Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο γίνεται παρουσίαση των κύριων θεωριών που συγκροτούν τις βάσεις του οικοδομήματος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Στο δεύτερο μέρος γίνεται μία αναλυτικότερη παρουσίαση της θεωρίας των Zang Fu οργάνων, τόσο όσον αφορά στη φυσιολογία αλλά και στην παθολογία αυτών.

 

Ο άνθρωπος είναι ένα κομμάτι του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει. Παρ’ ότι διατηρεί μια ψευδαίσθηση διαφορετικότητας, στην πραγματικότητα αποτελείται κι αυτός από τα βασικά στοιχεία της ύπαρξης: Φωτιά, αέρα, νερό, γη, και ζωή.

Στο βιβλίο περιγράφεται, με απλό και σαφή τρόπο, το πώς από τα 5 βασικά στοιχεία της ύπαρξης, φωτιά, αέρα, γη, νερό και ζωή, οδηγούμαστε στη συγκρότηση του ανθρώπινου σώματος, το πώς η ενέργεια πορεύεται μέσα σε αυτό, αλλά και το πώς οι διαταραχές στην κίνησή της ενέργειας δημιουργούν την ανισορροπία – ασθένεια.

Το βιβλίο

Τίτλος: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Τηλικίδης
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Α’ Έκδοση: 1999
Σελίδες: 170
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-91336-0-9

 

Βιογραφικό συγγραφέα

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1991. Πήρα τον τίτλο Ιατρικής ειδικότητας, ως φυσίατρος το 2001, από το Ασκληπιείο Βούλας. Από το 1994 ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον Βελονισμό και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το 1997 άρχισα να διαβάζω τα άπαντα του Ιπποκράτη και να μυούμαι μέσω της μελέτης αυτής, στην αρχαία Ελληνική Ιατρική σκέψη. Το 1999 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο: “Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής”. Το 2004 ίδρυσα την Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Το 2011 εξέδωσα το δεύτερο βιβλίο “Κινέζικη Βοτανοθεραπεία- Βότανα και Συνταγές”. Το 2013 εξέδωσα το τρίτο μου βιβλίο: “Ο Ελληνικός Βελονισμός”.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: eshop.akadimia.gr

 

Newsletter εγγραφή

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας