Είναι πρώην αθλήτρια ομαδικών και ατομικών αθλημάτων και έχει υπάρξει στέλεχος μεγάλων εταιρειών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Η καριέρα της στον business χώρο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, είχε πάντοτε μεγάλη κινητικότητα. Είναι ένας άνθρωπος που πατάει γερά στην γη και πιστεύει ότι ο καθένας μας μπορεί να έχει την πραγματικότητα που επιδιώκει, εφόσον πάρει την ευθύνη του εαυτού του στα χέρια του.

Η Ξανθή ήταν όπως μας είπε, διευθύντρια πωλήσεων σε μεγάλη εταιρεία web development, όταν κάποια στιγμή σε ένα επαγγελματικό ραντεβού συνάντησε την δασκάλα της στο reiki. Η ίδια θεωρούσε ότι “αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα”, όμως όταν δέχτηκε την πρώτη θεραπεία άρχισε να αναθεωρεί. Διαπίστωσε ότι το άγχος που εκείνη την εποχή την ταλαιπωρούσε έγινε πιο διαχειρίσιμο και πως γενικότερα η σχέση της με τον εαυτό της άρχισε να βελτιώνεται. Έτσι άλλαξε γνώμη και στην συνέχεια με εργαλείο το reiki, κατάφερε να λύσει προσωπικά της θέματα και να προχωρήσει στην προσωπική και επαγγελματική της πορεία. Σήμερα είναι life coach με πλούσιο πελατολόγιο σε αθλητές, καλλιτέχνες και εταιρίες. Είναι στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης όμως συγχρόνως διδάσκει reiki και theta healing, σε σεμινάρια που απευθύνονται στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου. Πιστεύει ακράδαντα πως:

“Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ζωή μας,
όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας μπορούμε ουσιαστικά να απελευθερωθούμε και να πάμε μπροστά”.

Όταν ξεκίνησε να λαμβάνει θεραπείες reiki δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπορούσε να γίνει θεραπεύτρια πόσο μάλλον και εισηγήτρια. Θεωρούσε πως δεν έχει το ταλέντο για κάτι τέτοιο. Μέσα από την επαφή της όμως με την ενέργεια κατάλαβε ότι:

“Όλοι μπορούν να το κάνουν.
Όλοι μπορούν να γίνουν κανάλια και να έχουν πρόσβαση στην θεραπεία”.

Και αυτό είναι που πρεσβεύει!

Ξανθή πόσο βοηθάει το ταλέντο για να γίνει κανείς ενεργειακός θεραπευτής;

To ταλέντο είναι και δώρο και κατάρα.

Τι είναι το ταλέντο στις θεραπείες;

Ταλέντο σημαίνει το να είναι κάποιος ενορατικός, να μπορεί να αντιληφθεί πράγματα, ή να μπορεί να έχει πρόσβαση πέραν της τρίτης διάστασης. Ή ακόμη και τα πράγματα που τον ενδιαφέρουν να έχουν σχέση με την μεταφυσική, να βλέπει την αύρα των ανθρώπων. Όμως το θέμα δεν είναι τι βλέπεις και τι αντιλαμβάνεσαι αλλά τι κάνεις με αυτό, τι κάνεις με το ταλέντο σου. Πέρα δηλαδή από το να είσαι καλός δέκτης και κανάλι της ενέργειας, σημασία έχει πόσο καλλιεργείς το ταλέντο αυτό και πως το χρησιμοποιείς.

O θεραπευτής είναι και δάσκαλος;

Αυτός που διδάσκει δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και ένας πολύ ταλαντούχος θεραπευτής. Αποδεδειγμένα τα μεγάλα ταλέντα, όπως και στον αθλητισμό δεν γίνονται απαραίτητα και μεγάλοι δάσκαλοι ή προπονητές. Οποιοσδήποτε μπορεί να καλλιεργήσει τις δεξιότητές του και να έχει πρόσβαση στην θεραπεία. Από κει και πέρα ο δάσκαλος είναι κάτι άλλο. Πρέπει να έχεις ένα ειδικό ενδιαφέρον στο να μεταδώσεις τις αρχές και την γνώση. Το σημαντικό για μένα, είναι οι άνθρωποι να αντιληφθούν ότι έχουν πρόσβαση μέσα από την ενέργεια στην αυτοθεραπεία και να μάθουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές -όπως το reiki για παράδειγμα-, για το δικό τους προσωπικό όφελος. Να μην εξαρτώνται από άλλους!

Ποια είναι η διαδρομή για να γίνει κάποιος θεραπευτής του εαυτού του;

Το πρώτο βήμα είναι να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του. Όταν το κάνει αυτό έχει ήδη μπει σε μια μεγάλη διαδικασία αυτοθεραπείας. Η μόνη θεραπευτική ενέργεια είναι αυτή της αγάπης. Για να υπάρξει μια μεταμόρφωση εσωτερική το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει κάποιος είναι να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του.

Όταν ξεκινάμε να κάνουμε θεραπείες και να ασχολούμαστε με την ενέργεια και την αυτοθεραπεία είναι ουσιαστικά σαν να κάνουμε ένα πρώτο βήμα προς την αποδοχή. “Είναι μια πράξη αγάπης και φροντίδας για εμάς” λέει η Ξανθή. “Έχει μεγάλη διαφορά το είμαι καλά από το περνάω καλά. Οι ολιστικές τεχνικές είναι μια διαδρομή ή ακόμη καλύτερα ένα εργαλείο που μπορεί να μας οδηγήσει στην θεραπεία και γι’ αυτό εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, της τεχνικής. Η θεραπεία θα έρθει ή όχι ως το αποτέλεσμα”.

Κουβεντιάζοντας το θέμα της δεοντολογίας στις ενεργειακές τεχνικές, η Ξανθή λέει ότι συνηθίζει να μιλάει με τους θεραπευόμενους και να διερευνά το ζητούμενο τους, τον λόγο για τον οποίο έρχονται στο γραφείο της. Τονίζει ότι οι ενεργιακοί θεραπευτές σύμφωνα με τον επαγγελματικό τους κώδικα δεοντολογίας δεν πρέπει κάνουν διάγνωση και δεν πρέπει να υπόσχονται θεραπεία. Οι θεραπευτές είναι κανάλια ενέργειας και…

“Η θεραπεία έρχεται από την πηγή,
τον Θεό ή το σύμπαν, ανάλογα με το πως θέλουμε να το ονομάσουμε”.

Η συζήτησή μας επιστρέφει και πάλι στο θέμα της προσωπικής ευθύνης στο οποίο η έμπειρη εισηγήτρια επανέρχεται για άλλη μια φορά: “Προτρέπω τους ανθρώπους να μάθουν να χρησιμοποιούν την δική τους αυτοθεραπευτική ενέργεια μέσα από τις τεχνικές και θεωρώ δευτερεύουσα την διαδικασία του απευθύνομαι σε κάποιον άλλο για να μου δώσει θεραπεία.”

Στην απόπειρά μας να ορίσουμε την έννοια της εναλλακτικής θεραπείας η Ξανθή τονίζει ότι είναι ένας όρος που δεν θέλει να τον χρησιμοποιεί έτσι ακριβώς. Προτιμά τον όρο συμπληρωματική θεραπεία και αναφερόμενη για παράδειγμα στο reiki λέει πως είναι μια τεχνική που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει παράλληλα με οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί, προκειμένου να βελτιώσει το επίπεδο υγείας του οργανισμού του. Γι αυτό και δεν προτρέπει τους ανθρώπους να κάνουν αποκλειστικά αυτό ή εναλλακτικά αυτό, έναντι οτιδήποτε άλλου. Της αρέσει να χρησιμοποιεί τον όρο ολιστική θεραπεία ή τεχνική γιατί είναι ένας όρος που παραπέμπει σε σώμα, νου και πνεύμα.

Τί είναι επομένως οι ολιστικές τεχνικές;

Είναι οι τεχνικές που αντιλαμβάνονται τον άνθρωπο σαν “όλον”, σαν μια ενιαία οντότητα όπου το νου, το πνεύμα, η ψυχή και το σώμα είναι μια ολότητα που αλληλεπιδρά.

Ξανθή όταν λέμε ενέργεια στις τεχνικές αυτές, τί εννοούμε;

Τα πάντα είναι ενέργεια, είναι η δύναμη που έχει δημιουργήσει το σύμπαν και ότι υπάρχει μέσα σε αυτό. Μιλάμε για την συμπαντική ζωτική ενέργεια λοιπόν η οποία υπάρχει σε όλες τις θεραπευτικές προσεγγίσεις και παραδόσεις στον κόσμο. Οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι την ονομάζουν “κι” ή “τσι” και οι Ινδοί “πράνα”. Χωρίς φαγητό ζούμε κάποιες μέρες, χωρίς νερό λιγότερες, χωρίς οξυγόνο λίγα λεπτά, χωρίς την ζωτική ενέργεια όμως οποιοσδηποτε οργανισμός είναι νεκρός, ένα άδειο δοχείο.

Η συζήτησή μας περνά διαρκώς από τις ενεργειακές τεχνικές στο coaching που είναι το άλλο κομμάτι της επαγγελματικής της δράσης. Η Ξανθή λέει ότι το ένα είναι τελείως διαφορετικό από το άλλο. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να αποδέχεται ή να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τεχνικές για να κάνει coaching. To coaching ασχολείται κυρίως με το μέλλον και με τους στόχους που κάποιος θέλει να πετύχει. Αφορά την υποστήριξη και την οργάνωση που μπορεί να έχει μέσα από την συνεργασία με έναν ειδικό που τον στηρίζει σε αυτή του την προσπάθεια. Είναι μια επιστήμη που εφαρμόζεται εδώ και 20-30 χρόνια και έχει σημαντικά αποτελέσματα στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης.

“Το coaching μπορεί να αφορά κομμάτια της προσωπικής μας ζωής
και εκεί μιλάμε για life coaching
ή θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης και εκεί έχουμε να κάνουμε με career coaching

“Στο coaching χτίζουμε στρατηγικές και εγκαθιστούμε συνεργασίες και με άλλους ειδικούς προκειμένου να πετύχουμε στόχους. Ωστόσο, ποτέ δεν καθοδηγούμε και δεν λέμε στον πελάτη μας τι να κάνει”, λέει η Ξανθή. Πιστεύει πως οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι αυτό που μας εμποδίζει συχνά να βρεθούμε κοντά στην επίτευξη των επιθυμιών μας. Όταν κάποιος θέλει να απελευθερωθεί από πράγματα που αφορούν το παρελθόν τότε μπορεί να δουλέψει με ενεργειακές θεραπείες όπως το Theta Healing και το reiki, όταν όμως κάποιος θέλει να δουλέψει για την επίτευξη ενός μελλοντικού στόχου τότε το coaching μπορεί να προσφέρει πολλά.

Τί είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις και τι ρόλο παίζουν στην ζωή μας;

Οι πεποιθήσεις και ειδικότερα οι αρνητικές ή περιοριστικές, είναι εσωτερικά προγράμματα που μας εμποδίζουν να ζήσουμε την ζωή που θέλουμε. Τα αποκτήσαμε πολύ νωρίς, ακόμη και σε εμβρυακό στάδιο. Μπορεί να τα φέρουμε μέσω του dna μας ή ακόμη και σε επίπεδο ψυχής. Αν δουλέψουμε σε αυτά τα προγράμματα, αν τα αναγνωρίσουμε, τότε μπορούμε να τα “επαναπρογραμματίσουμε” και να πάψουμε να τα συντηρούμε. Όταν βρούμε την βαθύτερη πεποίθηση που μας καθορίζει, -την πεποίθηση κάτω από την πεποίθηση- και τι αυτή “εξυπηρετεί”, τότε έχουμε αυτόματα απελευθερωθεί και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Τα πάντα που εμείς επιθυμούμε.

“Έχουμε γκρεμίσει το παλιό από τα θεμέλια του
και μπορούμε να ενσταλάξουμε το καινούργιο…”

Απελευθερωμένοι από τα δεσμά των πεποιθήσεών μας είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Φεύγοντας από την αυτολύπηση και την θυματοποίηση μπορούμε να αναλάβουμε τον εαυτό μας.

Τί είναι το Glorious circles;

Είναι μια πλατφόρμα – website-, μέσα από το οποίο έχουμε ξεκινήσει εγώ και άλλοι συνάδελφοι να κάνουμε online σεμινάρια και εργαστήρια πάνω στην προσωπική ανάπτυξη -coaching- και την ολιστική υγεία.

Κλείνουμε την συζήτησή μας με την Ξανθή, αναφερόμενοι στο πόσο οι εναλλακτικές θεραπείες, οι οποίες γίνονται όλο και πιο γνωστές είναι μόδα ή ανάγκη. Η ίδια θεωρεί ότι δεν έχει σημασία αν είναι μόδα, πιστεύει πως σίγουρα είναι ανάγκη.

“Σημασία δεν έχει γιατί κάποιος φτάνει να κάνει κάτι τέτοιο,
 αλλά πως είναι μετά από την εμπειρία αυτή.”

Ακόμη και όταν το κίνητρο είναι η μόδα, όταν κάποιος ωφελείται, αυτό είναι το σημαντικό. Οι ολιστικές θεραπευτικές τεχνικές μπορεί να είναι αποτελεσματικές, ασφαλείς και οικονομικές. Αποφεύγουμε την μεγάλη χρήση φαρμάκων και κυρίως ερχόμαστε σε επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Σύμφωνα με την Ξανθή Τσιούκα είναι σημαντικό να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα σε σχέση με αυτό που λέμε θετική σκέψη η οποία σύμφωνα με την άποψή της έχει γίνει σχεδόν σλόγκαν. Πιστεύει ότι κάποια πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά, όπως μεγάλες απώλειες και καταστροφές, είναι τόσο τραγικά ή σοβαρά που η σιωπή είναι το μόνο που αρμόζει.

“Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αυτά που λέμε στους ανθρώπους!
Η ζωή δεν είναι σλόγκαν.
Μερικές φορές δεν πρέπει να πούμε τίποτα. Η δράση έρχεται μετά την αποδοχή.
Όταν δεν μπορώ να αλλάξω κάτι τότε το αποδέχομαι, όταν μπορώ, τότε κάνω πράγματα που οδηγούν στην αλλαγή”.

Ευχαριστούμε την Ξανθή Τσιούκα για την εποικοδομητική συζήτηση και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Παρακολουθήστε το δωρεάν webinar “Ημερολόγιο Ευτυχίας”
την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στις 19:00

Αναλυτικά στοιχεία: Ξανθή Τσιούκα – Glorious Cycles – Holistic World
Site: http://www.gloriouscycles.com
Email: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/gloriouscyclespage/
Twitter: https://twitter.com/siouxsie1995
Instagram: https://www.instagram.com/xanthitsiouka/?hl=el
LinkDN: https://www.linkedin.com/in/xanthi-tsiouka-575b7936/

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

2 Σχόλια

 1. Τι ωραία που τα λέει!
  Πόσο πολύ με αγγίζει βαθιά!!
  Το reiki και το theta , εμπειρικά θα πω , είναι τεχνικές που σε βοηθούν να αλλάξεις την ποιότητα της ζωής σου και να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου και την αγάπη!!
  Το life coaching δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά για να το δουλεύει η κα Τσιούκα θα είναι σίγουρα πολύ αποδοτικό!!!
  Υπέροχο άρθρο…πολύ σας ευχαριστώ!
  Δίνετε δύναμη και έμπνευση στον κόσμο να συνεχίσει το μονοπάτι της ψυχής του!!!

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας