Τραγουδάτε καθώς μαγειρεύετε;

0
318

Ένας εύκολος και αναζωογονητικός τρόπος για να ενισχύσουμε τη θεραπευτική ενέργεια ενός γεύματος είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μάντρα καθώς προετοιμάζουμε την τροφή μας. Η δόνησή εισχωρεί στην τροφή: η θετική μας πρόθεση και το συναίσθημα που αισθανόμαστε καθώς μαγειρεύουμε επηρεάζει  το φαγητό μας. Τραγουδώντας ένα μάντρα ανεβάζουμε τη δόνηση και εμπλουτίζουμε με περισσότερη πράνα  (η δύναμη της ζωής) την τροφή μας.

Όσο πέρνα ο καιρός, τόσο περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν καλλίτερη τροφή, φρέσκια, οργανική και όλοι θέλουμε να αποκομίσουμε το καλλίτερο δυνατόν.

Τραγουδώντας ένα μάντρα καθώς μαγειρεύουμε, κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά. Τραγουδώντας αγκαλιάζουμε την τροφή μας με έμπνευση και γαλήνη.

Και όπως δίδαξε ο Γιόγκι Μπάτζαν :

“Χρησιμοποίησε ότι υλικά έχεις και τραγούδα καθώς προετοιμάζεις το γεύμα σου. Είτε πρόκειται για ένα απλό γεύμα είτε για μία περίτεχνη γιορτή, το φαγητό που είναι μαγειρεμένο με αγάπη έχει καλλίτερη γεύση.”

Οποιοδήποτε μάντρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το μαγείρεμα. Αν είμαστε ότι τρώμε, τότε απλά χρειάζεται να επιλέξουμε ποια δόνηση είναι εκείνη που σήμερα θέλουμε να φάμε…

Ταίριαξε την τροφή σου με το Ra Ma Da SA για θεραπεία, με το Har Hare Haree για ευημερία. Τραγούδησε το Jim Prem Kio για να εκφράσεις την αγάπη που έχεις στην καρδιά σου καθώς ετοιμάζεις το φαγητό της οικογένειας. Αν η μέρα σου ήταν δύσκολη τραγούδησε το Guru Ram Das που είναι βοηθά ιδιαίτερα να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και να αγκαλιάσεις με θετική ενέργεια το γεύμα σου.

Το να ευλογούμε το φαγητό μας – να το ευχαριστούμε – είναι ένα επίσης σημαντικό κομμάτι της υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής. Τρώγοντας μπορεί να νοιώθουμε πληρότητα, αλλά όταν είμαστε ευγνώμονες για ότι έχουμε, το επίπεδο κορεσμού είναι βαθύτερο.

Η ευγνωμοσύνη που νοιώθουμε καθώς προετοιμάζουμε το γεύμα  είναι μία ευλογία για όλους που συμμετείχαν στη διαδικασία: τον ήλιο, τη βροχή και τη γη που μέσα της κάρπισαν οι σπόροι και γεννήθηκαν τα φυτά, για τα χέρια που θέρισαν τους καρπούς και τους έφεραν μέχρι τη γειτονιά μας, για εκείνους που το προετοίμασαν με αγάπη, αλλά και για τους τυχερούς που θα το απολαύσουν.

Είναι τιμή για την τροφή και το σώμα, το ιερό δοχείο που αυτή θα θρέψει.

Η δόνηση είναι κάτι λεπτοφυές αλλά αληθινό.
Θρέψτε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας με το καλλίτερο.
Θρέψτε τους με μάντρα!

 Μετάφραση: Αλεξάνδρα Basantpal Αργυριάδου

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας