Η σειρά “Μεταφυσική Ανάπτυξη του Ανθρώπου” είναι μια τρίτομη συλλογή από ομιλίες, συνεντεύξεις, γράμματα και σεμινάρια που έδωσε ο Κώστας Φωτεινός από το 1979 έως το 1992 στην Ελλάδα, τόσο για το πλατύ κοινό, όσο και για την εκπαίδευση των στελεχών του εργαστηρίου του στην Ελλάδα.

Τα κείμενα αναφέρονται σε πειράματα των θετικών επιστημών που επαληθεύουν παραδόσεις λαών όπως οι Εσκιμώοι και οι Ινδιάνοι της Αμερικής, οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί. Οι αναφορές στην Αρχαία ελληνική φιλολογία κια μυθολογία είναι επίσης συχνές.

Για όλα αυτά ο Κώστας Φωτεινός παράλληλα με το λόγο της επιστήμης, χρησιμοποιεί το διάλογο και τη συμβολική γλώσσα του μύθου. Κι έτσι το έργο του γίνεται συγχρόνως σοβαρό κα ανάλαφρο, πλήρες κι ευχάριστο, βαθύ και αναπάντεχα απλό.

Από το εισαγωγικό σημείωμα της β’ έκδοσης

Η “Μεταφυσική Ανάπτυξη του Ανθρώπου” του καθηγητή Κώστα Φωτεινού, αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες της τόσο που η πρώτη έκδοση αυτού του τόμου εξαντλήθηκε σε λιγότερο από ενάμισυ χρόνο.

Εδώ και καιρό θέλαμε να τον επανεκδώσουμε, αλλά περιμέναμε να ετοιμαστει ο τρίτος τόμος, για να κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη η σειρά της Μεταφυσικής που είναι η εισαγωγή στο δρόμο της ανάπτυξης του πνευματικού επιπέδου του Ανθρώπου.

Το διάβασμα κειμένων με θέμα τη Μεταφυσική, είναι ένας από τους χιλιάδες τρόπους για να “ξυπνήσουμε” την ενυπάρχουσα στα βάθη μας Γνώση, για να ανασύρουμε από τα βάθη μας το Πνεύμα και να πλουτίσουμε την καθημερινή μας ζωή με μια μόνιμη πνευματική διάσταση.

Κι είναι μεγάλη η χαρά μας όταν σας “συναντάμε” στα βιβλιοπωλεία ή στις “Βραδιές Διαλόγων” του Καθηγητή Κώστα Φωτεινού. Είναι μεγάλη η χαρά μας να νιώθουμε τις χιλιάδες παρουσίες σας στο δρόμο της ανάπτυξης, γιατί κι εμείς, όπως κι εσείς, αναζητούμε το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Για τις εκδόσεις Καφέ- σχολειό
Σόφη Χατζηκοκολή

Το βιβλίο:

Συγγραφέας: Κώστας Φωτεινός
Τίτλος: Μεταφυσική Ανάπτυξη του Ανθρώπου Επιστήμη και Παράδοση (Α’ τόμος)
Σειρά: Μεταφυσική Ανάπτυξη του Ανθρώπου
Εκδόσεις: «Καφέ Σχολειό», β΄έκδοση
Σχήμα: 17 x 24
Σελίδες: 260
Τιμή πώλησης: 12€
I.S.B.N: 960-7388-09-7

Συγγραφέας

Ο Κώστας Φωτεινός γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 29 Αυγούστου 1930 κι εγκατέλειψε τα εγκόσμια στις 13 Οκτωβρίου 2003. Ήταν ο άνθρωπος που, παρόλο που μας οδηγούσε με τον τρόπο της ίδιας του της ζωής, δεν ήθελε να τον αποκαλούμε Δάσκαλο ή σοφό. Γιατί ήξερε πως ήταν ένας κοινός άνθρωπος.

Το αντικείμενο της δουλειάς του, ο εαυτός του και η ζωή του, η θεωρία του και η πράξη του ήταν σε πλήρη συμφωνία. Ήταν ένας άνθρωπος-πράξη, ένας ανάμεσα – ευτυχώς – σε πολλούς ακόμα, που ήταν αυτό που έλεγε. Επεδίωκε περισσότερο την αναζήτηση του Εαυτού, την Παιδεία του Βάθους, όπως ο ίδιος την ονόμαζε, παρά τα βραβεία, τους επαίνους, τις διακρίσεις και την κοινωνική αναγνώριση.

Οι εκδόσεις

Οι εκδόσεις «Καφέ Σχολειό» ανήκουν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καφέ Σχολειό Κώστας Φωτεινός- Himalayan Yoga Meditation of Hellas».

Πηγή: cafeecole.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.