Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται την ιστορική πορεία της Κίνας από το 1644 μέχρι τις μέρες μας. Η περίοδος αυτή, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πτώση και παρακμή της πάλαι πότε κραταιάς Αυτοκρατορίας του Κέντρου και στην ανάδειξη μιας καινούριας Κίνας, δυνατής όσο παλιά και αξιοσέβαστης όσο ποτέ.

 

Το έργο αυτό, “Η Πτώση και η Άνοδος της Κίνας: Θεραπεύοντας το τραύμα της Ιστορίας”, ιχνηλατεί την πορεία της χώρας από τον 17ο αιώνα έως το σήμερα και προσφέρει μια εξήγηση της συλλογικής νοοτροπίας που επέτρεψε στην Κίνα να έρθει αντιμέτωπη με την υπεροχή της δυτικής επιστήμης και τεχνολογίας, να δεσμευτεί για την αναπτυσσόμενη αυτοδιάγνωσή της που εμπεριέχει την εντυπωσιακή άνθηση και τη ραγδαία μεταμόρφωσή της.

Όλα τα γεγονότα που έπαιξαν ρόλο και καθόρισαν την ιστορική πορεία απ’ την πτώση στην ανόρθωση, αναλύονται με ιδιαίτερο τρόπο απ’ τον Γερμανό συγγραφέα Paul Unschuld.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Για περισσότερο από ένα αιώνα, από τον Α’ Πόλεμο του Οπίου το 1839-42 έως το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, η Κίνα επανειλημμένως ταπεινώθηκε από τις Δυτικές αυτοκρατορικές δυνάμεις και από την μικρή γείτονά της, Ιαπωνία. Για κάποιο διάστημα η Αυτοκρατορία του Κέντρου βρέθηκε στα πρόθυρα του να γίνει υποχείριο ξένων συμφερόντων. Στην συνέχεια, σε μια διαδικασία μοναδική στην ιστορία, αυτός ο μεγάλος πολιτισμός ανάρρωσε δυναμικά από τη φαινομενικά ανέλπιδη κατάσταση. Σε τέτοιο βαθμό που σήμερα το κράτος, οι ηγέτες του καθώς και η οικονομική και στρατιωτική άνθηση – ανάπτυξή της είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και όχι σπάνια προκαλούν δέος.

Η χώρα αναγνώρισε τις όψεις του Δυτικού πολιτισμού που έπρεπε να υιοθετήσει με σκοπό να μετακινήσει τα πολιτιστικά εμπόδια για την δική της αναγέννηση. Βαθιά πληγωμένη, η Κίνα συνταγογράφησε για τον εαυτό της μια θεραπεία που ακολουθούσε την ίδια αρχή που χρησιμοποιείται και στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική: ότι η αιτία της ασθένειας είναι τα σφάλματά μας. Η πρόληψη και η θεραπεία πρέπει λοιπόν πάντα να ξεκινά με τις προσωπικές αδυναμίες και λάθη του καθενός.

Σε αυτή την ισχυρή απολογία ο Paul Unschuld παρουσιάζει μια εντελώς καινούρια αντίληψη και ανάλυση του παρελθόντος της Κίνας προσφέροντας εντυπωσιακές και οξυδερκείς ενοράσεις στο πιθανό μέλλον της.

Το βιβλίο

Τίτλος: Η πτώση και η άνοδος της Κίνας
Συγγραφέας: Paul U. Unschuld
Μετάφραση: Άσπα Ανωγιάτη
Πρόλογος: Τηλικίδης Αλέξανδρος
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Α’ Έκδοση: 2017
Σελίδες: 210
Διαστάσεις: 21×14
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-918-83099-0-6

Βιογραφικό συγγραφέα

Γερμανικής καταγωγής είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Horst- Goertz Institute for the Theory, History and Ethics of Chinese Lfe and Sciences of Charlite- Universitatmedizin Berlin. Έχι μεταφράσει τα 3 κλασσικά βιβλία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (Suwen, Lingshu, Nanjing) στην Αγγλική γλώσσα. Θεωρείται ο εγκυρότερος σινολόγος που διαθέτει ο Δυτικός κόσμος. Επίσης, είναι συγγραφέας του έργου “What is Medicine? western and Eastern Approaches to Healing” (2009).

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: eshop.akadimia.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας