Video | Ho’oponopono – Θεραπευτικό μουσικό μάντρα

0
4080

Ένα μουσικό θεραπευτικό μάντρα στα Ελληνικά, σε μορφή βίντεο με πλάνα από το ευλογημένο Βέρμιο, τη Νάουσα, αλλά και τη θάλασσα…

 

Η δημιουργός, στην προσπάθεια να βοηθήσει τη μητέρα της, μετέτρεψε τις βασικές λέξεις του Ho’oponopono σε τραγούδι, σε ένα μουσικό μάντρα στα ελληνικά. Κι έπειτα για να βοηθήσει κι άλλο κόσμο δημιούργησε αυτό το βίντεο στη μνήμη της μητέρας της:

Το συγκεκριμένο μάντρα είναι διασκευή στα ελληνικά από την αγγλική εκτέλεση των Τζιοτισάκτι.

Τί είναι το Ho’oponopono

Το Ho’oponopono είναι μία χαβανέζικη θεραπευτική τεχνική η οποία βασίζεται πάνω στην ευθύνη, στη συγχώρεση, στην ευγνωμοσύνη και στην αγάπη. Εξασκώντας αυτήν την πρακτική στην ουσία θεραπεύουμε το κομμάτι μέσα μας που δημιούργησε την κοινή πραγματικότητα έξω μας. Δεδομένου ότι όλοι είμαστε ένα και όλα είναι ένα, όλοι είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητας της οποίας ζούμε.

Είναι μια εύκολη τεχνική που μας απελευθερώνει από όλα τα είδη αρνητικών συναισθημάτων και τυχόν καταστροφικών συνηθειών που μπορεί να έχουμε κρατήσει. Δεν απαιτεί κάποια επίσημη εκπαίδευση ή δάσκαλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ήσυχο μέρος, να αφιερώσετε περίπου 15-20 λεπτά και ένα ανοιχτό μυαλό και πρόθυμη διάθεση.

Πώς να το κάνετε:
  1. Καθίστε σε ένα ήσυχο και άνετο μέρος όπου δεν θα σας ενοχλήσουν ή θα σας διακόψουν.

2. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και κλείστε τα μάτια.

3. Τώρα σκεφτείτε ένα πρόβλημα/θέμα που σας ενοχλεί. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από το ενοχλητικό σας αφεντικό ή έναν συνάδελφο που πήρε την προαγωγή σας ή από τον πρώην σας σύντροφο που σας πλήγωσε βαθιά και δεν είναι πλέον στη ζωή σας ή ακόμα και ένα γεγονός όπως ένα αναπάντεχο χειρουργείο που σας στενοχώρησε πολύ.

4. Σκεφτείτε το πρόσωπο ή την κατάσταση. (Εάν είστε πρακτικοί του ρέικι μπορείτε να σχεδιάσετε τα σύμβολα Dai Ko Myo και Hon Sha Ze Sho Nen για να συνδεθείτε με το πρόσωπο ή την κατάσταση)

5. Σκεφτείτε το θέμα που σας απασχολεί με βαθιά συγκέντρωση και νιώστε τα συναισθήματα. Ναι, θα μπορούσε να είναι και θα είναι λίγο επώδυνο, αλλά χρειάζεται να το σκεφτείτε. (Για τους πρακτικούς του ρέικι : επικαλεστείτε εδώ το σύμβολο Sei He Ki).

6. Τώρα πείτε νοητά 3 ‘μαγικές’ φράσεις με την ίδια σειρά:

Συγνώμη

Σε αγαπώ

Σε ευχαριστώ

7. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτές τις 3 φράσεις μέχρι να νιώσετε πλήρως ή αρκετά ικανοποιημένοι και εμφανώς πιο ανάλαφροι. Ή μπορείτε να ορίσετε ηχητική ειδοποίηση στα 15-20 λεπτά και να συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτές τις 3 φράσεις (Σχεδιάστε το Cho Ku Rei για να δώσετε περισσότερη ισχύ).

8. Oι πρακτικοί του ρέικι μπορείτε στο τέλος να σφραγίσετε τη διαδικασία με το Cho Ku rei

Οι πρώτες 21 μέρες καθημερινής εφαρμογής του Ho’oponopono είναι πολύ σημαντικές για το συντονισμό αλλά και για την εμφάνιση των πρώτων αλλαγών στο σύστημα σας. Το Hooponopono λειτουργεί προς όλες τις κατευθύνσεις του χρόνου, σε όλες τις διαστάσεις και καθώς δημιουργεί θετικές δονήσεις μπορεί να επιλύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα. Όπως λέγεται είναι η Αγάπη σε Δράση!

Πηγές:
Photografikes Anazitiseis – Photo Quest 
Αγγελική Κρητικού

Διαβάστε επίσης το υπέροχο άρθρο της Αγγελικής Κρητικού:
Ho’ oponopono | Η Μαγική Λέξη

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας