Βιβή Δανιηλίδη | «Η θεραπεία μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη, ευχάριστη και διασκεδαστική»

0
Βιβή Δανιηλίδη | «Η θεραπεία μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη, ευχάριστη και διασκεδαστική»

1.297 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Συνέντευξη στην Αρετή Μαθιουδάκη
για την Όμορφη Ζωή

Η Βιβή Δανιηλίδη βρήκε στη Μέθοδο Tipping αυτό που έψαχνε πάντα. Μια τεχνική ενδυνάμωσης, η οποία μεταμορφώνει άμεσα την καθημερινότητα και τις σχέσεις, μέσω της Δραστικής Συγχώρεσης. Στον χώρο της, το «Κέντρο Εσωτερικής Αρμονίας», συντονίζει Ομάδες Προσωπικής Ενδυνάμωσης, το Θεραπευτικό Επιτραπέζιο παιχνίδι “Satori”, τον τελετουργικό Θεραπευτικό Κύκλο της Δραστικής Συγχώρεσης, Σεμινάρια αλλά και προσωπικές συνεδρίες.

Βιβή, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη θεραπεία;

Ήρθε το κατάλληλο βιβλίο στα χέρια μου την κατάλληλη στιγμή! Το βιβλίο «Δραστική Συγχώρεση – Κάνετε χώρο για το θαύμα» του Colin Tipping!

Είμαι Δασκάλα Γιόγκα από το 2010 και ασχολούμαι με την προσωπική μου εξέλιξη από το 1991. Όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε το 2012 που η μέθοδος Tipping, την οποία και διδάσκω, και το βιβλίο «Δραστική Συγχώρεση» ήρθαν στη ζωή μου.

Πώς έγινε αυτό;

Εκείνο το καλοκαίρι είχα ολοκληρώσει μια σειρά σεμιναρίων life coaching, δεν είχα δει όμως κάποια ουσιαστική αλλαγή στις σχέσεις μου και στην καθημερινότητά μου. Έλεγα συνέχεια «δεν μπορεί, κάτι άλλο θα υπάρχει, τι άλλο όμως να κάνω;». Το έλεγα συνέχεια στους διαλογισμούς μου και ζητούσα έντονα καθοδήγηση.

Λίγες μέρες αργότερα, μια φίλη μου έδωσε κάποια βιβλία να διαβάσω, μεταξύ των οποίων ήταν και το «Δραστική Συγχώρεση» του Colin Tipping. Με το που διάβασα τις πρώτες σελίδες εντυπωσιάστηκα και θυμάμαι ότι έλεγα από μέσα μου συνέχεια «Θέλω να το διαβάσουν κι άλλοι αυτό το βιβλίο»! Όταν έφτασα στο τέλος και κάνοντας και τις ασκήσεις που έχει μέσα, άρχισα να βλέπω τρομερές αλλαγές στην καθημερινότητα μου αλλά και στο πώς ένιωθα εγώ και κυρίως να ξεμπλοκάρουν τα πράγματα και να αλλάζουν παγιωμένες καταστάσεις. Το βιβλίο λέει «Κάνετε χώρο για το θαύμα» και ήταν πραγματικά σαν να είχε γίνει χώρος και άρχισαν να συμβαίνουν υπέροχα πράγματα.

Ένα χρόνο μετά είχα αποφασίσει ότι κάποια στιγμή θα πήγαινα στην Αγγλία να κάνω την εκπαίδευση πάνω στη Μέθοδο Tipping. Αυτό που με παρακίνησε όμως ήταν όταν, το φθινόπωρο του 2013, ήρθα αντιμέτωπη με το θάνατο ενός πολύ κοντινού μου προσώπου. Μου βγήκαν πάρα πολύ έντονα συναισθήματα ενοχών, γιατί πάντα όταν πεθαίνει κάποιος δικός μας βγαίνουν ενοχές, τι δεν κάναμε, τι δεν είπαμε, τι κάναμε που μπορεί να τον είχε πληγώσει τον άλλον 20 χρόνια πριν… αλλά και θυμός.

Γιατί θυμός;

Υπάρχει ένα επιπλέον πρόγραμμα το οποίο παρακολούθησα και λέγεται “Radical Grieving” δηλαδή «Δραστικό Πένθος». Σύμφωνα μ’ αυτό, τις περισσότερες φορές, νιώθουμε θυμό για τον άνθρωπο που έφυγε, γιατί το εκλαμβάνουμε σαν εγκατάλειψη ή και σαν απόρριψη, αν π.χ. πέθανε εξαιτίας μιας ασθένειας και πιστεύουμε ότι δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να αποφύγει την ασθένεια. Μπορεί να έφυγε από ένα ατύχημα και να θεωρούμε ότι δεν πρόσεχε. Βγαίνει πολλές φορές θυμός ότι μας εγκατέλειψε, μας άφησε, μας πρόδωσε.

Σε κάθε θάνατο, αφού περάσει η θλίψη και το πένθος, βγαίνουν πολύ έντονα αυτά τα συναισθήματα. Και επειδή δεν ήξερα πώς να τα διαχειριστώ, είχα δύο εργαλεία να χρησιμοποιήσω: τη Δραστική Συγχώρεση για το θυμό και τη Δραστική Αυτό-Συγχώρεση, για να συγχωρέσω τον εαυτό μου και να ησυχάσουν οι ενοχές που είχα. Και αφού το δούλεψα πάρα πολύ αυτό το πρόγραμμα και βρήκα την εσωτερική ηρεμία, άρχισαν να γίνονται πολύ όμορφα πράγματα στη ζωή μου.

Νομίζω πως από εκεί και πέρα ήταν μονόδρομος. Δεν ήθελα να κάνω τίποτα άλλο. Έτσι, πήρα την απόφαση να αφήσω μια δουλειά γραφείου σε μια πολυεθνική εταιρεία, με καλά χρήματα για την εποχή και αρκετά προνόμια και πήγα στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2014 όπου είχα την τύχη να εκπαιδευτώ από τον ίδιο τον Colin Tipping, συγγραφέα του βιβλίου «Δραστική Συγχώρεση» και ιδρυτή της Μεθόδου Tipping. Όταν γύρισα στην Ελλάδα, άρχισα να κάνω το Θεραπευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι Satori και σιγά σιγά ομάδες, σεμινάρια. Το 2015 άνοιξα τον δικό μου χώρο και δυο χρόνια τώρα κάνω τις ομάδες και τα προγράμματα σ’ αυτόν τον χώρο.

Βιβή Δανιηλίδη | «Η θεραπεία μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη, ευχάριστη και διασκεδαστική»

Τι είναι το Satori;

Το Satori είναι ένα θεραπευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι και είναι ένα από τα εργαλεία που έχουμε για να γνωρίσουμε τη ΜέθοδοTipping και τη Δραστική Συγχώρεση. (Η Δραστική Συγχώρεση είναι η κεντρική ιδέα της Μεθόδου Tipping.)

Το Satori έχει τη δική του ενέργεια και τη δική του γνώση.

Ξεκινώντας, οι παίκτες θέτουν ένα ερώτημα για να δουν ποιο είναι το μπλοκάρισμα π.χ. «γιατί δεν έχω σύντροφο;», «γιατί δεν πάει η δουλειά καλά;», «γιατί μου συνέβη αυτό;». Ο κάθε παίκτης τραβάει δύο κάρτες, η μία είναι το γεγονός και η άλλη είναι το πλαίσιο, που του δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να κοιτάξει. Συνήθως βλέποντας τις κάρτες ο παίκτης κάνει αμέσως τη σύνδεση. Συνδέομαι πάντως και εγώ ενεργειακά με το πεδίο και ζητάω να πάρω πληροφορίες, «βλέπω» πράγματα και δίνω αυτή την πληροφορία στο παιχνίδι για να βοηθηθεί ο παίκτης. Το σημαντικό όμως είναι ο ίδιος να καταλάβει από πού προέρχεται το μπλοκάρισμά του και να αλλάξει την ιστορία του.

(Στο σημείο αυτό τραβάω δυο κάρτες).

Βλέπεις κι εσύ Αρετή ότι έχεις αμέσως το γεγονός. Θα παίξουμε λοιπόν μ’ αυτό το γεγονός. Τραβάς κάρτες για να δεις ποιες περιοριστικές πεποιθήσεις μπορεί να έχεις, θα δούμε σε ποιον μπορεί να προβάλλεις τα μπλοκαρίσματά σου, τα βαριά σου συναισθήματα, ποιο τσάκρα σου μπορεί να είναι μπλοκαρισμένο από αυτή την ιστορία, και σιγά-σιγά, παίζοντας, περνάς σε άλλο επίπεδο,απελευθερώνεις τις πεποιθήσεις καιτα μπλοκαρίσματα από το σώμα σου, αρχίζεις να βλέπεις τον «εχθρό» σου σαν θεραπευτικό άγγελο και κάνεις Δραστική Συγχώρεση.

Αφού έχεις περάσει από όλα αυτά τα επίπεδα, φτάνεις στο Satori, το οποίο είναι ιαπωνική λέξη και σημαίνει «αφύπνιση». Παίζοντας το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί ένα πολύ δυνατό ενεργειακό πεδίο και αυτό αντανακλάται και στην καθημερινότητά μας και στις σχέσεις μας. Έτσι, έχει συμβεί μετά το παιχνίδι μια παίκτρια να με παίρνει τηλέφωνο και να μου λέει ότι π.χ. είδε στον δρόμο μια φίλη της με την οποία είχε πολύ κακή σχέση και ήταν άλλος άνθρωπος, ή μια άλλη που δεν άντεχε να μείνει με τη μητέρα της ούτε μια ώρα, αναγκάστηκε να τη φιλοξενήσει για τρεις ημέρες και η συμβίωση εξελίχθηκε πολύ όμορφα, ήταν η πρώτη φορά που ήταν τόσο αγαπημένες και τόσο ήρεμες.

Η αλλαγή στους άλλους δεν είναι κάτι μαγικό. Η αλλαγή γίνεται γιατί στην αύρα μας, στο ενεργειακό πεδίο που έχουμε γύρω μας, έχουμε όλες τις πληροφορίες και τις πεποιθήσεις για τον εαυτό μας. Όταν εμείς πιστεύουμε ότι δεν είμαστε καλοί άνθρωποι, ότι δεν αξίζουμε την αγάπη, ότι όλοι μας εκμεταλλεύονται, οι άνθρωπος που θα έρθουν κοντά μας, είτε πρόκειται για προσωπικές, φιλικές, ή επαγγελματικές σχέσεις, «διαβάζουν» αυτές τις πληροφορίες που έχουμε στην αύρα μας και ανταποκρίνονται ανάλογα.

Το νέο δυνατό ενεργειακό πεδίο που δημιουργείται στο Σατόρι φαίνεται στην καθημερινότητά μας τις επόμενες μέρες, στις σχέσεις μας, στην υγεία μας, σε όλους τους τομείς.

Βιβή Δανιηλίδη | «Η θεραπεία μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη, ευχάριστη και διασκεδαστική»

Πόση ώρα διαρκεί το παιχνίδι;

Το παιχνίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες. Παίζεται σε ομάδες των 2 έως και 5 ατόμων, οπότε ο χρόνος του παιχνιδιού εξαρτάται και από τους παίκτες αλλά και από το πόσο δύσκολη είναι η ιστορία του καθενός.

Παίζοντας δεν θα μείνεις με την αρχική ιστορία. Αφού περάσεις την πρώτη Πύλη και βγάλεις όλη τη θλίψη και τον θυμό και τα συναισθήματα που είχες κρατήσει μέσα σου, μπορεί να πεις «αχ, ξέρεις, τώρα θυμήθηκα κάτι άλλο» ή «δεν με πειράζει πια εκείνο που είχε γίνει με το πρώτο μου αφεντικό αλλά θυμήθηκα ότι η πρώτη μου σχέση επίσης δεν μου είχε φερθεί σωστά» και να πας εκεί. Μέσα σ’ αυτές τις 3 ώρες μπορεί να περάσεις από μίαή και από 3 και 4 ιστορίες.

Επίσης, έχει συμβεί αρκετές φορές αφού καθαρίσεις την ενέργεια της αρχικής ιστορίας, περνώντας από 1-2 επίπεδα, να τραβήξεις κάρτα που σου λέει το παιχνίδι «ξαναπήγαινε στη αρχή και πάρε άλλη ιστορία». Αυτό σημαίνει ότι η ιστορία αυτή που δούλεψες είναι αυτή που φαινομενικά σε μπλόκαρε αλλά από κάτω υπάρχει κάτι πολύ πιο βαθύ. Οπότε έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις πολλά γεγονότα ταυτόχρονα σε ένα μόνο παιχνίδι.

Υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες;

Οι άλλοι παίκτες μπορούν αν νιώσουν κάτι να το πουν γιατί υπάρχει και ενεργειακή σύνδεση μεταξύ τους ακόμα και αν δεν γνωρίζονται. Δεν ενθαρρύνουμε όμως να λένε τη γνώμη τους γιατί εκεί μπορεί να εμπλέκονται τα προσωπικά βιώματα του καθενός. Ούτε και οι ίδιοι οι παίκτες χρειάζεται να δίνουν πολλές πληροφορίες για την ιστορία τους. Θέλουμε να μείνουμε στο ενεργειακό κομμάτι, στα συναισθήματα, δεν θέλουμε πολύ το λογικό.

Αυτό που είναι βέβαια εντυπωσιακό στο Satori, όπως σε όλες τις ομάδες, είναι ότι οι παίκτες συνήθως έχουν κοινά θέματα, οπότε ο ένας βοηθάει στη θεραπεία του άλλου.

Μόλις συνειδητοποίησα πως σε όλες τις ομάδες που έχω βρεθεί πάντα υπάρχει μια σύνδεση. 

Πάντα υπάρχει ενεργειακή σύνδεση, ναι. Είναι κοινά τα θέματα ακόμα και αν δεν φαίνεται εξαρχής.

Το Satori το παίζουμε μια φορά στη ζωή μας ή μπορούμε να το ξαναπαίξουμε;

Το Satori μπορούμε να το παίξουμε αρκετές φορές. Έχω μια κυρία η οποία έχει παίξει 3 φορές και είναι πάρα πολύ ωραία η εξέλιξη γιατί κάθε φορά το Satori μας πάει και ένα βήμα παραπέρα αλλά πάντα βασίζεται στην πρώτη ιστορία, στη συγκεκριμένη περίπτωση στον θάνατο ενός κοντινού προσώπου της σε μικρή ηλικία, γεγονός που την είχε σημαδέψει. Οπότε κάθε φορά μας βγάζει αυτό το γεγονός αλλά σε πιο «λεπτή» μορφή.

Και πόσο συχνά μπορεί κάποιος να το παίζει;

Όποιος θέλει μπορεί να το ξαναπαίξει και να βάλει διαφορετικά θέματα ή μπορεί να βάλει το ίδιο θέμα και να πάει πιο βαθιά. Θα έλεγα όμως όχι πιο συχνά από μια φορά το μήνα και ο λόγος είναι ότι δημιουργείται ένα πολύ δυνατό πεδίο, το οποίο δουλεύει και τρεις και τέσσερις εβδομάδες μετά.

Βιβή Δανιηλίδη | «Η θεραπεία μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη, ευχάριστη και διασκεδαστική»

Όμως το Satori δεν είναι ο μόνος τρόπος να δουλέψεις τη Δραστική Συγχώρεση, έτσι δεν είναι;

Το Satori είναι ένας πολύ ωραίος και ευχάριστος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος τη μέθοδο Tipping. Τη Δραστική Συγχώρεση τη δουλεύουμε επίσης στο Εντατικό Τμήμα Προσωπικής Ενδυνάμωσης. Εκεί διαβάζουμε το βιβλίο «Δραστική Συγχώρεση» του Colin Tipping, κάνουμε τις ασκήσεις, μαθαίνουμε να συμπληρώνουμε το Φύλλο Εργασίας και δουλεύουμε μαζί τη Δραστική Αυτο-Συγχώρεση, η οποία δεν είναι στην ύλη του βιβλίου αλλά τη θεωρώ απαραίτητη. Το να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα.

Επίσης κάνουμε τους διαλογισμούς του Colin Tipping αλλά και θεραπεία μέσω της τέχνης. Γίνονται έξι συναντήσεις σε έξι εβδομάδες. Και γίνεται και αρκετή δουλειά στο σπίτι.

Στα ελληνικά, ό,τι υπάρχει πέρα από το βιβλίο είναι μεταφρασμένα από μένα. Προσπαθώ να δίνω όσο περισσότερο υλικό γίνεται στις ομάδες. Το σημαντικό, για εμένα, είναι να έχουμε εργαλεία στα χέρια μας και να ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε στιγμή έχουμε κάποιο βαρύ συναίσθημα, ή οι σχέσεις μας ή τα οικονομικά μας δεν πάνε καλά. Γι’ αυτό και το Φύλλο Εργασίας Δραστικής Συγχώρεσης υπάρχει δωρεάν στην ιστοσελίδα μου.

Είναι αυτοθεραπεία δηλαδή;

Όχι αυτοθεραπεία. Προσωπική ενδυνάμωση.

Τα πράγματα στη ζωή μας αλλάζουν και εμείς αλλάζουμε μέσα από τη δουλειά που κάνουμε, αλλά όχι με την έννοια ότι κάτι είναι λάθος, ότι το πετάμε και βάζουμε κάτι άλλο στη θέση του. Πάμε να δυναμώσουμε αυτό που είμαστε ήδη και αυτό που βλέπουμε πάντα και στη Δραστική Συγχώρεση και στη Δραστική Αυτό-Συγχώρεση είναι ότι είμαστε τέλειοι έτσι ακριβώς όπως είμαστε, κάνουμε τα πράγματα που κάνουμε για κάποιο λόγο ακόμα και αν εμείς τα κρίνουμε λάθος τη δεδομένη στιγμή. Στην ουσία μαθαίνουμε να βλέπουμε τη ζωή μας διαφορετικά, μέσα από ένα νέο φακό.

Βιβή Δανιηλίδη | «Η θεραπεία μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη, ευχάριστη και διασκεδαστική»

Σε τι διαφέρει η μέθοδος Tipping από άλλες μεθόδους;

Αυτό το οποίο με εντυπωσίασε στη μέθοδο Tipping και δεν το έχω βρει σε άλλες τεχνικές, είναι η ιδέα των επαναλαμβανόμενων μοτίβων, δηλαδή γεγονότα στη ζωή μας που επαναλαμβάνονται. Έχουμε π.χ. τα αριθμητικά μοτίβα, δηλαδή κάθε τρία χρόνια χωρίζουμε, κάθε πέντε χρόνια αλλάζουμε σπίτι,  κοκ.  Ή τα ονομαστικά μοτίβα, άτομα με το ίδιο όνομα που μας δημιουργούν έντονα συναισθήματα. Και επίσης το σώμα μας έχει μοτίβα και μας μιλάει μέσα από τα τσάκρα. Αυτά όλα είναι ευκαιρίες θεραπείας που τα εξετάζουμε στις ασκήσεις της Δραστικής Συγχώρεσης. Η ζωή ή το σώμα μας μας λέει πού να κοιτάξουμε. Είναι η πυξίδα μας.

Επίσης, δουλεύουμε στο τώρα. Δουλεύουμε με τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στη ζωή μας, τα οποία μας δημιουργούν πολύ έντονα συναισθήματα. Παρ’ όλο που ο Colin Tipping είναι κλινικός υπνοθεραπευτής, μας έλεγε ότι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τόσο πολύ το παρελθόν και το τι μπορεί να συνέβη στα παιδικά χρόνια ή σε προηγούμενες ζωές. Όλα αυτά φέρουν την ίδια ενέργεια. Δουλεύοντας στο τώρα θεραπεύουμε και τα προηγούμενα γεγονότα χωρίς να χρειαστεί να ξέρουμε ποια ήταν αυτά. Για αυτό είναι και πολύ εύκολη αυτή η τεχνική.

Και το πιο βασικό: η θεραπεία γίνεται άμεσα, γρήγορα, μπορεί να γίνει παίζοντας, μπορεί να γίνει με γέλιο. Γιατί στο Satori γελάμε. Και με το Φύλλο Δραστικής Συγχώρεσης τις περισσότερες φορές γελάμε, γιατί βλέπουμε αυτά που λέγαμε στην αρχή, και λέμε «δεν είναι δυνατόν». Αλλάζει αμέσως η ενέργεια. Στη νέα εποχή η θεραπεία γίνεται εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα. Προσπαθώ κι εγώ να το ενσωματώσω αυτό, γιατί δεν έχουμε μάθει να δεχόμαστε την ευκολία.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να τα ξεκινήσεις όλα αυτά;

Το κίνητρο ήταν να νιώσω εγώ καλύτερα στην καθημερινότητά μου και να έχω καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μου.

Είχα μέσα μου θυμό, θλίψη, ντροπή, τα οποία με βάραιναν. Ενώ είχα καταφέρει να έχω μια καλή δουλειά, ένα καλό σύντροφο, να κάνω yoga, δεν ένιωθα την ηρεμία που περίμενα ότι θα ένιωθα ύστερα από τόσα πράγματα που είχα κάνει, τόσα χρόνια.

Με τη μέθοδο Tipping όντως ένιωθα πολύ καλύτερα κι αυτό άρχισε να αντανακλάται και στην καθημερινότητά μου και στις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μου και άρχισαν να ρέουν όλα πολύ εύκολα.

Τι μπορεί να μας εμποδίζει να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας;

Να μην έχουμε αγαπήσει τον εαυτό μας. Να μην έχουμε συγχωρέσει τον εαυτό μας.
Αν νιώθουμε ενοχές ή ντροπή, πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε κάτι καλό και είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι για να θεραπευτούμε.

Μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε καν τη συγχώρεση;

Ναι. Πολλές φορές δεν είναι ότι δεν θέλουμε να συγχωρέσουμε τους άλλους, είναι ότι εμείς πιστεύουμε πως δεν αξίζουμε να νιώσουμε καλύτερα. Πολλές φορές ακούω «καλά να πάθω για να μην το ξανακάνω, να βάλω μυαλό», «να το θυμάμαι για να μην ξαναγίνει». Με το να το θυμάσαι μόνο σ’ εσένα κάνεις κακό, σε κανέναν άλλον.

Με τη συγχώρεση δεν σημαίνει ότι το ξεχνάμε, ότι επιτρέπουμεσυμπεριφορές ή γεγονότα να ξανασυμβούν.Ίσα-ίσα, αυτό που κάνουμε είναι ότι αλλάζουμε την ενέργεια μας, οπότε είτε εμείς δυναμώνουμε και δεν επιτρέπουμε να μας φερθούν ξανά έτσι, ή επειδή έχει αλλάξει το ενεργειακό μας πεδίο δεν έλκουμε καν πλέον τέτοιες εμπειρίες. Όμως το σημαντικό είναι να νιώσουμε πρώτα ότι αξίζουμε τη συναισθηματική ανακούφιση. Πρέπει να δούμε πώς είμαστε με τον εαυτό μας, αν τον αγαπάμε και αποδεχόμαστε πλήρως. Νιώθουμε ντροπή για κάτι; Αν ναι, τότε δεν πιστεύουμε ότι αξίζουμε να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας για να νιώσουμε καλά, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Μπορεί να είναι να βγούμε με τους φίλους μας, να φάμε ένα ωραίο γεύμα, να κάνουμε γιόγκα ή το αγαπημένο μας σπορ.

Βιβή Δανιηλίδη | «Η θεραπεία μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη, ευχάριστη και διασκεδαστική»

Μίλησέ μου για τον χώρο.

Έχω μια συναισθηματική ένωση με τον χώρο γιατί το σπίτι αυτό ήταν του παππού και της γιαγιάς μου, εδώ έμεναν οι γονείς μου όταν γεννήθηκα εγώ, οπότε είναι επιστροφή στις ρίζεςαλλά και κάτι τελείως καινούργιο μαζί. Αφού πέθαναν ο παππούς και η γιαγιά, σκέφτηκα να τον πάρω εγώ και να τον κάνω επαγγελματικό χώρο, το κέντρο μου.  Με τη βοήθεια των γονιών μου φτιάξαμε τα πάντα από την αρχή, γκρεμίσαμε τοίχους για να «κάνουμε χώρο για το θαύμα», αλλάξαμε ό,τι μπορούσαμε να αλλάξουμε. Έτσι βρήκε η Δραστική Συγχώρεση τον χώρο της και το σπίτι που τη φιλοξενεί.

Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το πράσινο για να μας συνδέει με τη φύση αφού εκεί αμέσως γαληνεύουμε και αφήνουμε οτιδήποτε μας βαραίνει. Είναι επίσης το χρώμα της θεραπείας αλλά και το χρώμα του τσάρκα της καρδιάς. Το μωβ είναι για να μας συνδέει με την ενέργεια της συγχώρεσης και της μετουσίωσης και με τον Άγιο Γερμανό, ο οποίος είναι ο Δάσκαλος της Συγχώρεσης.

Σ’ ευχαριστώ πολύ, Βιβή.

Και εγώ σ’ ευχαριστώ.

Εάν θεωρείτε τη συνέντευξη ενδιαφέρουσα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Θεραπευτικό Επιτραπέζιο Παιχνίδι «Σατόρι» το οποίο θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα από τη Βιβή Δανιηλίδη.
Για περισσότερες πληροφορίες
 πατήστε εδώ

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Βιβή Δανιηλίδη- Κέντρο Εσωτερικής Αρμονίας
E-mail: info@methodostipping.com
Facebook: https://www.facebook.com/KentroEsoterikisArmonias/

C

olin Tipping, Μέθοδος Tipping, Satori, Θεραπεία, πεποιθήσεις, Δραστική Συγχώρεση

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.