Κάνεις μια προσπάθεια και νομίζεις πως έτσι θα ολοκληρώσεις το όραμά σου. Αν αποτύχεις; Αν δεν πάρεις αυτό που θέλεις άμεσα; Το βίωμα γίνεται δύσκολο, γιατί οι άνθρωποι είναι πλάσματα που έχουν ανάγκη την επιτυχία.

 

Το ιδανικό σου δεν πρέπει να το «χαμηλώσεις», λόγω των αδυναμιών ή των ατελειών σου.

Πίστεψέ με, τα μεγαλύτερα επιτεύγματα δεν ήρθαν από μια προσπάθεια. Ήρθαν από πολλές προσπάθειες επιμονής και πίστης για το αποτέλεσμα. Η επιτυχία δεν είναι πάντα το να ανέβεις στην κορυφή της σκάλας. Επιτυχία είναι το κάθε σκαλοπάτι, που οδηγεί στην κορυφή της σκάλας. Είναι υπέροχο να νιώθεις πως κάθε φορά ανεβαίνεις και ένα σκαλοπάτι. Κάθε φορά που τολμάς βλέπεις την επιτυχία μπροστά σου. Δεν είναι αρνητικό, να φτάσεις και κάπου ενδιάμεσα, απλά να σταματήσεις. Δεν είναι αρνητικό να αλλάξεις πορεία και να επαναπροσδιορίσεις στόχο. Οι δυσκολίες αντισταθμίζονται από νέες ευκαιρίες.

Επιτυχία είναι η συνεχής προσπάθεια μέχρι να ικανοποιηθεί ο στόχος. Τη διαδρομή την ορίζεις, τη βιώνεις. Δίνεις καθημερινά την επιβράβευση στον εαυτό σου, για αυτό που καταφέρνεις. Η «μικρή φωνούλα» μέσα σου, είναι η δύναμή σου. Ευτυχώς που έχουμε και άλλες «πόρτες» πρόσβασης στη ζωή μας. Αυτό είναι μια συνειδητοποίηση.

Ο Μ. Γκάντι αναφέρει: “εκτιμώ ακόμα και τις αποτυχίες και τις απογοητεύσεις, που δεν είναι παρά βήματα προς την επιτυχία.” 

Μια που κάνεις καθημερινά τον διάλογο μέσα σου, κάντο να είναι ευχάριστος, να είναι απολαυστικός για σένα. Πες στον εαυτό σου απλά πράγματα, όμως,γεμάτα νόημα. Είσαι σπουδαίος, δημιουργικός, υπέροχος στο να θέλεις να επιλέγεις την πρόοδο και την εξέλιξη.

Διάλεξε όμορφες λέξεις, δυνατές, θετικές για να του δείξεις πως είσαι μαζί του. Μπορεί να σας πάρει χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο και τις θυσίες. Άλλωστε η ζωή έχει μέσα της το εύκολο και το δύσκολο. Όπως λέει και η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική παντού υπάρχει το yin και το yang. Το εύκολο είναι αντιμετωπίσιμο. Το δύσκολο είναι αυτό που θα σε πάει παρακάτω στην πρόοδο. Πρέπει να βλέπεις το δύσκολο ως την ευκαιρία που πραγματικά έρχεται να πει κάτι. Αυτό το κάτι είναι που θα σε πάει πιο πέρα στην εξέλιξή σου. Είναι φορές που θα δυσκολευτείς, που θα αμφιβάλλεις, που θα σε πάρει «από κάτω». Είναι αποδεκτό και αυτό. Ο στόχος παραμένει, ίσως έρχεται πιο αργά.

Όλα είναι θέμα θετικής διάθεσης και ΠΡΟΘΕΣΗΣ.
Όλα είναι συνάρτηση του πως βλέπεις όλη σου την ζωή.

Η φαντασία και τα όνειρα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή σου. Γεννιέσαι, φαντάζεσαι τον κόσμο φτιαγμένο από τα δικά σου μάτια, συνεχίζεις το μονοπάτι σου και φεύγεις ικανοποιημένος από την ζωή. Πώς σου φαίνεται αυτό;

Κάνε ωραίες σκέψεις, σκέψεις που πηγάζουν από την εσωτερικότητά σου. Μίλα όμορφα, βρες λέξεις καινούργιες και πρόσθεσέ τες στην καθημερινότητά σου. Δώσε χαρά και ελπίδα, πρώτα σε σένα και μετά θα πάρουν και οι άλλοι. Άλλαξε λίγο την συνηθισμένη καθημερινότητά σου σε κάτι άλλο όμορφο, χιουμοριστικό, έξυπνο.

Βάλε την παύση στη ζωή σου, όπου μπορείς περισσότερο. Σίγουρα μπορείς να κάνεις πολλά και γρήγορα, ίσως και ταυτόχρονα. Αυτό φέρνει κούραση. Η κούραση οδηγεί σε λάθη και τα λάθη δεν βγάζουν κάπου. Χρησιμοποίησε λέξεις, προτάσεις όπως: «καλό είναι να το δούμε κάποια άλλη φορά που θα είμαι πιο χαλαρός….» ή «δώσε μου λίγο χρόνο να το σκεφτώ» ή «έχω ανάγκη να χαλαρώσω τώρα συνεχίζουμε άλλη φορά».

Αυτά τα μικρά, μα ουσιαστικά μπορούν να γίνουν το αλάτι της ζωής. Δεν υπάρχουν λύσεις για όλα, αλλά έχεις τη δύναμη να δώσεις αγάπη στον εαυτό σου, να τον πιστέψεις. Εδώ πλέον μιλάμε για τη νοημοσύνη της καρδιάς.

Το συναισθηματικό αλφαβητάρι θα σε βοηθήσει να πατήσεις κάθε σκαλοπάτι με σιγουριά και να πετύχεις τους στόχους σου.

 

Newsletter εγγραφή

 

Σοφία Βλάχου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας