Όλοι αγαπάμε τον τρόπο που μας κάνει να αισθανόμαστε η Κουνταλίνι Γιόγκα. Κάποιοι από εμάς είμαστε τόσο πολυάσχολοι και παρόλα αυτά συμπιέζουμε το χρόνο όσο γίνεται περισσότερο για να τη συμπεριλάβουμε στο ημερήσιο πρόγραμμά μας.

 

Nα κάποιοι πολύ απλοί τρόποι για να ενσωματώσετε την Κουνταλίνι Γιόγκα στη ζωή σας ακόμα και αν το πρόγραμμά σας είναι ασφυκτικά γεμάτο:

1.Ξυπνήστε 5 λεπτά νωρίτερα

Κάντε μία συμφωνία με τον εαυτό σας και αρχίστε να ξυπνάτε καθημερινά 5 λεπτά νωρίτερα αφιερώνοντας τα σε τεντώματα.

Εστιάστε συνειδητά σε κάθε μέρος του σώματός σας. Αρχίστε κινώντας τα δάχτυλα των ποδιών. Mετά κάντε περιστροφές των αστραγάλων και τεντώστε τα πόδια. Συνεχίστε με τον ίδιον τρόπο μέχρι τον αυχένα και το κεφάλι.

2.Προγραμματίστε λίγα λεπτά ώστε να μείνετε με τις σκέψεις σας

Ορίστε λίγο χρόνο καθημερινά και παρατηρήστε τον εαυτό σας. Ακούστε τις σκέψεις σας και εστιάστε στο να τις κάνετε θετικές και συνειδητές. Συχνά επιτρέπουμε στο υποσυνείδητό μας να παίρνει τα ηνία. Μαθαίνοντας να ελέγχουμε τον εαυτό μας μπορούμε να τον εκπαιδεύσουμε να είναι προσεκτικός. Να ενεργεί με επίγνωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3.Δεσμευτείτε για έναν 3λεπτο διαλογισμό, 40 ημερών

Οι σύντομοι διαλογισμοί είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να δεσμευτεί κάποιος και να ξεκινήσει μία γιόγκικη πρακτική όταν η ζωή του είναι πολυάσχολη. Είτε επιλέξετε κάποιον συγκεκριμένο διαλογισμό της Κουνταλίνι Γιόγκα για να εξαλείψατε ένα μπλοκάρισμα, είτε εστιάσετε στο τραγούδι του αγαπημένου σας μάντρα για τρία λεπτά, εκπαιδεύετε τον εαυτό σας να αποκτήσει μία διαλογιστική νοοτροπία που φέρνει ισορροπία.

4.Προγραμματίστε  εκ των προτέρων τα σετ της γιόγκικης  άσκησης για 7 ημέρες

Προγραμματίζοντας και επιλέγοντας μία σειρά ασκήσεων εκ των προτέρων τη στιγμή που έχετε το διαθέσιμο χρόνο και την ενέργεια για να ασκηθείτε δεν τα σπαταλάτε στο να ψάχνετε τι ακριβώς θα κάνετε. Η προεργασία επίσης προϋποθέτει έλεγχο της ικανότητας να θέτουμε στόχους και αξιοποιεί τη δέσμευση.

5.Τεντωθείτε πριν πάτε για ύπνο

Κλείστε την ημέρα σας όπως ακριβώς την αρχίσατε. Κάντε κάποιες περιστροφές του κεφαλιού και ανασηκώματα των ώμων. Αφήστε την ημέρα να φύγει… Μην επιτρέψετε σε κανένα από τα σχέδια και τiς ανησυχίες της επόμενης ημέρας να εισβάλλουν στις σκέψεις σας. Μείνετε παρόντες, σε σύνδεση με τον εαυτό σας. Ακούστε τι έχει ανάγκη το σώμα σας, ώστε να μπορέσετε να αναπαυθείτε ειρηνικά κατά τη διάρκεια της νύχτας!

Μετάφραση: Basantpal K. από blog.spiritvoyage.com

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας