Βραδιά του Ερευνητή 2016 | Δωρεάν εκδηλώσεις σε έξι πόλεις

0
4

1.500.000 επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου στη Βραδιά Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 11 χρόνια.

Ταξιδέψτε στο συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας μέσα από τη διάδραση, το θέαμα, τη διασκέδαση, την τέχνη, το παιχνίδι και το διάλογο, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε 6 πόλεις της Ελλάδας, από τις 5:00 το απόγευμα.

Όλες οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της Βραδιάς του Ερευνητή έχουν ελεύθερη είσοδο. Απευθύνονται στο ευρύ κοινό και τόσο οι διοργανωτές όσο και οι ερευνητές έχουν βάλει τα δυνατά τους για να μας ταξιδέψουν όλους στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, με τρόπο απλό, κατανοητό και ευχάριστο.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για κάθε ηλικία.Στόχος είναι να περάσουν όλοι ένα ευχάριστο απόγευμα συνδυάζοντας ενημέρωση και διασκέδαση.

Τι είναι ο ερευνητής

O ερευνητής είναι επάγγελμα. Και μάλιστα ένα επάγγελμα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Η ΕΕ εκτιμά ότι, μέχρι το 2020, η Ευρώπη θα χρειαστεί “να εκπαιδεύσει ένα εκατομμύριο ερευνητές επιπλέον, αν θέλει να διατηρήσει την άριστη φήμη της“. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τους νέους που μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και να εισέλθουν σε μία αγορά εργασίας με μεγάλη ζήτηση.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του ερευνητή είναι η ελευθερία δράσης γιατί η έρευνα είναι παντού! Από την Ιατρική μέχρι τη Φιλοσοφία και από τη Μηχανολογία μέχρι την Ζωγραφική. Στην έρευνα δεν υπάρχουν όρια. Έτσι, λοιπόν, οι νέοι μπορούν να επιλέξουν το αντικείμενο που τους συναρπάζει, να αφοσιωθούν στην μελέτη του, στην ανάλυση του, ανακαλύπτοντας νέες πτυχές του και φωτίζοντας σκοτεινά σημεία του.

Όπως όμως οι ερευνητές δεν μπαίνουν σε καλούπια στο επάγγελμά τους, έτσι δεν περιορίζονται και στην προσωπική τους ζωή. Οι ερευνητές, συνήθως, είναι πολυσχιδείς και εξωστρεφείς προσωπικότητες που δεν κλείνονται στο εργαστήριό τους αλλά έχουν ποικίλα άλλα ενδιαφέροντα, όπως τη μουσική, τη ζωγραφική ή τον αθλητισμό. Κάνουν οικογένειες και ασχολούνται με τα παιδιά τους όπως όλοι μας! Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι ερευνητές στην Ιστορία άφηναν το εργαστήριο και επιδίδονταν στα αγαπημένα τους χόμπι. Η Μαρί Σκουοντόφσκα-Κιουρί, βραβευμένη με δύο Βραβεία Νόμπελ, έβρισκε χρόνο για την αγαπημένη της ποδηλασία. Ο Αϊνστάιν χαλάρωνε παίζοντας βιολί παρέα με το φίλο του Μαξ Πλανκ, πατέρα της θεωρίας της Κβαντικής μηχανικής αλλά και πιανίστα.

Στη “Βραδιά του Ερευνητή” θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά ερευνητές. Να συνομιλήσετε μαζί τους, να τους ρωτήσετε για το επιστημονικό τους έργο, για την εφαρμογή του στην καθημερινή ζωή αλλά και να μάθετε για τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Σε ποιες πόλεις πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις

  • Αθήνα: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Κτήριο Αβέρωφ, Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων

          Ώρα έναρξης 17:00

  • Θεσσαλονίκη: Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos

          Ώρα έναρξης 17:00

  • Πάτρα: Επιμελητήριο Αχαίας

          Ώρα έναρξης 18:00

  • Ηράκλειο: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ν. Πλαστήρα 100, Βασιλικά Βουτών

          18:00-23:00 &

          Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών-ΕΛΚΕΘΕ (Θαλασσόκοσμος)

          16:00-21:00

          Ρέθυμνο: Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ), Νικηφόρου Φωκά 126-130 (παλιά πόλη)

          Ώρα έναρξης 19:00

  • Λάρισα: στο Κεντρικό Κτίριο του Μύλου του Παπά

          Ώρα έναρξης 18:00

Διοργανωτές της Βραδιάς του Ερευνητή 2016 είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πηγή: researchersnight.gr

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας