Το θετικό μήνυμα της Ημέρας | Εβδομάδα 13 | Ημέρα 89

0
85

Ένας χρόνος αυτοεξέλιξης

Aπό το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ “Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης“, εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

Εβδομάδα 13η: Καθορισμός Ορίων

Ημέρα 89η

Μία πολύ Σημαντική Σημείωση

Έχουμε τόσο πολύ ταυτίσει την αγάπη με την εξάρτηση, που είναι δύσκολο να δούμε την αγάπη στην ανεξαρτησία. Επειδή οι λανθασμένες έννοιες της ευθύνης και της αγάπης είναι πολύ βαθιά χαραγμένες στο κοινωνικό μας υποσυνείδητο, μπορεί, αρχικά, κάποιοι να παρεξηγήσουν τα συναισθήματα και τις προθέσεις μας όταν θέτουμε όρια.

Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο το να επαναλαμβάνουμε συχνά στον άλλον ότι τον αγαπάμε και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν, όσο και να του το δείχνουμε και με τις πράξεις μας.

Χρειάζεται, επίσης, να είμαστε υπομονετικοί και να μην χάνουμε την ηρεμία και την αγάπη μας με πιθανές αρνητικές αντιδράσεις των άλλων.

Να είμαστε υπομονετικοί και να εξηγούμε, όσες φορές χρειάζεται, με ήρεμο τρόπο, χωρίς να υποχωρούμε ή να ενδίδουμε σε παλιούς προγραμματισμούς και συμπεριφορές του παρελθόντος.

Να είμαστε ξεκάθαροι και ήρεμοι σ’ αυτή τη σταδιακή διαδικασία, που μοιάζει πολύ και για τα δύο μέρη με μια οδυνηρή εγχείρηση, στην οποία αφαιρούνται λανθασμένες πεποιθήσεις που κρύβονται βαθιά μέσα μας.

Δεν πρέπει, όμως, να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ιδέες ως δικαιολογία για να αγνοήσουμε τις πραγματικές ευθύνες που έχουμε στην οικογένειά μας ή την επαγγελματική μας ζωή.

Επιβεβαιώνω την αγάπη μου στους αγαπημένους μου.

Διαβάστε περισσότερα για τα θεμελιώδη μαθήματα ζωής από τον Steve Rother στα Ελληνικά, από την Αρμονική Ζωή.

 Ένας χρόνος αυτοεξέλιξης

Robert Najemy

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας