Βότανα και καρποί ως φυσικά «βιάγκρα»

0
2186

Έρευνα και επιμέλεια ©TherapyWave.eu

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος έδινε ιδιαίτερη σημασία στη σεξουαλικότητα. Οι αρχαίοι πολιτισμοί από τότε είχαν εντρυφήσει πάνω σε αυτό το κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης με εντελώς διαφορετικές απόψεις μεταξύ διδασκάλων, φιλοσόφων αλλά και θεραπευτών. Ο Επίκουρος για παράδειγμα δήλωνε ότι το σεξ δεν έχει κάνει ποτέ καλό σε κανέναν, ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τους αρέσει η ερωτική συνεύρεση, ενώ ο Δημόκριτος το αντιμετώπιζε πιο πεζά αφού είχε ταξινομήσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση στο ίδιο μήκος κύματος με την ευχαρίστηση που δίνει ένα ξύσιμο στην πλάτη!

Ακόμη και ο Ιπποκράτης κάνει αναφορά στη σεξουαλικότητα και ποσό ευεργετικός είναι ο έρωτας για τον άνθρωπο αφού σε ιατρικά κείμενα που έχουν βρεθεί τον συνιστούσε για παθήσεις δυσεντερίας ακόμη και για την καλή ψυχική κατάσταση του ατόμου. Με λίγα λόγια από τότε γνώριζαν πόση σημασία είχε η σεξουαλική υγεία. Ίσως είναι και ένα από τα βασικά προβλήματα που εμφανίζονται στα ζευγάρια της σημερινής εποχής σε διαπροσωπικό ή ατομικό επίπεδο, αφού το σεξ έχει χάσει την πραγματική του σημασία και έχει κορεστεί σε διάφορα επίπεδα. Αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι η λίμπιντο σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων – και δυστυχώς και νέων – έχει πέσει σε ένα διαρκή ύπνο ή εκτονώνεται με μη οφέλιμο τρόπο.

Από τότε λοιπόν είχαν βρει διάφορα βότανα για την αυξήσουν τη λίμπιντο, αφού και τότε η ανικανότητα ή η ενδυνάμωση σε αυτόν τον τομεά έχριζε ιδιαίτερης προσοχής. Όλοι οι λαοί είχαν το φυσικό τους «βιάγκρα» αναλόγως της φυσιολογίας και της γεωγραφικής τους θέσης. Από τους αρχαίους Έλληνες που χρησιμοποιούσαν μέντα για την ανδρική διέγερση, τους Αζτέκους που έδωσαν την ονομασία ahuacat στο Αβοκάντο λόγω σχήματος που μοιάζει με όρχεις και βοηθάει στην διέγερση μέχρι τους κινέζους και το Τζίνσενγκ (ginseng).

Πιο κάτω θα αναφερθούμε ιστορικά σε μερικά από τα αυτά τα δώρα της φύσης. Ο κατάλογος και οι συνδυασμοί τους είναι αρκετά περισσότεροι, που η κατανάλωσή τους θα βοηθήσει εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν με καθαρά φυσικό τρόπο και μέσω της ένταξής τους στη διατροφή τους να ενδυναμώσουν τον οργανισμό τους αλλά και τις επιδόσεις τους.

Αναφορικά μερικά από τα αφροδισιακά βότανα είναι η κανέλλα, το κάρδαμο – εξού και η λαϊκή ρήση «να καρδαμώσεις» – αφού ο χυμός του είναι ένα απίστευτο διεγερτικό, το μελισσόχορτο, η ρίγανη, η παπαρούνα και πολλά άλλα. Ακόμη και δέντρα βοηθούν στην ερωτική διάθεση όπως η λιγαριά, η ιτιά, η βελανιδιά και άλλα, που αντιλαμβανόμαστε έμμεσα την σημασία τους των οποιων η λαϊκή παράδοση εχει εντάξει σε τραγούδια. Πίσω από την αποτελεσματικότητα τους βρίσκονται τα πολύτιμα συστατικά τους αφού τα περισσότερα από αυτά βοηθούν στην αιμάτωση του οργανισμού, άρα και στη διεγερτική λειτουργία.

Μερικά από αυτά τυγχάνει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς ο σημερινός τρόπος ζωής τα έχει εντάξει δυναμικά στην καθημερινότητα μας, συγκαταλέγοντας τα στις λεγόμενες υπερτροφές.

Πιο συγκεκριμένα, το Αβοκάντο είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνων όπως η Ε, η Β6 που βοηθάει στην παραγωγή ορμονών. Σε συνδυασμό με το ποτάσιο και το φυλλικό οξύ που περιέχει αποτελεί ένα σημαντικό σύμμαχο διατήρησης της σεξουαλικής απόδοσης σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα στη Μεσαιωνική Ισπανία ήταν απαγορευμένο από τους ιερείς λόγω της διέγερσης που προκαλούσε.

Η Αρτεμισιά με την πικρή της γεύση, εκτός από τις αντικαρκινικές της ιδιότητες, χρησιμοποιούταν και στα συμπόσια των Αρχαίων Ελλήνων βυθιζόμενη μέσα στο κρασί ώστε να ενισχύθει η σεξουαλική διέγερση. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως είναι και το βασικό συστατικό του «αμαρτωλού ποτού» Αψέντι που κατανάλωνε ο γνωστός καλλιτέχνης Σαλβαντόρ Νταλί δημιουργώντας έτσι όλες αυτές τις σουρεαλιστικές πραγματικότητες και με έντονο το σεξουαλικό στοιχείο σε αρκετά από τα έργα του.

Το Τριβόλι, που ανεβάζει την τεστοστερόνη και ενδυναμώνει την κινητικότητα του σπέρματος ανθίζει την άνοιξη και πίνεται ως αφέψημα. Όπως σε κάθε βότανο ανάλογα με την περιοχή και το κλίμα οι ιδιότητες του ενισχύονται! Εκτός από τις έρευνες που έχουν γίνει και έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, τις αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του άγχους, στις γυναίκες ενισχύει την σεξουαλική διάθεση αλλά βοηθάει και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην εμμηνόπαυση. Βέβαια όπως κάθε βότανο θέλει πολύ προσοχή στην χορήγηση του καθώς στα περισσότερα μετά από δυο με τρεις μήνες πρέπει να διακόπτονται, ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες στον οργανισμό από την παρατεταμένη χρήση του. Και εδώ εφαρμόζεται η ρήση «παν μέτρον άριστο».

Η Βανίλια, που οι Αζτέκοι κατέγραψαν πρώτοι ως αφροδισιακό, αναφέρεται στο σύγγραμμά του ιατρού Μπεζάαρ Τσίμερμαν ως μέσο θεραπείας της ανικανότητας. Συγκεκριμένα ο γιατρός θεράπευσε 342 άνδρες μετά από συνεχή χορήγηση αφεψήματος βανίλιας.

Το Γαϊδουράγκαθο που από την αρχαιότητα φέρει την ονομασία «Βοτάνι τις Αγάπης» περιέχει σιλιμαρίνη που προστατεύει το συκώτι, ενώ στη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως ο σπόρος από τα άνθη του που μαζεύονται προς το τέλος του καλοκαιριού όταν ξεραθούν εντελώς.

Το Γκίνγκο Μπιλόμπα, αν και η αναφορά και οι χρήσεις του είναι από αρχαιοτάτων χρόνων, οι περισσότεροι από μας το έχουμε μάθει μόλις τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα καθώς και στην κινέζική ιατρική αφού αυξάνει την ροή του αίματος, ιδιαίτερα στα άκρα, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα και στα επιμέρους σημεία.

Μέσα στα αφροδισιακά βότανα και καρπούς της φύσης είναι και το γνωστό πλέον Γκότζι Μπέρι. Μία υπερτροφή που εκτός του ότι βοηθά στην αίσθηση κορεσμού σε περιόδους δίαιτας, στην αρθρίτιδα και στην υπέρταση είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες και επίσης πολύ καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης Α. Συμβάλει στην παραγωγή της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης και κατ’ επέκταση ενισχύει τη λίμπιντο.

Το δίκταμο το βότανο της Κρήτης ή αλλιώς Έρωντας, δεν μπορούσε να λείπει μέσα από τα αφροδισιακά βοτάνια. Στην μυθολογία ο Βιργίλιος είδε την θεά Αφροδίτη στο βουνό Ίδη να μαζεύει δίκταμο για να θεραπεύσει τις πληγές του Αινεία. Η καυστική ουσία πουλεγόνη που περιέχει ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές (αρχ. ιππόφαος, ιππόφεως, ιπποφανής) χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφορές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, όπως περιέχει και τις βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, Π καθώς είναι πλούσιο σε χρήσιμα μέταλλα.

Η νταμιάνα ένα βότανο του Β. Μεξικού βοηθάει στην σωστή διεγερτική λειτουργία και στα δύο φύλα. Άλλο ένα βότανο του Μεξικού είναι η Σάλβια το οποίο εκτός από την εγκεφαλική διέγερση – αφού είναι ελαφρώς ψυχοτρόπο γι’ αυτό και χρησιμοποιούταν από τους σαμάνους- έχει και αφροδισιακές ιδιότητες.

Τα φραμπουάζ (σμέουρο) και γενικότερα τα φρούτα του δάσους δεν γινόταν να λείπουν από τον αυτόν τον κατάλογο. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο καθώς και βιταμίνες C και Α. Έχει μυοχαλαρωτική δράση, ιδιαίτερα στα γεννητικά όργανα των γυναικών, οπότε διευκολύνει την ερωτική επαφή.

Ο κατάλογος των βοτάνων δεν μπορεί να σταματήσει εδώ αφού, όπως είπαμε και πιο πριν η φύση έχει δώσει απλόχερα πληθώρα τέτοιων «βοηθημάτων» και θα επανέλθουμε στο μέλλον με πιο εκτενές άρθρο πάνω στα φυσικά «βιάγκρα» της φύσης.

Πηγή: therapywave.eu

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας