Βρες την φυσική αυτοπεποίθηση που πηγάζει από μέσα σου

Πόσες φορές έχεις κάνει σκέψεις όπως “αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση θα έκανα αυτό, θα τολμούσα εκείνο, ή δεν θα έχανα αυτό”.

Η αυτοπεποίθηση όμως δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσπαθήσεις να έχεις ή κάτι που πρέπει να “δημιουργήσεις” μέσα σου.

Η αυτοπεποίθηση είναι αυτό που εμφανίζεται φυσικά στην έκφραση σου όταν αισθάνεσαι ότι είναι εντάξει το να είσαι ο εαυτός σου και έτσι νιώθεις μια ροή σε αυτό που θέλεις να πεις και να κάνεις και εκείνο που σε εκφράζει.

Χάνουμε την επαφή με την φυσική αυτοπεποίθηση μας όταν έχουμε μάθει ότι το να είμαστε ο εαυτός μας δεν είναι ασφαλές και άρα πρέπει να είμαστε κάτι διαφορετικό για να ταιριάξουμε με τους άλλους και να είμαστε αποδεκτοί.

Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να απορρίψουμε ή να κρύψουμε φυσικά κομμάτια του εαυτού μας και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε εύκολα πρόσβαση στην αυτοπεποίθηση μας, καθώς αυτοπεποίθηση σημαίνει νιώθω ασφαλής να είμαι ο εαυτός μου ελεύθερα και δεν βασίζω την αίσθηση και αξία του εαυτού μου στην γνώμη των άλλων.

Εάν ως παιδί έμαθες ότι δεν επιτρέπεται να κάνεις λάθη, ότι πρέπει να είσαι τέλειος/α για να γίνεις αποδεκτός/ή, δηλαδή ότι δεν είσαι αρκετά καλός/ή όπως είσαι ή αν λάμβανες κριτική για τη φυσική σου και αυθόρμητη έκφραση, οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να έχεις χάσει την επαφή με την αυτοπεποίθηση σου που βρίσκεται κάτω από αυτούς τους προγραμματισμούς.

Όταν εντοπίσεις τις ιστορίες που σε εμποδίζουν να συνδεθείς με την φυσική σου αυτοπεποίθηση και εξερευνήσεις αυτά τα κομμάτια μέσα σου που τις κρατούν γερά, θα δεις ότι δεν σε εξυπηρετούν πια όπως έκαναν στο παρελθόν.

Τότε δημιουργήθηκαν για να σε βοηθήσουν να επιβιώσεις, όμως τώρα σε κρατάνε από το να εξελιχθείς και να ενσωματώσεις τον βαθύτερο εαυτό σου και αυτά που επιθυμεί να φέρει στον κόσμο.

Τώρα μπορείς να αλλάξεις την αφήγηση αυτών των ιστοριών, να θυμηθείς και να επανασυνδεθείς με την φυσική αυτοπεποίθηση που ζει μέσα σου και λαχταρά να βγει προς τα έξω, καθώς ο εσωτερικός σου εαυτός έχει έμφυτη αυτοπεποίθηση όταν του επιτρέπεται να εκφράζεται ελεύθερα.

Όταν αρχίσεις να επαναφέρεις την ασφάλεια στο σύστημα σου σχετικά με την έκφραση σου, θα δεις πως θα της ανοίξεις τον δρόμο για να σου φέρει πληρότητα και δημιουργικότητα.

Είσαι έτοιμος/η να ξανα-συνδεθείς με την αληθινή σου αυτοπεποίθηση;

Στέφη Δασκαλοπούλου
W: el.evniacoaching.com/
M: [email protected]

 

Κλείσε μια δωρεάν συνεδρία γνωριμίας

 

Στέφη Δασκαλοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας