Η Susana Noemi Abigador είναι καθηγήτρια σωματικής έκφρασης και στο TEDxLesvos μίλησε για το σώμα μας και πως με αυτό μπορούμε να έρθουμε σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Αρκεί να το κατανοήσουμε και να το απενοχοποιήσουμε!

Η Susana Noemi Abigador γεννήθηκε στο Buenos Aires, στην Αργεντινή. Ξεκινώντας με διαφορετικές τεχνικές γύρω από το χορό (στην Βραζιλία) και στο θέατρο, διάλεξε και κατέληξε στην Σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης. Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές στην Μαδρίτη, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στην διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς).

Το 1986 έρχεται για να ζήσει στη Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα διδάσκει Σωματική Έκφραση και το σύστημα Danza Vital που η ίδια δημιούργησε.

Συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο» , με το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας με σχολές χορού θεάτρου, κέντρα art – therapy στην Ελλάδα και κατά καιρούς στην Κύπρο, Ισπανία και Αργεντινή. Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν κ.α.

Δείτε την άλλη ομιλία της Susana Noemi Abigador για τη σωματική έκφραση των παιδιών.

Πηγή: Youtube Channel: TEDx

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας