Πού μπορείτε να χαρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε

6
88870

Aν έχετε αντικείμενα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και νιώθετε ότι απλά γεμίζουν το σπίτι σας, μπορείτε να χαρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε σε κάποιον φιλανθρωπικό φορέα ή άλλο ίδρυμα, ώστε να αποκτήσουν έναν νέο σκοπό ύπαρξης. Οι φορείς είναι πολλοί και, κατά περίπτωση, δέχονται ρούχα, βιβλία, ακόμη και χαλασμένα ηλεκτρονικά ήδη. Ρίξτε μια ματιά!

Ο κατάλογος που ακολουθεί ενημερώθηκε πριν δημοσιευτεί (Οκτώβριος 2019), αλλά σας συνιστούμε, πριν κάνετε κάποια κίνηση, να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με τον φορέα της επιλογής σας, ώστε να σιγουρευτείτε ότι χρειάζεται αυτό που πρόκειται να προσφέρετε, αλλά και ότι θα βρείτε κάποιον εκεί.

Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλο φορέα που μπορούμε να εντάξουμε σε αυτήν τη λίστα, θα χαρούμε να λάβουμε μήνυμά σας!

Praksis

Αναγκαία είδη 

Κατηγορίες φαρμάκων (ακόμα και ανοιχτές συσκευασίες):

 • Αντιβιοτικά ευρέως φάσματος ( i.e.  Amoxicillin+ clavoulanic acid), Amoxicillin Clarythromycin, Cefuroxime, etc)
 • Αντιπυρετικά & Αναλγητικά ( i.e. paracetamol, mefenamic acid etc)
 • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (i.e. ibuprofen, nιmesulide, diclofenac, meloxicam etc)
  Παιδιατρικά
 • Φάρμακα γαστροπροστασίας (omeprazole, pantoprazole etc)
 • Δερματολογικές αλοιφές

Είδη προσωπικής υγιεινής 
Παιδικές Πάνες Μεγέθη 4,5 & 6

Τρόφιμα

 • Γάλα μακράς διαρκείας – βρεφικό γάλα (όλων των ηλικιών)
 • Μπάρες δημητριακών & παστέλια
 • Μπισκότα & κρουασάν σκέτα (χωρίς σοκολάτα κλπ.)
 • Αποξηραμένα φρούτα (χουρμάς, σύκα, σταφίδες κ.α)
 • Ξηροί καρποί
 • Κονσέρβες μακράς διάρκειας ( προτεινόμενες: κοτόπουλο, φασόλια γίγαντες, ντολμαδάκια, τόνο, ψάρι και αρακάς.)
 • Μπουκαλάκια Νερού (0,5)
 • Χυμοί

Είδη ρουχισμού 

 • Εσώρουχα
 • Αθλητικά & κλειστά ανδρικά παπούτσια

Πέραν αυτών, διατηρούμε επικαιροποιημένη λίστα αναγκών για τους ωφελούμενους μας. Η λίστα αυτή περιέχει πιο εξειδικευμένα είδη όπως αναπηρικά καροτσάκια, είδη για βρέφη κτλ.

Τα είδη αυτά μπορείτε να τα φέρνετε

Αθήνα:

στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθήνας (Δεληγιώργη 26-28, Μεταξουργείο) από Δευτέρα έως Κυριακή 09:30 – 17:00.

Πειραιάς:

στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Πειραιά (Ζωσιμαδών 44) από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00

Θεσσαλονίκη:

στο Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης (Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγ.Δημητρίου) από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00

Πάτρα:

στο Κέντρο Ημέρας (Τσαμαδού 38) από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Ενθαρρύνουμε τις προσφορές από ιδιώτες και εταιρίες σε έπιπλα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία το ΕΣΠ διανέμει σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη. Αυτήν την περίοδο χρειάζονται τρόφιμα μακράς διαρκείας (όπως γάλα υψηλής παστερίωσης, βρεφικό γάλα, νερά, παιδικές τροφές σε βαζάκια, λάδι, όσπρια, μακαρόνια ρύζι, κονσέρβες –όχι χοιρινό κλπ), είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα κλπ), καθαριστικά για το σπίτι, πλαστικά πιάτα/ ποτήρια/ πιρούνια, βρεφικά καρότσια, μάρσιπους (σε καλή κατάσταση), μπιμπερό και πιπίλες (καινούρια). Επίσης προτρέπουμε όσους θέλουν να κάνουν δωρεά σε είδος, εάν έχουν τη δυνατότητα, να μετατρέψουν τη δωρεά σε κουπόνια τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Παρακαλούμε να θυμάστε ότι δε δεχόμαστε δωρεές σε ρουχισμό.

Διεύθυνση: Σολωμού 25 Εξάρχεια, τ.κ. 10682, Αθήνα

Τηλ: +30 210 3800990-1

Ιστοσελίδα: gcr.gr

Κάριτας Αθήνας

Φιλανθρωπική οργάνωση της Καθολικής εκκλησίας, που δραστηριοποιείται σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Πελοπόνησσο. Παρέχει καθημερινά, εκτός Σ.Κ., σισσίτιο σε 500 άτομα (Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες), φιλοξενεί περίπου 1000 πρόσφυγες, ενώ στηρίζει και τους άστεγους του κέντρου της πρωτεύουσας.

Οι δωρεές που δέχεται είναι σε είδη ρουχισμού, λευκά είδη (σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, sleeping bags) είδη πρώτης ανάγκης (σαπούνια, πάνες κλπ) και τρόφιμα.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ομήρου 9, Αθήνα. Τηλ.: 210 3626186

Ιστοσελίδα: caritasathens.gr

Κέντρο Συμπαράσταση Παιδιών και Οικογένειας

Αυτήν την περίοδο χρειάζονται σχολικά είδη (mολύβια, ξύστρες, γόμες, κόλλες stick, ψαλίδια, πλαστελίνες, χρώματα, μπλόκ ζωγραφικής, τετράδια, χάρακες, τσάντες, κασετίνες κτλ.), αναλώσιμα υλικά (χαρτί εκτύπωσης, διαφάνειες, ντοσιέ, φάκελοι, μελάνι εκτυπωτή κτλ.) και φάρμακα για τη θεραπεία της ψείρας και της κόνιδας.

Διεύθυνση: Αρίστωνος 6-8 & Πιερίας 5, Κολωνός-Μεταξουργείο, 10441

Τηλ: 210-5239402

E-Mail: [email protected]

Ιστοσελίδα:supportcenter.gr

To Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

Μπορείς να γίνεις δωρητής αντικειμένων στο φιλανθρωπικό τους κατάστημα «Το δεύτερο χέρι», όπου πωλούνται όσα προσφέρεις σε πολύ χαμηλές τιμές.

Φειδίου 18Α, Τ.Κ. 10678, Αθήνα

Τηλ: 210 381 6886

email: [email protected]

Ιστοσελίδαkaravani.gr

Φυλακές

Δέχονται δωρεές ρούχων και βιβλίων. Ο σύνδεσμος που ακολουθεί οδηγεί στη λίστα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου θα βρείτε όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Ιστοσελίδα: ministryofjustice.gr

Πού μπορείτε να χαρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε
Designed by Peoplecreations / Freepik

Σκόρος

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, ο Σκόρος αποφάσισε να πειραματιστεί με έναν διαφορετικό τρόπο “κατανάλωσης”. Επειδή δεν είναι όλα για τα σκουπίδια: τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ξαναδίνουν αξία, προσφέρουν πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα. Χωρίς τιμή (γιατί άλλο αξία και άλλο τιμή), χωρίς χρήματα. Χωρίς να χρειάζεται να φέρετε κάτι για να πάρετε κάτι άλλο. Μόνος όρος: να χρησιμοποιήσετε αυτό που θα πάρετε. Φέρτε αντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd, και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε στο πατάρι του Σπόρου και πάρτε ό,τι σας είναι χρήσιμο! O Σκοροχώρος βρίσκεται στην γωνία Ζ. Πηγής & Ερεσού στα Εξάρχεια.

Τηλ.: 6985868544

Ιστοσελίδα: skoros

xariseto.gr (Reuse, Reduce, Recycle)

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, το xariseto.gr προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης». Ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, ένα χώρο αλληλεγγύης. Στο website μπορεί να βρει κανείς διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται. Εξάλλου, όπως λένε και οι δημιουργοί του xariseto.gr «Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης»!

Ιστοσελίδα: xariseto.gr

FreeCycle

Το κίνημα freecycle ξεκίνησε το 2003 στην Αριζόνα και από τότε έχει επεκταθεί σε 75 χώρες σε όλον τον κόσμο. Ασφαλώς και λειτουργεί και στην Ελλάδα. Αρκεί να ρίξετε μία ματιά και να εγγραφείτε στο http://groups.yahoo.com/group/AthensGreeceFreecycle. Άλλη μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης και της ανακύκλωσης.

Ιστοσελίδα: freecycle.gr

Αγκαλιά

Η Αγκαλιά συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. Μπορείτε να προσφέρετε βρεφικά γάλατα, τρόφιμα, κρέμες, παιδικές πάνες, βρεφικά είδη, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, παιδικά έπιπλα, παιδικά καρότσια, παιδικά κρεβατάκια, είδη βρεφανάπτυξης, οικιακό εξοπλισμό, είδη ατομικής υγιεινής, κ.α. Παράκληση τα μεταχειρισμένα είδη πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 8828788 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας Εδώ

Εδώ μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό κατάλογο με τις ανάγκες των παιδιών της Αγκαλιάς

Λεωφόρος Αθηνών 84,10441 Αθήνα

Τηλ.: 210 8828788 Δευτέρα-Παρασκευή  9.00 – 17.00 210 8828788

Ιστοσελίδαagalia.org.gr

Κιβωτός του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  Πέρα από τα τρόφιμα και αναλώσιμα είδη, είναι άμεση ανάγκη η ανάληψη μίας πάγιας ανάγκης (ή ένα μέρος αυτής) για τις δομές του οργανισμού στην Αθήνα, στην Πωγωνιανή και Κόντισα, στη Χίο και στο Βόλο. Πάγιες ανάγκες είναι πχ η πληρωμή ενός μισθού παιδαγωγού, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου, ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ (ηλεκτρικού ρεύματος, νερού) για τις δομές μας ή τα διαμερίσματά μας, τα έξοδα για αγορά βενζίνης για τις μετακινήσεις μας των παιδιών μας, για αγορά πετρελαίου θέρμανσης κλπ.

Ιστοσελίδα: kivotostoukosmou.org

ΜΚΟ Θεόφιλος

Ο «Θεόφιλος» είναι ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν συνθήκες αποκλεισμού και φτώχειας. Δέχονται γραφική ύλη, παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση, κουβέρτες, είδη καθαριότητας και τα εξής τρόφιμα: Ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες διάφορες, λάδι, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, σάλτσα ντομάτας, μέλι, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, παιδικές τροφές, παιδικά γάλατα σε σκόνη.

Τηλ: 210-8819397

Ιστοσελίδα: theophilos.gr

Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» αποτελεί έναν από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα. Είναι Ν.Π.Δ.Δ., εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Φροντίζει τις γυναίκες που είναι μόνες τους σε μια εγκυμοσύνη χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, χωρίς σύντροφο και χρειάζονται προστασία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους αλλά και αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο, πολύ ή μόνιμα μακριά από την οικογένεια τους. Δέχεται τα βρεφικά και παιδικά ρούχα που δεν χρειάζεστε πια, αλλά και βιβλία, παιδικά μικροέπιπλα και παιχνίδια.

Τηλ.: 2132015700

Ιστοσελίδα: kvmhtera.gr

Πού μπορείτε να χαρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε
Designed by mrsiraphol / Freepik

Πρωτοβουλία για το Παιδί

O Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε στη Βέροια τον Απρίλιο του 2008. Πεδίο δράσης της Δομής είναι πρωτίστως η φροντίδα και η προστασία παιδιών που, προερχόμενα από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες, βιώνουν την παραμέληση, την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και η παντοειδής ενίσχυση των οικογενειών τους. Ακόμη, ομάδες-στόχους της ΠγτΠ αποτελούν οι ευπαθείς οικογένειες με παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Μπορείτε να βοηθήσετε παρέχοντας δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία των Σπιτιών, όπως τροφίμων, σχολικών εφοδίων, ειδών ατομικής υγιεινής, ειδών σπιτιού και γραφείου κλπ.

Δείτε τη λίστα πάγιων αναγκών μας εδώ.

Αριστοφάνους 10 & Κύπρου, 59 100

Βέροια

Τηλ.: 23310-72303

Ιστοσελίδα: propaidigr.org

Ανθρώπινοι Άνθρωποι

Οι «Ανθρώπινοι – Ανθρωποι» είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο, που συστάθηκε τον Ιούνιο του 2012. Σκοπός του είναι η εν γένει συμπαράσταση και υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Βασικός στόχος είναι η ανεύρεση και επισκευή χώρων κατάλληλων για τη στέγαση άστεγων και άπορων οικογενειών και ατόμων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, με πρώτο το Δήμο Αθηναίων καθώς επίσης και η παροχή τους σε ένδυση και υπόδηση.

Δέχονται έπιπλα (κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, σαλόνια, βιβλιοθήκες, κ.α.), ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, φωτιστικά, κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα, πετσέτες), είδη κουζίνας (πιάτα, ποτήρια, μαγειρικά σκεύη, κατσαρόλες, μαχαιροπήρουνα, κτλ), ρούχα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, ανεξαρτήτως εποχής, παπούτσια. Επίσης είναι ευπρόσδεκτα τρόφιμα όλων των ειδών.

Λυκούργου 10, 152 31 Χαλάνδρι

Τηλ.: 210 6713399

Ιστοσελίδα: anthropinoi-anthropoi.gr

ΑΡΣΙΣ – Τράπεζα συλλογής ειδών «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ»

Η «Συν-Πραξη» αποτελεί «τράπεζα» συγκέντρωσης και διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης της

Η Τράπεζα Συλλογής & Διάθεσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ» της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2000. Στη ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ συλλέγονται, είδη ιματισμού όλων των ηλικιών,  σχολικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, κ.α. Τα είδη αυτά συγκεντρώνονται, κατηγοριοποιούνται και μοιράζονται σε άστεγους , μετανάστες, οικογένειες και άπορους ανθρώπους που προσεγγίζουν την ΑΡΣΙΣ, σε ιδρύματα και φορείς που υποστηρίζουν αντίστοιχους πληθυσμούς, σε οικισμούς Ρομά ή περιοχές με χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

Βενιζέλου 70,
Τ.Κ. 54631 Θεσσαλονίκη

Τηλ. & Fax: 2315504301, 2310526150
e-mail: [email protected]
facebook: https://www.facebook.com/synpraksi

Ιστοσελίδα: arsis.gr

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Σκοπός του Συλλόγου υπήρξε και παραμένει η ηθική και υλική συμπαράσταση των απόρων κυρίως Υπερπολυτέκνων Οικογενειών δια μέσου των προαιρετικών εισφορών-δωρεών των Φίλων των Πολυτέκνων.

Δέχονται:

 • Τρόφιμα (γάλα, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι κλπ.)
 • Ρούχα-Υποδήματα (για όλες τις ηλικίες, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για βρεφικά, παιδικά, εφηβικά και νεανικά)
 • Κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, λευκά είδη κλπ.)
 • Σχολικά Είδη (σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, διορθωτικά, ντοσιέ, μαρκαδόρους, σχολικά βοηθήματα κλπ)
 • Παιχνίδια (προσοχή, να μη λείπουν εξαρτήματά τους, ειδικά στα επιτραπέζια)
 • Μικροσυσκευές-Είδη σπιτιού (όχι ογκώδη).
 • Έπιπλα-Οικιακές Συσκευές (πλυντήρια, κουζίνες, ψυγεία κλπ.) Τα ογκώδη αντικείμενα, λόγω έλλειψης αποθηκευτικού χώρου, δεν τα παραλαμβάνει η ίδια η Π.Ε.ΦΙ.Π., αλλά συστήνει Πολύτεκνες Οικογένειες που ενδιαφέρονται.

Θερμή παράκληση οι συσκευές να δουλεύουν και τα τρόφιμα να μην έχουν λήξει. Τα δε ρούχα να είναι σε άριστη κατάσταση και καθαρά.

Ακαδημίας 78Δ,
106 78 Αθήνα

Τηλ. 210.38.38.496, 210.38.22.586,

E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: pefip.gr

Γιατροί του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση. Δέχονται:

Τρόφιμα (με μακρινή λήξη)
Ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, χυμός τομάτας, καφές, ζάχαρη.

*Σημείωση :Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης των σκευασμάτων και των τροφίμων!

Χαρτικά
Χαρτιά κουζίνας , χαρτιά υγείας και χαρτοπετσέτες.

Σακούλες
Απορριμμάτων μεγάλες (κλασσικό μέγεθος) και μικρές.

Προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης
Υγρά και σπρέϊ απολύμανσης και καθαρισμού, υγρά σαπούνια χεριών, προϊόντα σε υγρή μορφή για την απολύμανση χεριών

Πληροφορίες για την παράδοση δωρεών, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 210-3213150.

Αθήνα
Σαπφούς 12, Τ.Κ. 105 53
Tηλ.: 210 32 13 150

Θεσσαλονίκη
Πτολεμαίων 29Α (εντός στοάς), Τ.Κ. 546 30,
Tηλ.: (+30) 2310.56.66.41
e-mail: [email protected]

Πέραμα
Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, T.K. 188 63
Tηλ.: (+30) 210.44.14.788
e-mail: [email protected]

Κρήτη
Μάρκου Μπότσαρη 59, Τ.Κ. 73 136 Χανιά
Tηλ.: (+30) 28210.23.110
e-mail: [email protected]

Καβάλα
Καράνου 13, Τ.Κ. 65 302
Tηλ.: (+30) 2510.227.224
e-mail: [email protected]

Πάτρα
Παναχαϊκού 50, Τ.Κ. 26 224
Tηλ.: (+30) 2610.31.03.66
e-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: mdmgreece.gr

Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Από το 1967, στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, με μητρική στοργή και χριστιανική αγάπη, λίγες αφοσιωμένες Μοναχές, χωρίς να παραβλέπουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του μοναχικού βίου τους, έκαναν σκοπό τους τη μέριμνα, ανατροφή και μόρφωση παιδιών με τις λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή. Ο οικισμός του Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο “Ορθόδοξο Χωριό” και φιλοξενεί αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια ή και τους πρώτους μήνες της ζωής τους, προσφέροντας μία ζεστή οικογενειακή ζωή που θα τα βοηθήσει στο μέλλον να ενταχθούν ως ενήλικες στη σύγχρονη κοινωνία.

Προσφορά αγαθών (πετρέλαιο θέρμανσης με απευθείας παράδοση στις δεξαμενές του Ιδρύματος, τρόφιμα και λοιπά αναλώσιμα είδη πρώτης ανάγκης, σχολικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα καινούργια ή σε πολύ καλή κατάσταση, κ.ά.).

27ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος, Οικισμός Νέος Βουτζάς (Είσοδος Α΄)
Μάτι Αττικής 190 09 Ραφήνα

Τηλ.: 22940-79240-1

Ιστοσελίδα: lyreioidryma.gr

Παιδικά Χωριά SOS

Ο σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας. Οι καθημερινές ανάγκες ενός Παιδικού Χωριού σε είδη είναι πολλές και αφορούν από την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα έως τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών αλλά και αντίστοιχα των σπιτιών στα οποία διαμένουν, είναι πολύ βοηθητικό να κάνετε δωρεές σε είδη όπως: καινούρια παπούτσια, είδη παιδικού ρουχισμού, κάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι κλπ), είδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ), εκπαιδευτικά βοηθήματα, γραφική ύλη, καινούρια σεντόνια, πετσέτες κλπ και γενικώς είδη εξοπλισμού σπιτιού, καινούριες ή ελάχιστα μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται συνεχώς, επικοινωνήστε με τους παρακάτω τρόπους:

τηλ. 210-3313661 (για Αθήνα) – e-mail: mailto:[email protected]
τηλ. 23920-63891 (για Θεσσαλονίκη) – e-mail: [email protected]
τηλ. 25510-51890 (για Θράκη) – e-mail: [email protected]os-villages.gr

Ιστοσελίδα: sos-villages.gr

Πού μπορείτε να χαρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε

Hope Cafe

Αποστολή του «καφέ της ελπίδας» στην Κυψέλη είναι η παροχή τροφής σε πρόσφυγες και Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη. Δέχονται ρούχα (αντρικά, γυναικεία, παιδικά), τρόφιμα (όλων των ειδών),  είδη προσωπικής φροντίδας, καθώς και είδη βρεφικής φροντίδας (μπιμπερό, καροτσάκια, πάνες, κτλ.)

Δροσοπούλου 136-138
Κυψέλη

Τηλ.: 694 446 4483

Facebook: facebook.com/soulfoodforrefugees

Ένα παιδί- Ένας κόσμος

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που βρίσκεται κοντά σε οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και που επιζητούν στήριξη. Δέχονται προσφορές σε είδη ρουχισμού, παιδικά είδη (καρότισα, παιχνίδια, πάνες κ.ά), σχολικά είδη, οικιακές συσκευές κ.ά.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ρεθύμνου 10, Αθήνα

Τηλ.: 210 88 38 512

Ιστοσελίδαwww.paidi-kosmos.gr

Ομάδα ΡΕΤΟ

Ομάδα πρώην ναρκομανών η οποία δέχεται οτιδήποτε, είτε λειτουργεί είτε όχι, και απασχολεί άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Μάλιστα μπορούν να έρθουν οι ίδιοι να παραλάβουν από το σπίτι σας τα αντικείμενα που διαθέτετε (έπιλα, ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά.)

Στοιχεία επικοινωνίας: 210 66 25 096

 

Τελευταία ενημέρωση στοιχείων του άρθρου: Οκτώβριος 2019

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

6 Σχόλια

 1. Υπάρχει και το ΡΕΤΟ στο Κορωπί. Αξιόλογη η προσπάθεια τους, βοηθούν χρήστες ναρκωτικών να επανέλθουν στην ζωή.
  Ε άλλου δημιουργήθηκε από παιδιά πρώην χρήστες και σήμερα είναι υγιείς .Τα αντικείμενα τα οποία παίρνουν τα επισκευάζουν, αν χρειάζονται και τα μεταπωλούν στο μαγαζί τους στο Κορωπί. Έτσι εξοικονομούν τα χρήματα τα οποία χρειάζονται για τις θεραπείες των παιδιών. Τους έχω δώσει πολλά πράγματα άχρηστα για μένα αλλά χρήσιμα για άλλους.Την καλωσύνη και την αγάπη που έχω δει στα πρόσωπα αυτών των παιδιών δεν την έχω βρει πουθενά.

  • Σας ευχαριστούμε πολύ! θα το ελέγξουμε και θα το συμπληρώσουμε!

  • Μπορείτε να ρωτήσετε τις εταιρείες ταχυμεταφορών ή τους σχετικούς συλλόγους και φορείς.
   Καλές γιορτές !

 2. καλημερα !! Υπαρχει κατι στην Καλλιθεα ??Αθηνα??περιοχη εκλ. Αγιων Παντων ?? Δαβακη?? εχει η μητερα μου καποια ρουχα να δωσει ??
  Ευχαριστω
  Λευτερης
  6932908650
  [email protected]

  • Καλημέρα σας !
   Βλέπετε μέσα στο άρθρο ποιο σας εξυπηρετεί και επικοιωνείτε 🙂

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας