Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για το βελονισμό, και ξέρουμε πως προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δεν γνωρίζουμε, όμως, σε ποιες περιπτώσεις πραγματικά μπορούμε να απευθυνθούμε.

 

οβελονισμός είναι μια σειρά θεραπειών που μπορούν να μας βοηθήσουν να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας και να λειτουργήσουμε σε επίπεδα πρόληψης για να είμαστε και να νιώθουμε υγιείς.

Η διαδικασία του βελονισμού είναι μια υπέροχη εμπειρία για όσους δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Η διαδικασία του βελονισμού είναι ξεχωριστή.

Το ότι επιλέγουμε να ξεκινήσουμε, είναι μια θαυμάσια απόφαση και ένα δώρο υγείας προς τον εαυτό μας. Μην ξεχνάμε την εύθραυστη πλευρά του εαυτού μας- οι ρωγμές που συσσωρεύονται και σωματοποιούνται.

Ο θεραπευτής μας, μας προτείνει να ξαπλώσουμε για να τοποθετήσει τις βελόνες στα αντίστοιχα σημεία του σώματός μας, που σημαίνει πως βάζουμε τον εαυτό μας στην διαδικασία της αναγνώρισης και δεκτικότητας της τεχνικής του βελονισμού. Η διαδικασία δεν έχει καθόλου πόνο ή κάποια ταλαιπωρία. Μέσα από τη διαδικασία της χαλάρωσης, γινόμαστε δεκτικοί σε αυτό που βιώνουμε. Με αυτό τον τρόπο η θεραπεία μας μπορεί να πάει πιο βαθιά και να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αν αφεθούμε στη διαδικασία βυθιζόμαστε στην εσωτερική μας ύπαρξη. Έτσι επέρχεται μία γαλήνη και ηρεμία σε όλη την διάρκεια του βελονισμού, η οποία μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως 45 λεπτά περίπου. Ξεδιπλώνεται όλη η ηρεμία του σώματος, αλλά και του μυαλού σε μια ανάλαφρη αίσθηση σιωπής. Η τεχνική του βελονισμού ξεκινά να δίνει τα φώτα της σε κάθε σημείο του σώματος. Το κάνει πολύ διακριτικά και με πολύ σοφία. Χαρακτηριστικά αυτό που κάνει είναι πως όπου υπάρχει περίσσια ενέργεια την αδειάζει, ενώ όπου υπάρχει έλλειψη την γεμίζει. Λειτουργεί σίγουρα με σχέδιο και με στόχο πάνω στο σώμα. Εξισορροπητικά σε κάθε περίπτωση με αφετηρία τη διάγνωση του θεραπευτή και τις ικανότητές του.

Σε αυτό το στάδιο της θεραπευτικής διαδικασία ο θεραπευόμενος μπορεί να βιώσει την απόλυτη σιωπή και ηρεμία. Το όφελος διπλό. Θα ήταν ωραίο έστω και για λίγο να πιστέψουμε στη βαθιά και γόνιμη γαλήνη. Μέσα στους ρυθμούς της καθημερινότητας αυτό δε μπορούμε να το κάνουμε, επειδή η διαρκής ηρεμία, σιωπή και απόλαυση δεν αποτελεί εφικτή επιλογή. Όμως μέσα στη ρουτίνα μας μπορούμε να το επιδιώκουμε ως δώρο στον εαυτό μας. Τα αποτελέσματα θα είναι μαγικά, μοναδικά. Δίνοντας χώρο στον εαυτό μας και φροντίδα, αποτελεί κομβική προϋπόθεση για την επιτυχία σε διάφορους τομείς της ζωής. Αυτά τα μικρά πράγματα για εμάς, αποτελούν πηγή εφαρμοσμένης σοφίας. Μη ξεχνάτε πως κάποιες φορές για να ανασυνταχθούμε ψυχικά και πνευματικά έχουμε ανάγκη να πάρει κάποιος το βάρος από πάνω μας (θεραπευτής) και εμείς να εκμεταλλευτούμε το ποιοτικό χρόνο και να βιώσουμε όλο αυτό, σαν ένα ταξίδι στοργής στον εαυτό μας.

Ο βελονισμός απευθύνεται στο σύνολο του ανθρώπου, στην υγεία του, στην ηρεμία και γαλήνη του. Όποιο και να είναι το πρόβλημα ή το θέμα (σωματικό ή ψυχικό), υπάρχει αντίστοιχη τεχνική βελονισμού, που μπορεί να είναι κοιλιακός βελονισμός, παραδοσιακός βελονισμός, πέντε στοιχεία, ωτοβελονισμός ή άλλες τεχνικές  με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δοκιμάστε έστω και μια φορά και ζήστε την εμπειρία του βελονισμού. Η αίσθηση είναι μαγική και τα αποτελέσματα που φέρνει μοναδικά. Κάντε το δώρο σε εσάς και θα δείτε μεγάλη βελτίωση στην κόπωση, στους μυοσκελετικούς πόνους, στην αϋπνία και σε πολλά άλλα.

Αφιερώνω το άρθρο αυτό στον μεγάλο βιετναμέζο παραδοσιακό βελονιστή, εμπνευστή της ψυχής μου, και σε όλους εσάς.

Διαβάστε ακόμη: Τολμώ για εμένα | Η ζωή είναι μια έμπνευση

 

Newsletter εγγραφή

 

Σοφία Βλάχου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας