Ο σκοπός του βιβλίου είναι η αναγέννηση της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής. Η αναγέννηση της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής ενώ πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε με όραμα ρομαντικών και ονειροπόλων, σήμερα προκύπτει ως αδήριτη ανάγκη.

 

η«Βασική θεωρία της αρχαίας Ελληνικής ιατρικής» είναι ένα βιβλίο μέσα από το οποίο παρουσιάζονται και αναλύονται οι βασικές αρχές της αρχαίας Ελληνικής ιατρικής σκέψης. Η σκέψη του Ιπποκράτη είναι εκείνη η οποία κυριαρχεί όλων των άλλων λόγω της καθαρότητας και της διαύγειας με την οποία ο πρόγονός μας κατάφερε να προσεγγίσει την ανθρώπινη φύση ως προς την υγεία και την ασθένεια. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του βιβλίου έχει παίξει η σκέψη του Πλάτωνα, καθώς και των μεταγενέστερων του Ιπποκράτη ιατρών όπως ο Γαληνός.

Το βιβλίο συμπυκνώνει όλη την αρχαία γνώση και την μεταφέρει στο σήμερα με στόχο να γίνει εργαλείο θεραπείας γι΄αυτούς που ασχολούνται με τις εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές και αναζητούν διαρκώς τρόπους ανακούφισης της ανθρώπινης οδύνης.

Το βιβλίο

Τίτλος: Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής ιατρικής, τόμος Α’
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Τηλικίδης
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Α’ Έκδοση: Σεπτέμβριος 2014
Σελίδες: 255
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-91336-7-8

Βιογραφικό συγγραφέα

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1991. Πήρα τον τίτλο Ιατρικής ειδικότητας, ως φυσίατρος το 2001, από το Ασκληπιείο Βούλας. Από το 1994 ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον Βελονισμό και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρκή. Το 1997 άρχισα να διαβάζω τα άπαντα του Ιπποκράτη και να μυούμαι μέσω της μελέτης αυτής, στην αρχαία Ελληνική Ιατρική σκέψη. Το 1999 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο: “Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής”. Το 2004 ίδρυσα την Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Το 2011 εξέδωσα το δεύτερο βιβλίο “Κινέζικη Βοτανοθεραπεία- Βότανα και Συνταγές”. Το 2013 εξέδωσα το τρίτο μου βιβλίο: “Ο Ελληνικός Βελονισμός”.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: eshop.akadimia.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας