Κάποιες φορές στη ζωή μας νιώθουμε θλιμμένοι χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Νιώθουμε το βάρος της θλίψης πάνω στο δέρμα μας, χωρίς να μπορούμε να το αποτινάξουμε.

Η θλίψη μπορεί να οφείλεται σε κακή ευθυγράμμιση ή κάποια σχισμή στο ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο. Όταν το ενεργειακό μας πεδίο είναι αδύναμο, μπορεί να νιώσουμε ότι επηρεαζόμαστε από άλλες ενέργειες, οι οποίες ίσως να μην είναι για το ανώτερο καλό μας.

Τα καταφέρνουμε και αντιμετωπίζουμε το καθημερινό στρες, αλλά όταν μας συμβαίνουν πολλαπλά τραυματικά γεγονότα, ίσως να νιώθουμε ότι μας παραλύει ο φόβος και η αβεβαιότητα. Μπαίνουμε στην ψυχολογία του θύματος και είναι αδύνατο να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση. Καθώς η σύγχρονη κοινωνία ολοένα επιταχύνει τους ρυθμούς της, το συναίσθημα αυτό μπορεί να γίνει τόσο έντονο που να φτάσουμε ακόμα και να αρρωστήσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώθουμε τόσο μπερδεμένοι και τόσο άδειοι, σε σημείο να παραλύουμε εξουθενωμένοι;

Ο διαλογισμός αυτός είναι σχεδιασμένος για να σας βοηθήσει να «κεντράρετε» τη συνειδητότητά σας και να διώξετε όλη τη σύγχυση από την ψυχή. Παραδίδετε τυχόν συναισθήματα αβεβαιότητας, πόνου και ενοχής στο σύμπαν και τα αντικαθιστάτε με το αγνό, καθαρό φως της ψυχής σας, ανασύροντας αυτό που βρισκόταν εξαρχής εκεί.

xepernontas-tin-katathlipsiΣτάση: Καθίστε με την σπονδυλική σας στήλη ευθεία. Χρησιμοποιήστε την αναπνοή σας για να έρθετε στο κέντρο σας.

Μούντρα: Πλέξτε τα χέρια σας και φέρτε τα μπροστά στην καρδιά σας, με τους δείκτες ενωμένους να κοιτάζουν προς τα πάνω.

Μάτια: Κλείστε τα μάτια σας και συγκεντρωθείτε εσωτερικά στο σημείο του τρίτου ματιού.

Μάντρα: Wahe Guru Wahe Guru Wahe Guru Wahe Jio

Η μετάφραση του μάντρα

Wahe Guru: Υπέρτατο και πέρα από κάθε περιγραφή είναι το βίωμα της Σοφίας του Θεού
Wahe Jio: Υπέρτατη και πέρα από κάθε περιγραφή είναι η εμπειρία της Ευλογίας τους Θεού στην Ψυχή
Το μάντρα αυτό κυριολεκτικά σημαίνει, “Είμαι εσύ”. Χρησιμοποιείται επίσης για να δηλώσει “Μέσα μου είναι η προσφορά του Θεού.”

Οδηγίες για το πώς να το ψάλετε

  • Στη συλλαβή “wah,” νιώστε τη δόνηση του ήχου στον αφαλό σας.
  • Στη συλλαβή “hey,” νιώστε τον ήχο να πάλλεται στην καρδιά σας.
  • Στις συλλαβές “gur-roo” και “jee-oh,” νιώστε τους ήχους να πάλλονται στα χείλη σας

Χρόνος: Ψάλλετε το μάντρα αυτό έως 11 λεπτά.

Για κλείσιμο: Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και κρατήστε τον αέρα μέσα. Νιώστε τη δόνηση των ήχων που υπάρχει ακόμα μέσα σας, στον αφαλό, στην καρδιά και στα χείλη σας. Κρατήστε τον αέρα μέσα για όσο χρόνο μπορείτε και μετά εκπνεύστε πολύ συνειδητά.

Πάρτε μια δεύτερη εισπνοή και κρατήστε ξανά τον αέρα μέσα. Απελευθερώστε το συναίσθημα ότι είστε αιχμάλωτος των περιστάσεων. Παραδώστε το στο σύμπαν. Παραδώστε τον πόνο σας και τα αισθήματα ενοχής. Απελευθερώστε το άγχος και την αβεβαιότητά σας. Δώστε τα όλα στον Θεό. Κρατήστε την αναπνοή σας για όσο χρόνο μπορείτε και μετά εκπνεύστε, διατηρώντας τη συγκέντρωσή σας.

Εισπνεύστε και μια τρίτη φορά και παραδώστε τη ζωή σας στον Θεό. Ό,τι κι αν σημαίνει η λέξη Θεός για σας, προσφέρετε την ύπαρξή σας σε αυτό. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει την αγνότητα που επέρχεται στην ψυχή σας μέσα από αυτήν την πράξη. Όταν είστε έτοιμοι, εκπνεύστε και μείνετε για λίγο στη θέση, προκειμένου να νιώσετε ολοκληρωμένα την εμπειρία αυτού του δυνατού διαλογισμού.

Από το βιβλίο “Essential Kundalini Yoga” by Karena Virginia & Dharm Khalsa. Η μουσική για τον διαλογισμό αυτόν είναι ‘Wahe Guru Wahe Jio – Digital Bonus Track Remastered’ από το άλμπουμ “Nierika: The Gateway” by Dharm Khalsa με φωνητικά της Angelika Baumbach.

Μετάφραση: Jasmukand K.

Πηγή: Kundalini Yoga Athens

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας