Το πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας αλλά και την καλή φυσική μας κατάσταση, έχει αποδεχθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί συνιστούν ακόμα και σε άτομα περιορισμένης κινητικότητας να προσπαθούν να χαρίζουν μερικά λεπτά άσκησης ημερησίως στον εαυτό τους. Κι αυτό γιατί είναι ο κατάλληλος τρόπος για να παραμένουν οι μύες τους ενεργοί.

Όσοι έχουν βάλει την άσκηση στην καθημερινότητά τους, παραδέχονται πως με τον καιρό βελτίωσαν την όψη του κορμιού τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και η διάθεση τους ακολούθησε επίσης ανοδική πορεία.  Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια των προπονήσεών μας βοηθούν να κρατάμε την ψυχολογία μας σε υψηλά επίπεδα. Το ίδιο ευχάριστο αποτέλεσμα έχουν ακόμα και οι προπονήσεις χαμηλής έντασης.

Τι συμβαίνει, όμως, με την υγεία μας; Πόσα λεπτά άσκησης την ημέρα θεωρούνται αρκετά για να κρατήσουμε την καρδιά μας υγιή;

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Pennington στην οποία συμμετείχαν 464 υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες δίχως σημαντική σωματική δραστηριότητα, τα λεπτά άσκησης που μπορούν να μας εξασφαλίσουν καλή υγεία είναι πολύ λιγότερα από όσα πιστεύει ο μέσος όρος. Μιλάμε για μόλις 10 λεπτά την ημέρα!

Αυτό προέκυψε από το γεγονός πως οι συμμετέχουσες, βελτίωσαν σημαντικά την υγεία της καρδιάς τους αλλά και τη φυσική τους κατάσταση, περπατώντας 72 λεπτά την εβδομάδα για έξι μήνες. Ο χρόνος αυτός ουσιαστικα «μεταφράζεται» σε ένα δεκάλεπτο την ημέρα.

Φυσικά, μιλάμε για τον ελάχιστο χρόνο προπόνησης. Είναι όμως αρκετός να ενεργοποιήσει τους μύες και τον μεταβολισμό μας, προκειμένου να πετύχουμε και την καύση θερμίδων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πάντως, πως όσο πιο έντονη είναι η αερόβια προπόνηση τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψουμε. Για παράδειγμα, με 10 λεπτά τρέξιμο θα κάψουμε τις διπλάσιες περίπου θερμίδες που θα καίγαμε αν περπατούσαμε.

Να λοιπόν, που όσο κι αν βαριόμαστε αξίζει να βγούμε να τρέξουμε έστω και για 10 λεπτά!

Πηγή: limeandlife.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας