Μην πετάξετε το ρολό χαρτιού!

0
363

Σκεφτείτε πόσα χαρτιά κουζίνας και υγείας χρησιμοποιείτε κάθε μήνα. Σκεφτείτε και τι κάνετε το ρολό μόλις τελειώσει το χαρτί. Στην καλύτερη περίπτωση το βάζετε στον κάδο ανακύκλωσης. Τι θα λέγατε να το μετατρέπατε σε ένα χρηστικό αντικείμενο, δίνοντας του μία δεύτερη ζωή;

Σας προτείνουμε λοιπόν να επαναχρησιμοποιήσετε το …ταπεινό ρολό φτιάχνοντας κάτι πολύ απλό και ταυτόχρονα δημιουργικό! Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και βάψτε το ρολό ό,τι χρώμα θέλετε ή ζωγραφίστε πάνω του ό,τι σχέδιο σας αρέσει. Εναλλακτικά (ή αν η ζωγραφική δεν είναι το δυνατό σου σημείο), δοκιμάστε να το ντύσετε με κάποιο ωραίο αυτοκόλλητο (ή απλά με φύλλα εφημερίδας, χαρτί περιτυλίγματος ή ό,τι άλλο έχετε στη διάθεσή σας).

Όταν είναι έτοιμο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε το χώρο σας:

1. Περάστε μέσα από το ρολό τα καλώδια της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του εκτυπωτή, κτλ για να μην φαίνονται και να μην μπερδεύονται στα πόδια σας.

2. Φτιάξτε μολυβοθήκες με τα ρολά από το χαρτί υγείας που ετοιμάσατε!

3. Οργανώστε τα διάφορα καλώδια που κυκλοφορούν στο σπίτι σας: Πάρτε ένα κουτί παπουτσιών και βάλτε μέσα όσα ρολά από χαρτί υγείας χωράνε. Μετά διπλώστε τα καλώδια και βάλτε από ένα μέσα σε κάθε ρολό.

Σε ελάχιστο χρόνο θα βάλετε τάξη στο χάος και μία δημιουργική πινελιά στο σπίτι σας χωρίς να ξοδέψεις ευρώ!

Περισσότερα Green Tips από την Greenpeace!

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας