Το θετικό μήνυμα της Ημέρας | Εβδομάδα 14 | Ημέρα 92

0
19

Ένας χρόνος αυτοεξέλιξης

Aπό το βιβλίο του Ρόμπερτ Νατζέμυ “Μία σελίδα την ημέρα – ένας χρόνος αυτοεξέλιξης“, εκδόσεις Ολιστικής Αρμονίας.

Εβδομάδα 14η

Ημέρα 92η

Βελτιώνοντας τις σχέσεις

Αν δεν πιστεύουμε ότι είμαστε αξιαγάπητοι, πιθανόν να μην προσελκύσουμε την αγάπη που τόσο θα επιθυμούσαμε. Έλκουμε αυτούς που αντικατοπτρίζουν τα ίδια συναισθήματα που τρέφουμε για τον εαυτό μας. Ακόμη κι αν ο άλλος δεν μας απορρίπτει, συχνά νιώθουμε ότι το κάνει.

Κουράζουμε τους άλλους μας με την ανάγκη μας να έχουμε συνεχώς την επιβεβαίωση της αγάπης τους. Όταν αμφιβάλλουμε για την αξία μας, πολύ εύκολα φοβόμαστε μήπως χάσουμε το σεβασμό, το θαυμασμό και την αγάπη του άλλου.

Έτσι, γινόμαστε αρνητικοί, κτητικοί, ζηλότυποι και συχνά τόσο αυταρχικοί, που κάνουμε τον άλλο να ασφυκτιά, μέχρι που φεύγει. Ακόμη κι αν δεν εγκαταλείψει τη σχέση, το πιθανότερο είναι
να μην είναι ευτυχισμένος και να αναπτύξει διάφορους προστατευτικούς μηχανισμούς, όπως για παράδειγμα να γίνεται απόμακρος ή επιθετικός.

Η πρώτη προϋπόθεση για μια σχέση αγάπης είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας και τον άλλον. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απελευθερωθούμε από κάθε εμπόδιο και ψευδαίσθηση και ας αγαπάμε τον εαυτό μας και τον άλλον όπως είμαστε.

Αξίζω να με αγαπούν όλοι όπως είμαι.

Διαβάστε περισσότερα για τη βελτίωση των σχέσεων από την Αρμονική Ζωή.

Robert Najemy

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας