Συνέντευξη στην Αρετή Μαθιουδάκη
για την Όμορφη Ζωή

Η Βασιλεία πάντα ονειρευόταν να γίνει γυμνάστρια. Σπούδασε Marketing στο Deree College και εργάστηκε για 7 χρόνια στo Holmes Place Health Club στο Μαρούσι μέχρι τη στιγμή που έγινε μητέρα. Όταν ο πατέρας της συνταξιοδοτήθηκε, αποφάσισε να μετατρέψει το ξυλουργείο του σε έναν πανέμορφο πολυχώρο ευεξίας & αυτοβελτίωσης, το Life Blossom.

Βασιλεία, ήθελα να σου πω ότι με το που μπήκα στον χώρο ένιωσα μια απερίγραπτη ηρεμία.

Ναι, είναι γεγονός αυτό. Ερχόμενος κάποιος απ’έξω με το που ανοίγει την πόρτα και μπαίνει λέει«Tι ωραία». Είναι πραγματικά αυτή η πρώτη εντύπωση και αίσθηση που έχουν όσοι έρχονται και μας λένε «Τι όμορφος χώρος, ωραίες μυρωδιές, θαλπωρή, ωραία ατμόσφαιρα, ωραίο φως».

Είναι πολύ όμορφος ο χώρος.

Ναι, γιατί μελετήθηκε πολύ πριν γίνει. Ήταν -και ένα κομμάτι του συνεχίζει να είναι- ξυλουργείο. Το παλιό ξυλουργείο του μπαμπά μου, που λειτουργούσε απ’ το 1978. Αυτός ο χώρος έχει μέσα του όλη τη δημιουργικότητα, τη συγκέντρωση και το πάθος του μπαμπά μου, που πάντα τον αποκαλούσαν «καλλιτέχνη» γιατί τα έφτιαχνε όλα με πολύ μεγάλο μεράκι και αγάπη. Όταν λοιπόν ο μπαμπάς μου συνταξιοδοτήθηκε, ελευθερώθηκε αυτός ο χώρος και σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσαμε να τον αξιοποιήσουμε.

Εγώ προέρχομαι από τον χώρο του Marketing, έχω τελειώσει το Deree αλλά πάντα ήθελα να γίνω γυμνάστρια. Τελικά δεν έγινα, αλλά η ζωή με οδήγησε να εργαστώ στα Holmes Place Ηealth Clubs. Εκεί έμεινα 7 χρόνια, τα 4 απ’ αυτά ως διευθύντρια, οπότε είχα την ευκαιρία να γνωρίσω όλο το κομμάτι του fitness που τόσο αγαπούσα.  Εκείνη την περίοδο έγιναν κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου, οι οποίες συνέπεσαν και με την απόφασή μου να γίνω μανούλα. Το θεωρώ κάτι πάρα πολύ ιερό να μπορεί μια μαμά να είναι με το παιδί της, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Είχα βέβαια και το περιθώριο, με στήριξε πολύ και ο σύζυγός μου και έτσι αποφάσισα να αφοσιωθώ για 2,5 χρόνια σ’αυτόν τον ρόλο.

Παράλληλα, σπούδασα Αρωματοθεραπεία, εξ ού και αυτές οι ωραίες μυρωδιές στον χώρο μας. Έτσι το διάστημα που δεν εργαζόμουν, σαν μαμά, είχα να ασχοληθώ με κάτι που αγαπώ επίσης -τη φύση, τα λουλούδια, τα βότανα- και αυτό μου έδινε δύναμη και χαρά για να συνεχίσω να απολαμβάνω τη μητρότητα. Έτσι, όταν ελευθερώθηκε ο χώρος, είπαμε «Και τώρα;». Σκεφτήκαμε λοιπόν «Δεν αξιοποιούμε το ξυλουργείο, να τον κάνουμε έναν χώρο δικό μας που να προσφέρει την ευεξία και την προσωπική ανάπτυξη, σε ένα προσωπικό πλαίσιο με πολλή φροντίδα, με κόσμο που εκτιμάει τη ζεστασιά, την επαφή και την ποιότητα;». Έτσι και έγινε. Τον φτιάξαμε έτσι που να μπορεί ο καθένας που έρχεται να νιώθει σαν στο σπίτι του.

Είναι όντως πολύ σημαντικό αυτό.

Ναι, και αυτό είναι που μας λένε κιόλας. Με το που μπαίνουν μέσα τούς περιμένει ως καλωσόρισμα το χειροποίητο κουλουράκι και ένα τσάι με βότανα, τα οποία μαζεύουμε από ένα κτήμα που έχουμε στο Μαρούσι.

Κτήμα στο Μαρούσι;

Ναι, έχουμε ένα κτήμα στο Μαρούσι και το αξιοποιούμε φυτεύοντας εκεί. Ο παππούς μου ήταν αγρότης και εκεί έχουμε ένα μποστάνι με φρούτα, λαχανικά και διάφορα πανέμορφα βότανα όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, λουίζα και όλους αυτούς τους ωραίους θησαυρούς της μητέρας γης. Από εκεί μαζεύουμε τα βότανα που χρησιμοποιούμε για τα ροφήματα στον χώρο μας.

Τα ροφήματά μας είναι φρέσκα. Η μητέρα μου είναι αυτή που με μεγάλη φροντίδα φτιάχνει ένα μικρό κέρασμα με όσο πιο αγνά και υγιεινά υλικά γίνεται.

Αυτό είναι κάτι που αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο, που ξέρει ότι θα του προσφέρουμε την ποιοτική υπηρεσία, θα πιει το ωραίο του τσαγάκι και θα γευτεί ένα ωραίο κέρασμα. Και αυτό ήταν το όραμά μου. Να δημιουργήσω κάτι που να νιώθει αυτός που έρχεται την περιποίηση, την φροντίδα και την απλότητα.

 

Βασιλεία Σίμου | «Να ανθίζουμε όλοι μαζί. Γιατί ο ένας εξαρτάται απ’ τον άλλον. Είμαστε ένα»

 

Είναι πολύ όμορφο αυτό. Οπότε τι μπορεί να βρει κανείς στον χώρο εδώ;

Λοιπόν, κατ’ αρχήν ο χώρος μας είναι πολυχώρος. Πολυχώρος ευεξίας και αυτοβελτίωσης, οπότε περιλαμβάνει το κομμάτι της άσκησης και της ευεξίας, αλλά και το κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης.

Για τη σωματική και ψυχική ευεξία, μπορεί κάποιος να βρει μαθήματα pilates mat, μαθήματα hatha yoga, μαθήματα τάι τσι (αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη) και χορό.

Από τη πλευρά της προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης, προσφέρουμε εβδομαδιαίες συναντήσεις Χοροκινητικής Θεραπείας και Σωματικής Αυτογνωσίας. Η χοροκινητική θεραπεία, με στόχο την σωματική αυτογνωσία, απευθύνεται σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που θέλουν να μάθουν να ακούν το σώμα τους. Είναι ουσιαστικά μια μορφή σωματικής ψυχοθεραπείας μέσω της Τέχνης του χορού και της κίνησης.

Επίσης, μπορεί κάποιος να βρει στο πρόγραμμά μας δυο παιδικά τμήματα για τους μικρούς μας φίλους. Το ένα είναι η βρεφική yoga, για παιδάκια από ενός μήνα έως και ενός έτους μαζί με τις μαμάδες τους. Είναι μια ευκαιρία για τη μαμά να συνδεθεί με το μωρό της αλλά και να συναναστραφεί και με άλλες μαμάδες, σε μια περίοδο της ζωής της που είναι αντιμέτωπη με κάτι πολύ καινούριο, πολύ φρέσκο. Στο μάθημα αυτό έχει την ευκαιρία  η μαμά να περάσει όμορφα αλλά και το παιδάκι της να ηρεμεί μέσα από τη διαδικασία της yoga και του βρεφικού μασάζ, που είναι και αυτό μέρος του μαθήματος.

Επίσης, έχουμε για τα παιδάκια από 18 μηνών έως και 5 ετών μουσικοκινητική και νηπιακή yoga, οπότε καλύπτουμε και αυτές τις ηλικίες.

Πώς αντιδρούν τα παιδιά στη yoga;

Κατ’ αρχήν πρέπει να σου πω ότι το πλαίσιο είναι εντελώς διαφορετικό από τη yoga των ενηλίκων. Μέρος του μαθήματος είναι η μουσικοκινητική, οπότε γίνεται περισσότερο παιχνίδι. Το κομμάτι στο τέλος του προγράμματος είναι πολύ εντυπωσιακό γιατί τους προσκαλεί η μουσικοπαιδαγωγός να χαλαρώσουν με ένα πολύ όμορφο τραγούδι για 5 λεπτά και πραγματικά τα πιο πολλά παιδάκια κάθονται ήρεμα και ακούν τη μουσικούλα μαζί με τη μαμά τους. Είναι ένα σημείο σύνδεσης της μαμάς με το παιδί της εκείνη την ώρα. Οι γονείς που συνήθως τρέχουν όλη την ημέρα έχουν μια ώρα με το παιδί τους για να παίξουν και να συνδεθούν ουσιαστικά. Οπότε τους αρέσει πολύ.

Βασιλεία Σίμου | «Να ανθίζουμε όλοι μαζί. Γιατί ο ένας εξαρτάται απ’ τον άλλον. Είμαστε ένα»


Υπάρχουν και άλλα εβδομαδιαία προγράμματα;

Ναι, το Feldenkreis, ή αλλιώς “awareness through movement”. Η μέθοδος σωματικής εκπαίδευσης Feldenkreis είναι μια διαδικασία μάθησης. Ο μαθητής μέσω αυτής της ήπιας άσκησης, βελτιώνει τη στάση του σώματός του και την ποιότητα της κίνησής του. Είναι  κατάλληλη για όλους και για όλες τις ηλικίες. Σίγουρα μέσω μιας βιωματικής εμπειρίας θα είναι πιο εύκολο να το κατανοήσει κάποιος. Γι’ αυτό άλλωστε κάνουμε και κάποιες ανοιχτές παρουσιάσεις των προγραμμάτων μας για να μπορεί κανείς να έρθει να το βιώσει. Νομίζω ότι το βίωμα είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσει να το νιώσει.

Αυτά είναι τα εβδομαδιαία προγράμματα. Μετά, προσφέρουμε σε μηνιαία βάση διάφορα σεμινάρια.

Αυτό το διάστημα, έχουμε τον κύκλο συναντήσεων «ενωτικό τραγούδι και κύκλιος χορός». Οι μηνιαίες αυτές βιωματικές συναντήσεις με εμπνεύσεις από παραδόσεις όλων των ηπείρων του πλανήτη μας, απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση, φωνή, επάγγελμα, ενδιαφέροντα και έχουν στόχο να καλλιεργήσουν ένα κλίμα σύνδεσης και ενότητας. Είναι πολύ ενδιαφέρον!

Θα προσφέρουμε επίσης συναντήσεις με «ενεργητικούς διαλογισμούς του Osho» καθώς και θεματικά σεμινάρια Χοροκινητικής Θεραπείας & Σωματικής Αυτογνωσίας, πάντα με κάποιο ενδιαφέρον θέμα, όπως «Ταξιδεύω με το σώμα μου & δημιουργώ τα όρια μου». Θέλω πολύ να κάνουμε και ένα σεμινάριο με αστρολογικό περιέχομενο γιατί είναι κάτι που με ελκύει πολύ, μιλάει στην ψυχή μου και θέλω να το ανακαλύψω! Επίσης, θα έχουμε εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης με δραματοθεραπευτικές τεχνικές, απογεύματα με αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους & εκδηλώσεις με αφρικανικό χορό!

Με τη δασκάλα της yoga, θα κάνουμε επίσης ένα κύκλο 7 τρίωρων μηνιαίων συναντήσεων με θέμα «Οι 7 Στρόβιλοι του Μετασχηματισμού – Chakra & Nada Yoga». Οι συναντήσεις αυτές θα σχετίζονται με τα 7 ενεργειακά κέντρα μας -τσάκρας- και τη θεραπεία αυτών μέσω του ήχου (nada yoga) & της πρακτικής της γιόγκα.

Και άλλα πολλά σεμινάρια θα έρθουν στο μέλλον με έμπνευση και ενθουσιασμό!

Βασιλεία Σίμου | «Να ανθίζουμε όλοι μαζί. Γιατί ο ένας εξαρτάται απ’ τον άλλον. Είμαστε ένα»

Τι είδους άνθρωποι έρχονται;

Είναι άνθρωποι που θέλουν να φροντίσουν την ψυχική και τη σωματική τους υγεία, την ευεξία τους, σε ένα πλαίσιο πιο προσωπικό και όχι σαν αυτό ενός μεγάλου γυμναστηρίου που θα πάει και θα τα κάνει όλα. Εδώ θα βρει ολιγομελή γκρουπ, από 2 έως και 8-9 άτομα, οπότε τους αρέσει αυτή η προσωπική φροντίδα που υπάρχει σε κάθε τμήμα. Είναι άνθρωποι που αναζητούν την προσωπική επαφή και φροντίδα.

Όλες οι ομάδες είναι μικρές και δεμένες. Οι δάσκαλοι καταφέρνουν και φτιάχνουν πολύ δεμένες ομάδες. Είναι ο χώρος μαζί με τους ανθρώπους και τους δασκάλους που κάνουν τη διαφορά. Λειτουργεί η ομαδικότητα και υπάρχει μια συγχρονικότητα. Υπάρχει μια σύνδεση χωρίς πολλά λόγια και λειτουργούν τα πράγματα με ροή.

Είναι πολύ ωραία αίσθηση να νιώθεις ότι σε φροντίζουν προσωπικά.

Πράγματι και να είναι και απ’ την καρδιά. Άλλωστε και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε έχουν έρθει και δουλεύουν απ’ την καρδιά τους. Για να γίνει αυτός ο χώρος όταν ξεκινούσαμε να τον δημιουργούμε, δεν υπήρχε ο ανάλογος προϋπολογισμός για να μπορέσουν να υλοποιηθούν όλες αυτές οι τροποποιήσεις. Για τη μετατροπή του ξυλουργείου χρειάστηκαν πολλές αλλαγές. Χρειάστηκε αρχιτέκτονας για τη αναδιαρρύθμιση του χώρου, το μπάνιο χτίστηκε από την αρχή, μπήκε ξύλινο πάτωμα, έγιναν τα ντουλάπια, μπήκε πολύ εξελιγμένο σύστημα θέρμανσης-ψύξης-εξαερισμού, η είσοδος δεν υπήρχε. Έγινε μια πολύ μεγάλη ανακαίνιση.

Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα, στην αρχή λέγαμε να ξεκινήσουμε όπως ήταν ο χώρος. Όμως επειδή είχα ένα όραμα να γίνει κάτι έστω και μικρό αλλά πολύ ποιοτικό, με πολύ ποιοτικά υλικά, δεν δεχόμουν να ξεκινήσω κάτι με τον χώρο όπως ήταν.

Ξεκίνησα να βλέπω διακοσμητές και αρχιτέκτονες χωρίς να έχω τα απαιτούμενα χρήματα, αλλά κάτι με ωθούσε να το κάνω. Βαθιά μέσα μου πίστευα ότι θα έβρισκα τα χρήματα. Και έτσι, λίγο-λίγο, με επαφές και ειδικές συνεργασίες, έγινε ο πολυχώρος μας. Κάποια στιγμή είχα πει σε κάποιον φίλο που έβαλε τις ψευδοροφές, τους φωτισμούς και το σύστημα θέρμανσης κτλ. «Δεν ξέρω πώς θα το ξεπληρώσω όλο αυτό που έχω επενδύσει» και μου λέει «Μην ανησυχείς. Εσύ ξεκίνα το, κάν’ το και αν δεν έχεις, δεν πειράζει, πες ότι στα ‘δωσε ο Θεός». Συμφώνησα λοιπόν. Και όταν άκουσα αυτή την κουβέντα, είπα μέσα μου «εντάξει, παρ’ όλο που δεν έχω όλα τα χρήματα που απαιτούνται, θα μπουν τα κατάλληλα συνεργεία να κάνουν όλες τις εργασίες και έχει ο Θεός».

Μεγαλώνοντας, είναι άνθιση ζωής όλο αυτό. Γι’ αυτό και το όνομα είναι “Blossom”. Μ’ αυτό κι εγώ ανθίζω. Βρέθηκαν άνθρωποι κοντά μου που με βοήθησαν να κάνω την επιθυμία μου πραγματικότητα και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και αυτό εδώ και δύο χρόνια μήνα με το μήνα γίνεται καλύτερο,  και εγώ μαζί του δυναμώνω, ανθίζω.

Είναι φυσικό όταν δίνεις τόση αγάπη και φροντίδα να παίρνεις πίσω τόση αγάπη και φροντίδα.

Ακριβώς. Είναι σαν να μου επιστρέφονται πίσω αυτά τώρα. Και νιώθω πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που βρέθηκαν. Οπότε όπως καταλαβαίνεις και οι συνεργάτες είναι αντίστοιχης ποιότητας, όπως και οι άνθρωποι που έρχονται εδώ είναι παρόμοιας φιλοσοφίας. Αυτό είναι το κοινό. Άνθρωποι με βάθος, με ποιότητα, με απλότητα, γιατί και η απλότητα είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει. Και όπως λέμε, έχει ο Θεός.

Επίσης, πίσω από τον χώρο βρίσκεται ένα σωματείο-σύλλογος και υπάρχει μια από κοινού προσπάθεια όλων των ανθρώπων να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό με όσο το δυνατό πολύ προσιτές τιμές, ώστε να μπορούν όλο και περισσότεροι να έρθουν. Βέβαια, στο πλαίσιο που μπορούμε κι εμείς για να εξασφαλίζεται η λειτουργία του χώρου.

Βασιλεία Σίμου | «Να ανθίζουμε όλοι μαζί. Γιατί ο ένας εξαρτάται απ’ τον άλλον. Είμαστε ένα»

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Στο μέλλον, επειδή υπάρχει κι ένας ακόμα χώρος, που προς το παρόν χρησιμοποιείται απ’ τον μπαμπά μου σαν εργαστήριο, υπάρχει η προοπτική να επεκταθούμε με άλλη μία αίθουσα. Σκεφτόμαστε να κάνουμε εκεί και μαθήματα ξυλουργικής, επειδή έχουμε τα μηχανήματα και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για αυτή την τέχνη. Ίσως λοιπόν να γίνει κάποιο μάθημα ξυλουργικής με δάσκαλο τον μπαμπά μου, τον παραδοσιακό ξυλουργό. Όλα αυτά που βλέπεις στον χώρο, τα πατώματα, τα ντουλάπια, ο μπαμπάς μου τα έχει φτιάξει. Έχει μπει πολλή προσωπική εργασία, πλην των υπολοίπων που σου περιέγραψα.

Το όραμά μου είναι να γίνει ο Πολυχώρος μας το μέσο για τον κόσμο που θέλει να ανθίσει. Να μπορεί να έρθει κάποιος που επιθυμεί να αναπτύσσεται, να περνάει καλά, να ηρεμεί, να νιώθει χαρά. Αυτό είναι το όραμά μου ουσιαστικά. Να γίνει όλο και πιο μεγάλο αυτό, για να μπορώ να το προσφέρω αυτό σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Με απλότητα, με ζεστασιά, θαλπωρή, αγάπη, φροντίδα.

Ξέρεις, μέσα σε όλα είναι και η χαρά. Γι’ αυτό και επέλεξα να υπάρχει και ο χορός. Έχουμε βέβαια yoga, pilates και όλα αυτά τα πάρα πολύ ωραία αλλά μου έλειπε ο χορός. Ο χορός μου δίνει χαρά. Και η χαρά είναι υγεία. Είναι σημαντικό να έρχεται ο άλλος και να νιώθει χαρά εκτός από ηρεμία. Ο χορός συνδέει και πετάς από χαρά. Εγώ από μικρή πέταγα από χαρά όταν χόρευα. Μ’ αρέσει να χορεύω.

Εσύ τι παρακολουθείς απ’ όλα αυτά που γίνονται στον χώρο;

Είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω τι να πρωτοπαρακολουθήσω. Δεν είμαι πιστή κάπου, μπαίνω σε διάφορα μαθήματα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, μ’ αρέσουν όλα. Έτσι κάνω μια pilates, μια yoga, μία χοροθεραπεία, μια tai chi και αυτό όχι πάντα μέσα στην ίδια εβδομάδα. Μην ξεχνάς ότι έχω ένα παιδάκι 4 ετών, οπότε προσπαθώ να βρω μια ισορροπία. Με τον γιο μου παρακολουθούμε κάποιες φορές μαζί το μάθηματης μουσικοκινητικής. Και σ’ εκείνον αρέσει πάρα πολύ αλλά κι εγώ έχω την ευκαιρία για μία ώρα να κάτσω μαζί του και να περάσουμε όμορφα. Συμμετέχω γιατί μ’ αρέσουν όλα και προσπαθώ να βρίσκομαι σε όλα μέσα και να βλέπω και τους διαφορετικούς ανθρώπους που έρχονται, να μπορώ να έχω επαφή με όλο τον κόσμο.

Πέρα απ’ αυτό, μου αρέσει πάρα πολύ να περπατάω, οπότε πηγαίνω στο κτήμα Συγγρού. Αφήνω τον γιο μου στο σχολείο και περπατάω στο κτήμα γιατί με ηρεμεί πάρα πολύ η φύση. Οπότε κάνω και το περπάτημα σαν άσκηση. Με γαληνεύει η φύση πάντα, με ηρεμεί. Και γυρνάω με άλλη όρεξη για να μπορώ να δώσω, μου βγάζει τη δημιουργικότητά μου, τη χαλάρωσή μου και μου γεννά νέες ιδέες. Με βοηθάει η φύση, μου καθαρίζει το μυαλό και μου ανοίγει την καρδιά. Αυτά είναι πολύ σημαντικά, ο καθαρός νους και η ανοιχτή καρδιά. Σύνδεση μυαλού με καρδιά, γιατί όταν αυτά είναι αποκομμένα υπάρχει ένα ζήτημα. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας, δεν το συζητάω. Στιγμές είναι που υπάρχει σύνδεση. Γι’ αυτό πηγαίνω στα πάρκα, κάνω yoga. Όταν βλέπω τον νου να φεύγει, έρχομαι και κάνω yoga.

 

Βασιλεία Σίμου | «Να ανθίζουμε όλοι μαζί. Γιατί ο ένας εξαρτάται απ’ τον άλλον. Είμαστε ένα»

 

Έχεις σκεφτεί να διδάξεις εσύ;

Τι είπες τώρα! Το όνειρό μου, που ήθελα να γίνω γυμνάστρια αλλά τελικά δεν έγινα. Μου αρέσει πολύ το κομμάτι της ευεξίας αλλά μου αρέσει και το κομμάτι το θεραπευτικό, δηλαδή νομίζω πως έχοντας αυτόν τον χώρο καλύπτω πολλές πτυχές του εαυτού μου, της ευεξίας, της θεραπείας, γι’ αυτό και έκανα την αρωματοθεραπεία. Τα αιθέρια έλαια είναι ζωντανοί οργανισμοί. Μέσω της αρωματοθεραπείας μπορώ κι εγώ να στηρίζω και να υποστηρίζω ανθρώπους με φυσικούς τρόπους, μέσω των αιθέριων ελαίων. Οπότε έτσι πιάνω και το κομμάτι της θεραπείας.

Και η προσωπική ανάπτυξη μου αρέσει πάρα πολύ. Νομίζω ότι έχω κάνει έναν χώρο, ο οποίος έχει όλα τα κομμάτια που μου αρέσουν. Μπορεί να μην τα διδάσκω εγώ, είναι όμως σαν να τα εμπεριέχω. Σαν να είναι ο προορισμός μου να τα βάλω όλα κάτω από μια στέγη. Και να τους δίνω ζωή. Να ανθίζουν όλα. Αυτά να ανθίζουν και μαζί κι εγώ. Και ο άνθρωπος που έρχεται και ο χώρος. Να ανθίζουμε όλοι μαζί. Γιατί ο ένας εξαρτάται απ’ τον άλλον. Είμαστε ένα.

Τι ωραίο που ακούγεται αυτό! Πώς μπορεί κανείς να γνωρίσει τον χώρο;

Στην αρχή της σεζόν κάνουμε ανοιχτά μαθήματα και παρουσιάσεις των μαθημάτων όπου μπορεί να έρθει κάποιος να δοκιμάσει. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν πλέον οι ανοιχτές συναντήσεις, αλλά μπορεί κάποιος αν θέλει να έρθει να δοκιμάσει όποιο πρόγραμμα επιλέξει, εφ’όσον πρώτα επικοινωνήσει μαζί μου για να του πω τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να έρθει να το γνωρίσει.

Μετά υπάρχουν τα προγράμματα σε μηνιαία βάση, τα σεμινάρια και τα εβδομαδιαία μαθήματα που ανακοινώνονται στη σελίδα μας στο Facebook: Life Blossom και στο Instagram: Vasilia Simou. Πάνω απ’ όλα όμως, εγώ προσκαλώ τους ανθρώπους να έρθουνε.  Τους προσκαλώ να έρθουν να γνωριστούμε. Άσχετα με το αν θα μείνουν ή όχι. Επειδή μου αρέσει κιόλας να γνωρίζω ανθρώπους τους προσκαλώ να έρθουν για ένα τσάι, να τα πούμε και να βρούμε αν υπάρχει κάτι που τους αρέσει να κάνουν και γεμίζει τη ψυχή τους.

Προσφέρεις και υπηρεσίες αρωματοθεραπείας;

Ναι, αν κάποιος ενδιαφέρεται χρειάζεται να έρθει σε επαφή μαζί μου για να κανονίσουμε μια συνάντηση, να έχουμε μια προσωπική συζήτηση και ένα προσωπικό ερωτηματολόγιο για το πώς αισθάνεται τη στιγμή που θα έρθει και ποιες είναι οι ανάγκες του. Συζητάμε και από εκεί και πέρα προτείνω αρωματοθεραπευτικές λύσεις είτε για καλλυντικά, π.χ. κρέμα προσώπου, κρέμα σώματος κτλ., είτε θεραπευτικής φύσεως για χαλάρωση, για την αϋπνία, για μυϊκούς πόνους κα.

Ουσιαστικά φτιάχνω προϊόντα που προορίζονται είτε για καλλυντική χρήση είτε για θεραπευτική χρήση. Χρησιμοποιώ μόνο αιθέρια έλαια οργανικής καλλιέργειας, χωρίς χημικά και έλαια βάσης από ελληνικούς βιολογικούς σπόρους ψυχρής έκθλιψης.

Οπότε το προϊόν είναι τελείως γνήσιο. Και είναι και πολύ customized, δεν έχω έτοιμα προϊόντα. Μου ζητάς ας πούμε μια κρέμα σώματος. Αφού συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο, θα σου φτιάξω μια κρέμα σώματος αποκλειστικά για εσένα, που θα τη βάζεις και θα νιώθεις εσύ ωραία. Γι’ αυτό και φτιάχνω τα προϊόντα εκείνη τη στιγμή, δεν έχω στο ράφι έτοιμα.

Τι προϊόντα φτιάχνεις;

Κρέμα προσώπου, κρέμα σώματος, προϊόντα παιδικής περιποίησης, αντικουνουπική κρέμα, αντιμικροβιακό & αντιιϊκό λάδι για τις ιώσεις, προϊόν για πρόληψη και θεραπεία για τις ψείρες, ειδικά ενεργειακά λάδια και σπρέυ για το κάθε τσάκρα.… Φτιάχνω προϊόντα με άρνικα για τους μυϊκούς πόνους και τα χτυπήματα, λάδι για τις έγκυες, για ξηροδερμία, για δερματικά θέματα, για κυτταρίτιδα…. Και θεραπευτικά προϊόντα αλλά και για καλλυντική χρήση.

Πού μπορεί να τα βρει κανείς;

Υπάρχει η σελίδα μου στο Facebook. Επίσης κάποια στιγμή λίγο πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνω ένα bazaar στον Πολυχώρο μας με χριστουγεννιάτικα, εποχικά προϊόντα μου. Το ίδιο και το καλοκαίρι. Τα αιθέρια έλαια δεν είναι μαζικά. Πρέπει να συνεργαστεί η ψυχή του φυτού με την ψυχή του ανθρώπου για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βασιλεία Σίμου | «Να ανθίζουμε όλοι μαζί. Γιατί ο ένας εξαρτάται απ’ τον άλλον. Είμαστε ένα»

Αυτή την εποχή τι χρειαζόμαστε;

Είμαστε σε εποχή ιώσεων, οπότε το αντιμικροβιακό-αντιιικό λάδι όπως και τα προϊοντα για τις ψείρες είναι πολύ χρήσιμα. Το λάδι άρνικας για τα χτυπήματα είναι πολύ σημαντικό για τα μικρά παιδάκια αλλά και για τους μεγάλους γιατί με την αλλαγή του καιρού υπάρχουν μυοσκελετικοί πόνοι και η άρνικα σε συνδυασμό με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια ανακουφίζει πολύ. Τέλος, οι κρέμες μου με αλόη για δερματικά θέματα είναι πολύ ιδανικές για αυτή την εποχή.

Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που γνωρίζω συνεχώς ανθρώπους που κάνουν όμορφα πράγματα. Βλέπω πολύ θετική αλλαγή γύρω μου.

Αυτή η κρίση είχε νομίζω και τα καλά της. Μας ώθησε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Είναι ωραίο επειδή υπάρχουν και πιο μικρές μονάδες. Πλέον άνθρωποι που έχουν ένα όραμα και θέλουν να το βάλουν σε εφαρμογή, τελικά μπορούν να το κάνουν. Και αυτό έγινε επειδή κάποιοι που βρέθηκαν χωρίς δουλειά, είχαν την ευκαιρία να καθίσουν και να το δουλέψουν μέσα τους και να βγει στην επιφάνεια το δυναμικό τους. Κάτι που επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό είναι η συνεργασία. Η αληθινή συνεργασία φέρνει και την κοινή πρόοδο.

Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι ακόμα και η επιχείρηση που εργάστηκες ανήκε σ’ αυτόν τον χώρο.

Ακριβώς. Ήταν η πρώτη μου δουλειά. Με το που ετοίμασα το βιογραφικό μου, εκείνοι με πήραν τηλέφωνο. Γι’ αυτό και η ευγνωμοσύνη. Νιώθω πολύ τυχερή που ήμουνα εκεί, από την καρδιά μου, πραγματικά. Γιατί ήταν εμπειρία και γι’ αυτό εδώ. Όμως οι κύκλοι κλείνουν. Και μετά πας στον επόμενο. Ήμουν εκεί από τα 23 έως τα 30 μου. Άλλα ήθελα σε εκείνη την ηλικία και άλλα θέλω τώρα που είμαι σχεδόν 40. Επειδή ήμουν στην αρχή της καριέρας μου το έκανα με χαρά και πήρα πολύ μεγάλη γνώση και εμπειρία, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν ήταν για εμένα. Δεν ταίριαζε στην ψυχή μου. Στην ψυχή μου ταιριάζει αυτό.

Τα πράγματα αλλάζουν μέσα μας. Και πολλά ακόμα μπορούν να αλλάξουν. Δεν ξέρεις πού θα είμαστε μετά από μια δεκαετία. Προς το παρόν είμαι εδώ, πάρα πολύ ευχαριστημένη, πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολύ ικανοποιημένη.

Σ’ ευχαριστώ πολύ, Βασιλεία.

Κι εγώ σ’ ευχαριστώ.

 

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Αναλυτικά στοιχεία: Life Blossom-Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης
E-mail: simouv@lifeblossom.gr
Facebook: https://www.facebook.com/simouvlifeblossom

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.