Της Χρυσής Μπέρου

Πόσο συχνά έχετε χαμογελάσει σήμερα ή τις τελευταίες μέρες; Έχετε συνειδητοποιήσει το τεράστιο δυναμικό αυτής της απλής, αλλά υψηλά αποτελεσματικής και ευγενικής κίνησης προς τον εαυτό σας; Όταν ασκούμαστε στο Zhineng Qigong ή σε όποια άλλη θεραπευτική μέθοδο, συχνά συγκεντρωνόμαστε τόσο πολύ, στο να κάνουμε το «σωστό».  Αλλά προσπαθώντας να υποκριθούμε τη «σωστή» στάση και κινήσεις, μας οδηγεί σε ένταση και ταυτόχρονα μας εμποδίζει από τον να αφεθούμε και να χαθούμε!

Αν ξεκινήσουμε να ασκούμαστε το εσωτερικό χαμόγελο, ενώ κάνουμε την άσκησή μας (ή όποια άλλη δραστηριότητα), ξεκινάμε να κυριαρχούμε στη προσωπική μας δύναμη και την ευεξία μας σε ένα υψηλότερο και πιο αποτελεσματικό επίπεδο. Το σώμα μας ανταποκρίνεται στο εσωτερικό μας χαμόγελο: όταν εισερχόμαστε στο σώμα με τη πρόθεση να χαμογελάμε σε κάθε κύτταρο και όργανο, στο νευρικό μας, το κυκλοφορικό μας και το λεμφικό μας σύστημα, στους μεσημβρινούς μας, στα οστά μας, μυς και τένοντες, κυριολεκτικά σε κάθε μέρος του σώματός μας, αμέσως χαλαρώνουμε και το σώμα μας αφήνεται, θερμαίνεται και ξεκινάει τη θεραπεία του.

Όταν σταματάμε να χαμογελάμε, σταματάμε να εκτιμούμε, να αγαπάμε και να θρέφουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, είναι πέρα των προσδοκιών μας. Για περισσότερους από εμάς στο Δυτικό κόσμο, είναι συχνά περίεργο να χαμογελάμε σε κάθε  όργανό μας, όπως στη καρδιά μας, στους πνεύμονες, στο συκώτι, στα νεφρά, στο στομάχι κλπ. Ωστόσο, για τους ασκούμενους της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, όπως και τους Ταοϊστές, αυτό είναι ουσιαστικά το θεμέλιο μιας υγιούς δια βίωσης και τρόπου ζωής.

Σύμφωνα με τη Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική, οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι αρρώστιες, ξεκινούν με δυσαρμονία μέσα μας, όπως με τα αρνητικά συναισθήματα. Συχνά τα αρνητικά μας συναισθήματα, είναι τόσο λεπτά, που δεν είμαστε ικανοί να αναλογιστούμε το περιεχόμενο, που φέρουν.

Ωστόσο, σταματάμε να αισθανόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, λύπη, αντίσταση, εκδίκηση, αγωνία κλπ., εάν συνειδητά επιλέξουμε να ασκηθούμε με το εσωτερικό χαμόγελο. Αρχίζουμε να ανανεώνουμε τους εαυτούς μας, να μειώνουμε τα συναισθήματα του στρες, να βιώνουμε περισσότερη εσωτερική γαλήνη και αρμονία και μια αυξημένη προσωπική δύναμη. Αρχίζουμε να γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι μας, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα, βιώνουμε περισσότερη ευτυχία και υγεία.

Χρυσή Μπέρου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας