Βασική σειρά αναπνευστικών ασκήσεων ανοίγει τα πρανικά κανάλια και ισορροπεί την αναπνοή στις δύο πλευρές του σώματος. Πολλές φορές προηγείται μίας επίπονης, φυσικής κρίγια.

 

Ησειρά αυτή των ασκήσεων είναι πολύ καλή για να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε μία γρήγορη τόνωση και έναν καθαρό νου…

Καθίστε στην Εύκολη Θέση. Δημιουργήστε μία κεραία με τα δάχτυλα του δεξιού χεριού ενωμένα και κλείστε το δεξί ρουθούνι με τον αντίχειρα. Αρχίστε να αναπνέετε με βαθιά, μακριά αναπνοή από το αριστερό ρουθούνι για 3 λεπτά. Μετά εισπνεύστε, κρατήστε την αναπνοή σας, για 10 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε.

Βασική Σειρά Αναπνευστικών Ασκήσεων

Επαναλάβετε την προηγούμενη άσκηση αλλά χρησιμοποιήστε το αριστερό χέρι και αναπνέετε από το δεξί ρουθούνι. Συνεχίστε για 3 λεπτά. Μετά εισπνεύστε, κρατήστε την αναπνοή σας, για 10 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε.

Χρησιμοποιήστε το δείκτη και το μικρό δάχτυλο για να κλείνετε εναλλάξ τα ρουθούνια.

Εισπνέετε από το αριστερό και εκπνέετε από το δεξί με βαθιά, μακριά αναπνοή.

Βασική Σειρά Αναπνευστικών Ασκήσεων

Συνεχίστε για 1 –  3 λεπτά.

Καθίστε στην Εύκολη Θέση με τα χέρια στην GyanMudra. Ξεκινήστε Αναπνοή της Φωτιάς. Εστιάστε στο 3ο μάτι. Συνεχίστε με δυναμική αναπνοή για 3 – 7 λεπτά.  Μέτα εισπνεύστε, κρατήστε κινώντας την ενέργεια μέσα σας και εκπνεύστε.

Βασική Σειρά Αναπνευστικών Ασκήσεων

(Η Αναπνοή της Φωτιάς είναι γρήγορη – 2 με 3 αναπνοές ανά δευτερόλεπτο, ωθώντας τον αφαλό προς τα μέσα κατά την εκπνοή και χαλαρώνοντας τον κατά την εισπνοή).

Χαλαρώστε ή διαλογιστείτε για 5 λεπτά.

Πηγή: kundaliniyoganet.gr
 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.