Ο Τιτάν είναι ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, που έχει αναλάβει το έργο της ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων, που έχουν κακοποιηθεί κατά την διαδικασία της κατάθεσης.

 

Στο δικαστήριο του Μπουένος Άιρες έχει διαμορφωθεί μια αίθουσα αναμονής μόνο για παιδιά. Εκεί τα παιδιά γνωρίζουν το 5χρονο Γκόλντεν Ριτρίβερ, μπορούν να παίξουν μαζί του, να το χαϊδέψουν και να του προσφέρουν λιχουδιές.

Ο Τιτάν είναι ο πρώτος σκύλος θεραπευτής παγκοσμίως που εργάζεται σε χώρο δικαστηρίου. Έχει περάσει από ειδική εκπαίδευση για να δουλεύει με παιδιά.

Όπως εξηγεί ο Γενικός Σύμβουλος Κηδεμόνων του γραφείου Δημόσιου Κατήγορου, «ο Τιτάν μας συνοδεύει στο να υποδεχτούμε τα κορίτσια και τα αγόρια που έρχονται να καταθέσουν. Ο σκύλος τους δείχνει αγάπη, έτσι τα παιδιά ανοίγονται περισσότερο και δεν επικεντρώνονται στην κατάθεση αλλά στο παιχνίδι».

«Όταν τα παιδιά βγαίνουν από την αίθουσα κατάθεσης, ο Τιτάν τα βοηθάει να μειώσουν τον συναισθηματικό στρες που νιώθουν μετά την αποκάλυψη της κακοποίησης τους. Το κάθε παιδί μπορεί να τελειώσει αυτή την τραυματική εμπειρία λέγοντας αντίο στον Τιτάν και πολλά παιδιά θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του αποχωρώντας πιο χαλαρά», αναφέρει ο εκπαιδευτής του σκύλου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας