Βαγγέλης Πετρίτσης PhD | «Η Κοσμική Αστρολογία στον 21ο Αιώνα»

1
470

Συνέντευξη του Βαγγέλη Πετρίτση PhD, Προέδρου του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α., στην Όμορφη Ζωή για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αστρολογίας του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. με θέμα «Η Κοσμική Αστρολογία στον 21ο Αιώνα».

Kύριε Πετρίτση, θα θέλαμε κατ’ αρχήν, να μας πείτε δυο λόγια για το τι είναι ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. και ποιος ο βασικός σκοπός του.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.) ιδρύθηκε το 2017 ως συνέχεια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδας».

Βασικός σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση και η καθιέρωση της Αστρολογίας και της Αστρολογικής Παιδείας στην Ελλάδα, με όλα τα μέσα που διαθέτει η σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας.

Εξίσου βασικό σκοπό αποτελεί η ανάδειξη της Αστρολογίας με την προώθηση εργασιών επιστημονικού περιεχομένου και την προβολή του έργου επιστημόνων που εργάζονται για την ανύψωση της Αστρολογίας σε επιστήμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους σκοπούς και το έργο του συλλόγου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας pasyfa.gr.

Έχει ενδιαφέρον το ότι αναφέρεστε στην Αστρολογία ως επιστήμη δεδομένου ότι πολλοί ίσως να μην έχουν την ίδια άποψη. Πιστεύετε ότι η διοργάνωση αυτού του συνεδρίου τον Μάιο θα μπορούσε να ενισχύσει το επιστημονικό προφίλ της Αστρολογίας;

Κοιτάξτε, ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. ήδη υλοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες και εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών πάνω σε Αστρολογικά θέματα για να προωθήσει τους σκοπούς που μόλις ανέφερα.

Μάλιστα, μέλη του συλλόγου έχουν ήδη εκπαιδευτεί στη Στατιστική, βασικό επιστημονικό εργαλείο για την ανάλυση ποσοτικών δεδομένων, ώστε να είναι σε θέση να τη χρησιμοποιούν σε έρευνες αστρολογικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτό είναι που ο ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. διοργανώνει το 1ο του Διεθνές Συνέδριο Αστρολογίας με καλεσμένους έγκριτους Αστρολόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν να επιδείξουν σπουδαίο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Μέσω αυτού του συνεδρίου, λοιπόν, θεωρώ πως ναι, το επιστημονικό προφίλ της Αστρολογίας μπορεί να ενισχυθεί.

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η επιλογή του συνεδριακού χώρου Triaena Business Center (Λεωφ. Μεσογείων 15, Αμπελόκηποι) για τη διεξαγωγή του συνεδρίου – ο χώρος αυτός έχει μακρά παράδοση στη διοργάνωση επιστημονικών, και δη ιατρικών, συνεδρίων.

Μάλιστα, θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για τη θεματολογία του συνεδρίου;

Βεβαίως, το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αστρολογίας του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Μαΐου 2019 και θα έχει ως θέμα την «Κοσμική Αστρολογία στον 21ο Αιώνα».

Η θεματολογία είναι πρωτόγνωρη και πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα καθώς καλύπτει ενότητες αστρολογικών επιρροών όπως αυτές καθρεπτίζονται στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων.

Για παράδειγμα, μερικοί από τους εισηγητές θα συσχετίσουν πολέμους και άλλες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην ελληνική αλλά και παγκόσμια ιστορία με εκλείψεις, απλανείς αστέρες ή πλανητικούς και συνοδικούς κύκλους, όπως αυτούς του Δία-Κρόνου, του Κρόνου-Πλούτωνα και του Ηλίου-Δήμητρας.

Θα υπάρξει, επίσης, εισήγηση για μία σύγχρονη αστρολογική μέθοδο, αυτή της Αστροχαρτογεωγραφίας.

Τι θεωρείτε ότι θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες από το συνέδριο αυτό;

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια πολύπλευρη θεώρηση των κοσμικών αλλαγών, του σχηματισμού νέων δομών και θεσμών μέσω των  πλανητών, των συνοδικών κύκλων, των απλανών αστέρων και των εκλείψεων.

Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ακούσουν για πρώτη φορά ιδέες και έρευνες που δεν έχουν παρουσιαστεί αλλού, όπως ο ρόλος του Δία στην επανεκλογή Προέδρου στις Αμερικανικές εκλογές ή ο ρόλος των εκλείψεων και των συνοδικών κύκλων σε συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα καθώς και σε μελλοντικές εξελίξεις.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι στους συνέδρους θα διανεμηθεί πιστοποίηση παρακολούθησης και συνεδριακό υλικό.

Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δωρεάν το πρώτο ετήσιο περιοδικό του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α., στο οποίο θα περιλαμβάνονται άρθρα ερευνών των μελών του συλλόγου καθώς και των εισηγητών του συνεδρίου σχετικά με τις εργασίες τους.

Τέλος, μια σειρά δώρων αστρολογικού περιεχομένου θα διανεμηθεί μέσω κλήρωσης κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου.

Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. – 3 Φεβρουαρίου 2019
Καλό θα ήταν να τονισθεί σε αυτό το σημείο ότι η διοργάνωση του συνεδρίου βασίζεται στην εθελοντική εργασία και οικονομική στήριξη όλων των μελών του συλλόγου.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ., Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, Φωτεινή Ορσάρη, Αλέκα Δουζίνα και Πολυξένη Πλαβούκου για την αγόγγυστη προσφορά τους, καθώς και τα μέλη του συλλόγου Κυριάκο Δασκαλάκη, Άθαν Ζέρβα, Ελένη Κωστίκα, Βούλα Λαζάρου, Αντωνία Σολανάκη, Πόπη Στεργιοπούλου και Φανή Τεγοπούλου για τη βοήθεια και την προθυμία τους σε διάφορα στάδια της διοργάνωσης, όπως ο σχεδιασμός λογοτύπου, οι χορηγίες, η μετάφραση-υποτιτλισμός των ξένων εισηγήσεων και το layout του ετήσιου περιοδικού.

Η συνεισφορά τους είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εταιρείες Βοτόμος Α.Ε. και ZEVA Consulting για τη χορηγία νερών και συνεδριακού υλικού.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους εισηγητές και εισηγήτριες του συνεδρίου που ανταποκρίθηκαν τόσο θερμά στην πρόσκλησή μας. Με αλφαβητική σειρά θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τους ξένους εισηγητές μας, João Medeiros, Wendy Stacey και Erin Sullivan, και, τέλος, τους Έλληνες εισηγητές μας, Χρήστο Άρχο, Γιάννη Γιαλαμά, Φωτεινή Ορσάρη, Βασίλη Παπαδολιά και Γιάννη Ριζόπουλο.

Πριν κλείσουμε, θα ήθελα να μας πείτε μερικά από τα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου.

Φυσικά, στα άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία μιας σειράς διαφημιστικών σποτ που να καταρρίπτουν μύθους που επικρατούν για την Αστρολογία καθώς και το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων αστρολογικού περιεχομένου.

Η μία εξ αυτών θα είναι παιδική παράσταση που θα ανέβει στις 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιουπόλεως σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει για τον παιδικό καρκίνο η Ένωση Εικαστικών Λάνασσα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τη Χριστίνα Λαζαρίδου, την πρόεδρο της Ένωσης για την τιμή που μας κάνει, όσο και τον σκηνοθέτη Θοδωρή Οικονομίδη και τα μέλη μας, Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου και Αντωνία Σολανάκη, για την εθελοντική τους συνεισφορά στη συγγραφή του σεναρίου και στην καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια.

Θα αναμένουμε με ανυπομονησία τόσο τα διαφημιστικά σποτ όσο και τις παραστάσεις!
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και ευχόμαστε καλή επιτυχία για το συνέδριο!

Εμείς σας ευχαριστούμε για τη χορηγία επικοινωνίας !

Τo 1ο Διεθνές Συνέδριο Αστρολογίας με θέμα: “Η Κοσμική Αστρολογία στον 21ο Αιώνα” πραγματοποιείται στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και το Σάββατο 25 Μαΐου 2019. Διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.).
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας