Μια σχέση που αξίζει προϋποθέτει διεκδίκηση

 

Συνήθως όταν ο καιρός είναι καλός, η διάθεση γίνεται πιο εύκολα χαρούμενη. Αλλά αυτό που παρατηρώ και πραγματικά με στενοχωρεί είναι το εξής: Βγαίνω έξω στα μαγαζιά και βλέπω γυναίκες από την μεριά, άντρες από την άλλη… Ξεχωριστά, όχι μαζί. Και αναρωτιέμαι γιατί;

Έχω μιλήσει πραγματικά με πάρα πολλούς ανθρώπους και έχω δεχτεί και έχω διαβάσει αμέτρητα μηνύματα. Πραγματικά, αν ήμασταν σε ένα σεμινάριο ή σε έναν χώρο με κόσμο και ρωτούσα:

«Ποιος θέλει να έχει μία σχέση στην ζωή του;», όλοι θα πουν «Εγώ»

«Ποιοι έχουν σχέση;»… λιγότεροι

«Ποιοι έχουν τέλεια σχέση; Ιδανική σχέση;» … ένας… δύο… τρεις… τέσσερις… ανάμεσα σε πολλούς.

Όμως γιατί συμβαίνει αυτό;

Ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους είναι ότι συνήθως τον σύντροφο μας δεν τον επιλέγουμε. Απλά συμβαίνει. Γιατί οι άνθρωποι στην ζωή δεν έχουμε μάθει να διεκδικούμε.

Θέλω για παράδειγμα να κάνω μία σχέση. Συνήθως με τον άνθρωπο που θα γνωρίσω εκείνη την στιγμή, σε μία παρέα, με κάποιο τρόπο, αν βγούμε μία δυο φορές για καφέ, χυμό, οτιδήποτε και νιώθουμε καλά θα προχωρήσουμε σε μία σχέση. Αλλά είναι αυτό που πραγματικά θέλω;

Αν σε ρωτούσα πόσες φορές ή πόσο έντονα έχεις νιώσει πραγματικά ερωτευμένος στην ζωή σου τι θα απαντούσες;

Αν έχεις ήδη σχέση, είσαι πραγματικά ερωτευμένος;

Τον βλέπεις τον άλλον και το στομάχι σου κάνει «πεταλουδίτσες;».

Και ναι, ξέρω τι θα μου πεις.. Συνήθως όταν μεγαλώνουν οι άνθρωποι αυτό που λένε είναι «Ε, αυτά μωρέ τώρα είναι για παιδιά. Δεν είναι για μεγάλους. Όταν μεγαλώνεις δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα βρεις έναν άνθρωπο να περνάς καλά, να είναι σωστός, να.. να.. να..».

Έλλειψη πάθους

Αλλά να ξέρεις ότι ο #1 λόγος που οι σχέσεις διαλύονται δεν είναι από έλλειψη αγάπης.

Ο #1 λόγος που οι σχέσεις διαλύονται είναι από έλλειψη πάθους.

Και όσο κι αν σου καλύπτει την ανάγκη να είσαι σε μία σχέση αυτή την περίοδο και έτσι αν με κάποιον νιώσεις λίγο καλά, επικοινωνήσετε, και τα πράγματα είναι όπως έχουμε συνηθίσει οι άνθρωποι να είναι η ζωή μας, τότε τι γίνεται; Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Και μόλις τους καλυφθεί αυτή η ανάγκη θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο, κάτι πιο έντονο μέσα σου. Ή απλά θα μιζεριάσεις στην καθημερινότητα σου σε αυτή την σχέση.

Άρχισε να διεκδικείς την σχέση που θέλεις.. την ζωή που θέλεις

Άρα λοιπόν, τι χρειάζεται να κάνουμε για να λυθεί αυτό; Να αρχίσουμε να διεκδικούμε την ζωή μας. Την ζωή που θέλουμε. Διεκδίκησε το ταίρι σου. Ποιος θέλεις να είναι ο σύντροφος σου; Πώς θέλεις να είναι; Οραματίσου τον.. Γράψε τα χαρακτηριστικά του.. Δες τι θέλεις να έχει και τι δεν θέλεις να έχει. Και άνοιξε τα μάτια σου. Και μην χάσεις καμία ευκαιρία. Μίλα. Σκέψου δημιουργικά. Κάνε μια τρέλα.

Γιατί να θυμάσαι ότι αυτό που μένει είναι η στιγμή της τρέλας. Μην σκέφτεσαι πολύ λογικά. Ειδικά σε αυτό τον τομέα της ζωής σου. Γίνε τρελός. Δες ποια ή ποιον θέλεις. Δες πώς θέλεις να είναι. Άνοιξε τις κεραίες σου. Δες και κάνε κάτι τρελό. Κάτι που ακόμα και αν σου πει όχι, εσύ θα το θυμάσαι για όλη σου την ζωή. Αλλά αν σου πει ναι, πίστεψε, θα ζήσεις κάτι μοναδικό.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι το εξής: Θα βγεις σε ένα μπαράκι, σε ένα καφέ, στην παραλία, στο σινεμά.. θα συναντήσεις ανθρώπους! Και ναι είναι πολύ τρελό να δεις έναν άνθρωπο και να του μιλήσεις, αλλά είναι ακόμα πιο τρελό να μην ζεις την ζωή που θέλεις. Να μην ζεις την σχέση που θέλεις. Να είσαι μίζερος.

Άνοιξε λοιπόν τα μάτια σου, άνοιξε τις κεραίες σου και αν οι κεραίες σου πιάσουν κάτι το οποίο συντονίζεται με αυτό που πραγματικά θέλει η καρδιά σου, κάντο. Θα με θυμηθείς. Η ζωή είναι υπέροχη και δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι για να αφήνουμε τις μέρες να περνούν και να μην κάνουμε αυτό που μας αξίζει.

Να αγαπάς τον εαυτό σου, γιατί αν δεν σε αγαπάς εσύ, δεν θα σε αγαπήσει κανένας άλλος, και να ζεις με πάθος. Γιατί το αξίζεις!

Πηγή: manolisischakis.gr

 

Μάνος Ισχάκης

Ο WYS NLP Life Coach Μάνος Ισχάκης ξεκινώντας από μικρός την προσωπική του αναζήτηση σχετικά με την ευτυχία ταξίδεψε σε ένα προκλητικό και όμορφο μονοπάτι. Το μονοπάτι της ψυχής του. Η πετυχημένη ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού τον ενέπνευσε να μοιραστεί τις γνώσεις και τις στρατηγικές που μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή και να πετύχει τα όνειρα του.
Έχει προπονήσει πολλούς ανθρώπους σε Ελλάδα, Αυστραλία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και Ελβετία με σκοπόνα ανακαλύψουν το πάθος τους και να ζήσουν μια γεμάτη ζωή!
Ο Μάνος Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί ως Master Practitioner of NLP,Time Line Therapy και υπνοθεραπείας από το American board of NLP. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner of Theta Healing και έχει εκπαιδευτεί σε τεχικές κβαντικής θεραπευτικής.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Μάνου Ισχάκη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.