Μην πετάξετε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού!

0
560

Είναι απόγευμα, μόλις έχετε ετοιμάσει το ζεστό (ή κρύο) σου τσάι και ετοιμάζεστε να πετάξετε το φακελάκι. Όχι, μην το κάνετε!

Αν αναρωτιέστε γιατί, διαβάστε παρακάτω 5 χρήσιμους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια του ξανά.

Για τα κουρασμένα μάτια

Κουράστηκαν τα μάτια σας από την πολλή ώρα μπροστά στον υπολογιστή; Βάλτε μερικά μουσκεμένα φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο και μετά τοποθετήστε τα για 10 λεπτά στα μάτια σας. Είναι ένας εύκολος τρόπος να τα ξεκουράσετε και να απομακρύνετε τον ερεθισμό και το πρήξιμο.

Για την κακοσμία του στόματος

Πρόβλημα δυσάρεστης αναπνοής; Ο πιο φυσικός τρόπος να την αντιμετωπίσετε είναι οι γαργάρες και οι στοματικές πλύσεις με διάλυμα που θα φτιάξετε από βότανα, όπως η μέντα και το πράσινο τσάι.

Για τις άσχημες μυρωδιές

Καθαρίσατε κρεμμύδια και μυρίζουν τα χέρια σας; Τρίψτε τα με ένα φακελάκι τσάι. Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σας; Απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, βάζοντας μερικά φακελάκια στα ράφια του. Θέλετε να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα στο αυτοκίνητό σας; Αποξηράνετε μερικά φακελάκια τσαγιού, τοποθετήστε τα σε σακουλάκια από τούλι και κρεμάστε τα στο καθρεφτάκι.

Για το πλύσιμο των πιάτων

Το τσάι είναι κατάλληλο και για το καθάρισμα των πιάτων σας χάρη στις τανίνες που περιέχει. Ωστόσο, καλό είναι να τα ξεπλένετε καλά και να τα στεγνώνετε, για να μην μείνει πάνω τους χρώμα από το τσάι.

Για το κομπόστ

Τα υπολείμματα τσαγιού είναι ιδανικά για το κομπόστ, καθώς είναι πλούσια σε άζωτο.

Πηγή: Green Tips από την Greenpeace

 

Newsletter εγγραφή

 

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας