Βιβλίο | Ο Ελληνικός Βελονισμός

0
90

Ο “Ελληνικός Βελονισμός” είναι ένα βιβλίο αναγέννησης της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και συνάμα συγκερασμού των δύο σημαντικότερων σχολών Ιατρικής σκέψης, της Ελληνικής και της Κινέζικης.

 

Ταυτόχρονα είναι ένα βιβλίο διάδοσης του βελονισμού προς όλους, γεγονός το οποίο αποτελεί και απόδειξη της γονιμότητας και παραγωγικότητας που επιφέρει ο γάμος της ελληνικής με την Κινέζική σκέψη.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η αρχή του Βελονισμού στο σύγχρονο κόσμο είναι οι Κινέζοι. Για το γεγονός ότι διέσωσαν ένα τέτοιο θαυμάσιο εργαλείο απ΄το παρελθόν και το διέσπειραν στο σύγχρονο κόσμο, τους οφείλουμε ευγμωμοσύνη και σεβασμό. Εγώ που γράφω αυτό το βιβλίο, το οποίο είναι ένα βιβλίο αναγέννησης της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, οφείλω πολύ περισσότερη ευγμωμοσύνη στους Κινέζους, τους οποίους θεωρώ Δασκάλους μου και αδερφούς μου. Και οφείλω ευγνωμοσύνη γιατί μέσω της Κινέζικης Ιατρικής και του Βελονισμού οδηγήθηκα στον Ιπποκράτη και την αρχαία Ελληνική Ιατρική σκέψη. Μέσω της Κινέζικης σκέψης κατανόησα την Ελληνική. Από τότε δε που κατάλαβα τη συνάφειά τους, έβαλα ως στόχο την ανάδειξη του συγκερασμού των δυο σχολών σκέψης.

Το βιβλίο

Τίτλος: Ο Ελληνικός Βελονισμός
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Τηλικίδης
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Α’ Έκδοση: 2013
Σελίδες: 258
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-91336-1-6

Βιογραφικό συγγραφέα

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1991. Πήρα τον τίτλο Ιατρικής ειδικότητας, ως φυσίατρος το 2001, από το Ασκληπιείο Βούλας. Από το 1994 ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον Βελονισμό και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρκή. Το 1997 άρχισα να διαβάζω τα άπαντα του Ιπποκράτη και να μυούμαι μέσω της μελέτης αυτής, στην αρχαία Ελληνική Ιατρική σκέψη. Το 1999 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο: “Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής”. Το 2004 ίδρυσα την Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Το 2011 εξέδωσα το δεύτερο βιβλίο “Κινέζικη Βοτανοθεραπεία- Βότανα και Συνταγές”. Το 2013 εξέδωσα το τρίτο μου βιβλίο: “Ο Ελληνικός Βελονισμός”.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: eshop.akadimia.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας