559 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Το τρίτο τσάκρα δεν είναι σαν ένα ρολόι που πρέπει να κουρδίζετε και όταν έρθει η άνοιξη μπορείτε να χαρείτε. Δεν δουλεύει με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να το ξεκινήσεις και να το χρησιμοποιείς, πρέπει να γίνει αυτόματο.

Αποσπάσματα από ομιλία του Yogi Bhajan, 5 Φεβρουαρίου 1991, Los Angeles, California

Στη ζωή το τρίτο τσάκρα είναι το ναι και το όχι. Τα πάντα εξισορροπούνται στο τρίτο τσάκρα. Είναι ένα σημείο καθαρής ενέργειας. Εάν δεν ξέρετε πώς να ισορροπείτε το τρίτο τσάκρα, μπορεί να έχετε όλα τα πτυχία, όλη τη γνώση, όλα τα χρήματα, όλη την ομορφιά, αλλά θα είστε δυστυχείς. Επειδή δεν έχει σημασία τι αισθάνεσθε, δεν έχει σημασία τι γνωρίζετε, δεν έχει σημασία τι μπορείτε να κάνετε- σημασία έχει πώς μπορείτε να το ισορροπήσετε. Όταν δεν μπορείτε να ισορροπήσετε, δεν μπορείτε να ζήσετε.

Τώρα σκέφτεστε, «Μπορώ να ισορροπήσω». Δεν είναι αλήθεια. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύει ο ανθρώπινος εγκέφαλος:  ενόσω ακούτε, πρέπει να το εξισορροπείτε. Ενόσω μιλάτε, πρέπει να το εξισορροπείτε. Δεν μπορείτε να το κάνετε μετά. Η χωρητικότητα του σώματος πρέπει να το εξισορροπήσει.

Το εσωτερικό αυτί έχει τρία κόκκαλα. Υπάρχουν δύο κόκκαλα και ένα σφυρί και στις δύο πλευρές. Αυτό που λέω, δεν το ακούτε. Το κέντρο της κατανόησης του νευρικού συστήματος ελέγχεται από το σημείο του αφαλού. Συνεπώς τα μάτια, τα αυτιά, η γλώσσα, και ο λάρυγγας σας ελέγχονται από το σημείο του αφαλού.

Οτιδήποτε ακούτε, οτιδήποτε βλέπετε, και οτιδήποτε λέτε ελέγχεται από αυτό το σημείο του αφαλού. Εάν ο παλμός του σημείου του αφαλού γίνεται αισθητός λίγο πάνω από το σημείο του αφαλού, σημαίνει διάρροια. Εάν είναι λίγο πιο κάτω, δυσκοιλιότητα. Εάν είναι από την αριστερή πλευρά, αέρια, εάν είναι από δεξιά, ρέψιμο. Και για όλα αυτά αρκεί να είναι μακριά ένα χιλιοστό. Εάν το σημείο του αφαλού είναι ένα χιλιοστό πιο μακριά, ολόκληρο το πεπτικό σας σύστημα, τα αισθήματα σας – εσείς δεν είσαστε εσείς.

Μετά πηγαίνετε στον γιατρό και παίρνετε φάρμακα.

Τι κάνει το φάρμακο; Καταστέλλει τα συμπτώματα, καλμάρει το νευρικό σύστημα. Αλλά το πρόβλημα δεν φεύγει. Μερικές φορές πονάει το μπράτσο σας, μερικές φορές πονάει ο ώμος σας. Ογδόντα τοις εκατό των πονοκεφάλων οφείλονται στο σημείο του αφαλού. Ενενήντα στις εκατό φορές που νοιώθετε κουρασμένοι οφείλονται στο σημείο του αφαλού.

Ολόκληρο το νευρικό σας σύστημα ελέγχεται από αυτό.
«Τι είπες;»
«Με άκουσες».
«Ναι, αλλά δεν κατάλαβα».
Ανισορροπία του αφαλού. Ακούτε αλλά δεν ακούτε. Τι ήταν αυτό; Βλέπετε, αλλά δεν βλέπετε. Η τραγωδία είναι ότι αν δεν ξέρετε πώς να ισορροπήσετε το τρίτο κέντρο αυτόματα, δεν μπορείτε να το κάνετε μετά. Το παιχνίδι έχει τελειώσει. Αυτή είναι η τραγωδία με αυτό το σημείο.

Αφυπνίστε την Κουνταλίνι. 

Το να αφυπνίσετε την Κουνταλίνι σημαίνει ότι και τα εκατό σημεία πίεσης αυτομάτως εξισορροπούνται από εσάς. Τότε σοβαρά πράγματα ισορροπούν. Χαίρεστε τη ζωή. Τη διαπερνάτε. Γίνεστε διαισθητικοί.

Το γνωρίζετε. Το τρίτο τσάκρα δεν είναι σαν ένα ρολόι που πρέπει να κουρδίζετε και όταν έρθει η άνοιξη μπορείτε να χαρείτε. Δεν δουλεύει με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να το ξεκινήσεις και να το χρησιμοποιείς, πρέπει να γίνει αυτόματο.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα; Το πλεονέκτημα είναι
ότι μόλις ξεκινήσει δεν μπορείς να ηττηθείς.

Ο Θεός δεν θυμώνει με κανέναν. Ο Θεός δεν εκδικείται κανέναν. Ο Θεός δεν αρνείται κανέναν. Οποιοσδήποτε αρνείται έναν άλλον άνθρωπο δεν συνδέεται με τον Θεό. Η άρνηση δεν είναι Θεός. Αλλά που βρίσκεται το θάρρος μέσα μας για να το δεχθούμε όλο αυτό; Εδώ, στο τρίτο ενεργειακό κέντρο.

Μπορούμε να είμαστε απολύτως μοναδικοί, τέλειοι. Η παρουσία μας μπορεί να λειτουργήσει. Μπορούμε να είμαστε όμορφοι, χωρίς να περηφανευόμαστε και να κατηγορούμε, εάν έχουμε βάλει το τρίτο κέντρο να δουλεύει για μας.

Υπάρχει κάτι που κάνετε για να απολαύσετε τη ζωή; Επειδή κανείς από εσάς δεν έχει μια ισορροπημένη παρατηρητικότητα. Δεν μπορείτε να παρατηρείτε και να σκέφτεστε και μετά να ισορροπείτε.

Τρώτε μέλι. Παίρνετε τη γεύση αυθόρμητα. Τρώτε κόκκινες  πιπεριές. Παίρνετε τη γεύση αυθόρμητα. Έτσι είναι και η ζωή. Παίρνεις τη γεύση της αυθόρμητα.

Αλλάζει τον εγκέφαλο; Όχι. Αλλάζει τα ισχία ; Όχι. Αλλάζει το δέρμα και τις αισθήσεις; Όχι. Η Ισορροπία παρατηρείται στο τρίτο κέντρο. Ο εγκέφαλος μόνο τη μεγεθύνει.

Στην πραγματικότητα χωρίς την δραστηριότητα αυτού του σημείου, ο καθένας ζει σε μια σκοτεινή φυλακή. Και μετά έχουμε ένα υποκατάστατο – συναισθήματα, δράμα, τραύμα, προβλήματα, διογκώσεις, νους –παίζουμε παιχνίδια.

Ξέρετε γιατί είμαστε σκλάβοι του νου μας; Επειδή αυτό το σημείο του αφαλού δεν ισορροπεί τη ζωή. Έτσι, μετά αρχίζουμε να σκεφτόμαστε, γιατί ; Γιατί είναι όσο ψηλά όσο ο ουρανός ; Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το γιατί. Έχει πλάκα. Είναι μια τυφλή πορεία. Η ζωή του καθενός είναι μια τυφλή πορεία.

Αυτή η απειροσύνη, αυτός ο Θεός, αυτή η αγνότητα, αυτή η δύναμη, αυτή η αγνή δύναμη βρίσκεται μέσα στο σημείο του αφαλού σας. Δεν μπορείτε να την αγοράσετε, δεν μπορείτε να την πουλήσετε, και δεν μπορώ να σας τη δώσω εγώ. Αλλά σας δίνω τεχνολογική γνώση από την οποία μπορείτε να την βάλετε μπροστά (τη δύναμη). Έτσι, θα αρχίσει να δουλεύει για σας. Τι θα σημαίνει αυτό; Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξει βιασύνη. Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξουν σκάνδαλα. Δεν λέω τίποτα αλλά θα είστε ανέγγιχτοι.

Μπορείτε να κάθεστε σαν ένας λωτός σε θολά νερά και να χαίρεστε τη ζωή. Αυτή είναι η δύναμη του τρίτου τσάκρα. Σας δίνει άμεση, απεριόριστη εμπειρία της ζωής σας. Κανένας χρόνος δεν μπορεί να την μετρήσει.

 

Μετάφραση: Elena Meherjot K.

Πηγή: Kundalini Yoga Athens από 3ho.org

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.