Πρόκειται για ένα βιβλίο πάνω στην ενεργειακή διατροφή, το οποίο περιλαμβάνει διατροφικά-θεραπευτικά σχήματα, οδηγίες για καλύτερη υγεία και επιλεγμένα γαστρονομικά εδέσματα σε υγιεινούς συνδυασμούς, με φαντασία και δημιουργικότητα, σε διάφορα χρώματα, οσμές και γεύσεις. Είναι εμπνευσμένα από την ασιατική Κίνα, την ταοϊστική φιλοσοφία-θεραπευτική και κουλτούρα αλλά και την Ιπποκρατική σκέψη (με αναφορές στον Ιπποκράτη), προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή με άρωμα Ελλάδας.

 

Ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε ιδιαίτερους συνδυασμούς, βασισμένους σε αυθεντικές ή μη σπιτικές συνταγές, «πειραγμένες» λίγο, με πρόσθετες γευστικές πινελιές αρμονικά δοσμένες, με στόχο τα πλούσια αρώματα, την ποικιλία γεύσεων, την πανδαισία χρωμάτων γεμάτα νοστιμιά, με τελικό στόχο το θεραπευτικό αποτέλεσμα, συνδυάζοντας έτσι «την ευωδία του ξύλου», «την θέρμη της φωτιάς», «την γλυκιά γεύση της γης», «την πικάντικη του μετάλλου» και «την δροσερή του νερού», με τις τέσσερις εποχές του έτους σύμφωνα με τις οποίες και ο Ιπποκράτης (460π.χ.-377π.χ) έδινε διατροφικές συμβουλές στους ασθενείς του.

Επιπλέον θα γνωρίσετε πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις γευστικών πιάτων με απλά υλικά που όμως ερεθίζουν την όσφρηση, διεγείρουν τους γευστικούς κάλυκες και την όρεξη, εξάπτουν την φαντασία επιφέροντας τελικά την ομοιόσταση και ισορροπία του οργανισμού. Ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας πιάτα με υλικά της επιλογής σας, πατώντας πάνω στις συνταγές που θα ακολουθήσουν.

Φέρτε την «μαγεία» στο τραπέζι σας. Δείτε το σώμα σας να αλλάζει προς το καλύτερο, να λεπταίνει και να γίνεται πιο υγιές. Ανταποκριθείτε σε ένα κάλεσμα γευσιγνωσίας με ποικιλίες υλικών και συνδυασμών που μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά στο πιάτο σας.
Γευτείτε την αιθέρια ποιότητα και ουσία της τροφής, νιώστε τις λεπτοφυείς ενεργειακά ιδιότητες και αξίες της. Ταυτόχρονα αισθανθείτε υγεία και ευεξία. Απολαύστε την ηδονή στον ουρανίσκο σας. Παίξτε με τα χρώματα και τις γεύσεις με αγάπη, πάθος, χαρά και μεράκι. Πειραματιστείτε και προκαλέστε τον ίδιο σας τον εαυτό!

Το βιβλίο

photo by authorΤίτλος: Ενεργειακή Διατροφή και Συνταγές με βάση την Κινέζικη Φιλοσοφία
Συγγραφείς: Δέσποινα Εξάρχου
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

 

 

Βιογραφικό Δέσποινας Έξαρχου

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Στην εφηβεία μου ξεκίνησα μαθήματα στο πιάνο και το χορό. Στη συνέχεια σπούδασα στην Γαλλική Ακαδημία και την Ιταλική. Ολοκλήρωσα τα Αγγλικά και σπούδασα λογιστικά και πληροφορική. Μετά απο λίγα χρόνια άλλαξα επαγγελματικό προσανατολισμό εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που παρουσιάστηκαν στο οικογενειακό-φιλικό μου περιβάλλον και αποφάσισα να γίνω ολιστική θεραπεύτρια. Έτσι σπούδασα διατροφολογία, ρεφλεξολογία, σπονδυλοθεραπεία, oλιστική μάλαξη (στην ΝΗS), νευροθεραπεία-νευρορεφλεξολογία (στον Νico Pauly και την Griet Rondel),κινέζικη διατροφή, ηλεκτροβελονισμό (στο USHB), βελονισμό και βότανα (ελληνικά-κινέζικα) στην κινέζικη ακαδημία. Παρακολούθησα μαθήματα στην φυσικοπαθητική (CNM COLLEGE MEDICINE U.K.), και δεκάδες σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία, νοσηλευτική, χειροπρακτική, βιταμίνες-συμπληρώματα, βότανα, μάλαξη, φαρμακολογία και ενεργειακές θεραπείες. Έχω παρευρεθεί σε διάφορα συνέδρια πάνω στην εναλλακτική ιατρική, έχω εργαστεί σε φαρμακεία, spa, γυμναστήρια, κατ΄ οίκον θεραπείες και ασχολούμαι με την έρευνα πάνω στην ενεργειακή διατροφή, τα βότανα και τις βιταμίνες. Θεωρώ ότι όσο προχωράει ο άνθρωπος στην γνώση τόσο αντιλαμβάνεται (με επίγνωση) ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Γι’ αυτό όσο ζώ θα μαθαίνω και θα συνεχίζω τις σπουδές μου…

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: eshop.akadimia.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας