Το θετικό μήνυμα της Ημέρας | Εβδομάδα 20 | Ημέρα 138

0
61

Ένας χρόνος αυτοεξέλιξης

Aπό το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ “Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης“, εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

Εβδομάδα 20η: Ακεραιότητα – Φιλότιμο

Ημέρα 138η

Κύτταρα του Ίδιου Σώματος

Ας θυμόμαστε το γεγονός ότι είμαστε όλοι κύτταρα στο σώμα της ανθρωπότητας. Όπως κύτταρα σε ένα σώμα, μπορούμε να είμαστε πραγματικά καλά μόνο όταν τα άλλα κύτταρα είναι καλά.  Αν οποιοδήποτε μέρος του σώματος δεν είναι καλά, στο τέλος ολόκληρο το σώμα υποφέρει. Οι τύχες μας εμπλέκονται.

Είναι σαν το ανέκδοτο όπου υπάρχουν δυο άτομα σε μια βάρκα και ο ένας αρχίζει να κάνει μια τρύπα στο μέρος που κάθεται. Ο άλλος του φωνάζει, «πρόσεξε, θα βουλιάξουμε μ’ αυτό που κάνεις». Αυτός που κάνει την τρύπα απαντάει, «μην σε νοιάζει, κάνω την τρύπα από τη δική μου πλευρά της βάρκας.»

Όπως καταλαβαίνουμε είμαστε όλοι σε μια βάρκα και, ό,τι και να κάνουμε, σταδιακά θα έχει επίδραση σε όλους – και στον εαυτό μας. Οι προσκολλήσεις και η απληστία μας μάς κάνουν να αγνοούμε πώς αισθάνονται ή τι χρειάζονται οι άλλοι. Είμαστε απασχολημένοι με την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και δεν ενδιαφερόμαστε για τους άλλους.

Η δύναμη που θα φέρει ευτυχία ή δυστυχία σε μας και στους άλλους είναι στο να επιλέξουμε σήμερα να συμπεριφερόμαστε με τρόπους που θα θέλαμε να συμπεριφέρονται οι άλλοι.

Θέλω να είμαι μέρος της λύσης.

Διαβάστε περισσότερα για την ακεραιότητα από την Αρμονική Ζωή.

Ένας Χρόνος Αυτοεξέλιξης

Robert Najemy

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας