Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται 18 χρόνια πριν… άρχισε χωρίς εγώ να το καταλάβω.

Από τον ξαφνικό χαμό του πατέρα μου, ο οποίος ξεψύχησε στον δρόμο, ερχόμενος στο μαγαζί που είχα τότε. Ενός πατέρα που, για μένα, ήταν το πρότυπο, το στήριγμα στα πάντα, ήμουνα το κοριτσάκι του και μου είχε τρελή αδυναμία.

Έφυγε η ψυχή του ξαφνικά… Ξαφνικά όπως το αντιλήφθηκα τότε. Και πάγωσαν τα πάντα μέσα μου… Σοκ τεράστιο για την δική μου την ψυχή. Σοκ που δεν μπορούσα να διαχειριστώ και ίσως να μην ήθελα να διαχειριστώ σε κείνη την φάση της ζωής μου…

Πέρναγε ο καιρός κι εγώ ήμουν ακόμα παγωμένη μέσα μου. Το έριξα στο φαγητό.

Ο σύντροφος με τον οποίον ήμουνα τότε, συζούσα και ήθελα να κάνω οικογένεια μαζί του, με χωρίζει γιατί αυτός δεν ήθελε. Πρώτο χτύπημα γερό, αλλά εγώ ακόμα παγωμένη, δεν καταλάβαινα και πολύ καλά τι γινόταν μέσα μου.

Ξαναβρίσκω τις ισορροπίες μου- ή έτσι νόμιζα- επανέρχομαι στα κιλά μου, συνεχίζω τη ζωή μου, τη δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση, που η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε με κάλυπτε, αλλά βιοποριζόμουν αξιοπρεπέστατα.

Μένω πια σε δικό μου σπίτι, ανεξάρτητη, κάνοντας τη ζωή μου και μαζί ανούσιες σχέσεις, νομίζοντας ότι έχω ξεπεράσει τον πόνο και για τον χαμό του πατέρα και για την απόρριψη του συντρόφου.

Κι έρχεται στη ζωή μου, πάλι ξαφνικά, ένας άνθρωπος που, χωρίς να το ξέρει ούτε αυτός ούτε εγώ ότι θα συνέβαινε, μου προσφέρει 2 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου.

Ιστορία βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία… με τέλος από θρίλερ… για μένα.

Εντελώς ξαφνικά και χωρίς απολύτως κανένα σημάδι από πριν, μου ζητάει να χωρίσουμε γιατί βρήκε άλλη. Το σοκ που υπέστη το είναι μου εκείνη τη στιγμή μπορώ να πω ότι ξεπέρασε την ισχύ του σοκ όταν από κάποιους νοσοκόμους μου είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του πατέρα μου.

Είχαν συσσωρευτεί πολλά μέσα μου, από πολλά χρόνια, από τότε που ήμουνα παιδάκι και δεν είχα παρέες στο νηπιαγωγείο, από τότε που ήμουνα έφηβη και δε μου άρεσε ο εαυτός μου γιατί νόμιζα πώς ήμουνα παχιά ή άσχημη ή ότι δεν ήξερα να μιλήσω και να εκφέρω γνώμη και φοβόμουνα μην με κοροϊδέψουν και με απορρίψουν και μείνω μόνη μου.

Και γι’ αυτούς τους λόγους, επειδή ΕΓΩ τους πίστευα, με απέρριπταν στο τέλος και έμενα μόνη μου. Κι αυτό με πόναγε, πολύ. Και δεν το έδειχνα, δεν το μοιραζόμουν με κανέναν, γιατί το θεωρούσα ντροπή να μιλάω γι’ αυτά τα «ποταπά» συναισθήματα. Ο εγωισμός μου υπερίσχυε, δεν ήθελα να φανώ ευάλωτη γιατί πίστευα ότι θα με χλεύαζαν και θα με εκμεταλλεύονταν.

Και τι κατάφερνα στο τέλος;

Θα σας πω τώρα βλέποντάς τα από απόσταση τι κατάφερνα… να είμαι μόνη μου, ουσιαστικά και απέραντα μόνη μου. Εγώ απομάκρυνα με τον τρόπο μου τους ανθρώπους από γύρω μου. Και στην πραγματικότητα ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα…

Μετά και από το τελευταίο λοιπόν σοκ, ήρθαν οι απανωτές κρίσεις πανικού. Αμείλικτες, έντονες, σχεδόν καθημερινές στην αρχή, καθημερινές στη συνέχεια.

Στην αρχή βέβαια δεν ήξερα τι να κάνω, πανικοβλήθηκα ακόμα περισσότερο, ήμουνα σίγουρη πώς αν «αφηνόμουνα» εκείνη τη στιγμή… θα πέθαινα. Ήταν κάτι εντελώς άγνωστο για μένα, όπως και για όλους την πρώτη φορά που τους συμβαίνει.

Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, ήταν η γνωμάτευση του ψυχιάτρου και για 1 ½ χρόνο ήμουνα σε ελαφρά ψυχοφάρμακα. Εκείνη τη στιγμή που σε πιάνει η κρίση για πρώτη φορά, θέλεις κάτι άμεσο, γρήγορο, να σε επαναφέρει στην κανονική σου κατάσταση. Όσα κι αν ξέρεις για ενεργειακές θεραπείες και εναλλακτικούς τρόπους ίασης (χωρίς φάρμακα εννοώ) εκείνη τη στιγμή δε τα σκέφτεσαι. Θέλεις να συνέλθεις και μετά βλέπουμε…

Και μετά… είδα!

Το τι είδα θα το διηγηθώ σε άλλη ιστορία. Όμως πραγματικά ΕΝΑ πράγμα θέλω να ξέρετε όλοι εσείς που περνάτε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αγχώδεις διαταραχές… ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! Βγείτε, μιλήστε, αλληλεπιδράστε! Θα διαπιστώσετε πώς (δυστυχώς) υπάρχουν κι άλλοι πολλοί σαν κι εσάς, σαν κι εμένα, που περιμένουν απλώς έναν άνθρωπο να καταλάβει τι περνάν και προπαντός να ΜΗΝ τους κρίνει και να ΜΗΝ τους συμβουλεύει.

Απλώς να είναι εκεί…

Αναστασία Ριζοκώστα

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο;
Μέσω της στήλης Το Βήμα του Αναγνώστη, έχεις κι εσύ την δυνατότητα να μοιρασθείς τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Διάβασε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες !

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας