες τους μιας και δε ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο και η ιστορία του Γιορ και της Γιασεμίνας να είναι σύντομη, πλην όμως έχει πολλά να μας προσφέρει.

Γι’ αυτό λοιπόν, αδράξτε την ευκαιρία, γίνετε συνοδοιπόροι τους και αποφασίστε αν τα δικά σας όνειρα θα χτίσουν το πεπρωμένο σας ή το πεπρωμένο θα χτίσει τα όνειρά σας.

Πάντα επιλέγω να απομονώνω μια δυνατή φράση από κάθε βιβλίο, η οποία στα δικά μου μάτια είναι ξεχωριστή. Από το ταξίδι του Γιορ, επέλεξα την:

οτιδήποτε… κι όσοι δε βρίσκουν κάτι να ερωτευτούν, ερωτεύονται την ίδια τη ζωή…

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις ETRA, για την ευγενική χορηγία του βιβλίου.

Κατερίνα Σιδέρη

 

Το βιβλίο:

Τίτλος: Το ταξίδι του Γιορ
Συγγραφείς: Οδυσσέας Μπράιτ
Εκδόσεις: ETRA
Σχήμα: 14,8 X 21 εκ.
Εξώφυλλο: Mαλακό
Tιμή: 17,17€
Σελίδες: 232
ISBN: 978-960-6830-87-7

Θέλω να το αγοράσω

 

 

Newsletter εγγραφή

 

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Κατερίνα Σιδέρη (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας