Υπηρέτησε, Αγάπησε, Δώσε

0
425

Αγαπημένε συνοδοιπόρε,

«Υπηρέτησε, Αγάπησε, Δώσε». Αυτά είναι τα λόγια του Swami Sivananda Saraswati όπου «ενσωματώνοντας το πνεύμα της υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα, ενέπνευσε τους ανθρώπους να ασκηθούν στη γιόγκα και να ζήσουν μια θεία ζωή (*)».

Η υπηρεσία προς την ανθρωπότητα είναι κάτι που δεν αρέσει στο εγώ. Το εγώ συνέχεια υπολογίζει το κέρδος ή την ικανοποίηση από κάτι που κάνει και συνήθως περιμένει και μια ανταμοιβή. Όμως, η εξάσκηση στο «υπηρέτησε, αγάπησε, δώσε» είναι δυνατόν να σε βοηθήσει να υπερβείς το εγώ σου και να βρεις τη γαλήνη. Αυτό σημαίνει πως όλοι μας πρέπει να βρούμε έναν ανιδιοτελή σκοπό να υπηρετήσουμε; Και τι γίνεται όταν δεν υπάρχει χρόνος γι’ αυτό καθώς οι ρυθμοί της ζωής δεν αφήνουν χώρο για ακόμη μια δραστηριότητα;

Η απάντηση είναι απλή: ξεκίνα από την οικογένειά σου. Υπηρέτησε, αγάπησε και δώσε στην οικογένειά σου. Έχεις ανυπάκουα παιδιά που πετούν δεξιά κι αριστερά τα πράγματά τους και όσο κι αν τους φωνάζεις, δεν τα μαζεύουν; Κάνε τους ευγενικά μία δύο φορές παρατήρηση και μετά μάζεψε εσύ το καλτσάκι ή το επιτραπέζιο που άφησαν. Δημιούργησε στα παιδιά θετικά εντυπώματα με τη θετική σου συμπεριφορά. Το εγώ σου θα σου πει διάφορα, γι’ αυτό προετοιμάσου: «Σκοτώνομαι όλη τη μέρα στη δουλειά και τώρα πρέπει να μαζέψω κι από πάνω;» «Τι αναίσθητα παιδιά που έχω… δεν ακούν κανέναν». «Ουφ, πάλι εγώ πρέπει να τα κάνω όλα». Με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να μαζεύεις την ακαταστασία τους έχοντας και τη μουρμούρα του νου από πάνω ή τους φωνάζεις και τα αναγκάζεις να τα μαζέψουν εκείνα.

Στο εγώ δεν αρέσει να είναι υπηρέτης. Δεν αρέσει να υπηρετεί κανέναν γιατί πάντα θα έχει μια δικαιολογία να προασπιστεί τον εαυτό του. Μπορείς να παραβλέψεις τη δύσκολη συμπεριφορά μιας συζύγου ή ενός συζύγου ή ενός παιδιού ή μιας μητέρας και να τους υπηρετήσεις; Αντί να κάνεις όλη την ώρα παρατηρήσεις και παράπονα γιατί άφησαν εκείνο ή το άλλο στη μέση ή δεν υπολογίζουν την τάξη και την οργάνωση του σπιτιού, μάζεψε με αγάπη το άπλυτο πιάτο που παράτησαν στη μέση ή πλύνε τους τα βρώμικα παπούτσια. Φέρε την αρμονία στην οικογένεια με το να μειώνεις τις συγκρούσεις τόσο μέσα σου όσο και έξω από σένα.

Το να υπηρετείς την οικογένεια με αγάπη και ανιδιοτέλεια, διαλύει το εγώ. Σε κάνει να πηγαίνεις ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδό σου από το matrix γιατί δεν δίνεις στο εγώ κίνητρα για δράμα, γκρίνια και παράπονα.

Να είσαι η αρμονική συχνότητα του σπιτιού και θα δεις τη συμπεριφορά σου, απαλλαγμένη από το εγώ, να επιδρά θετικά γύρω σου.

Με αγάπη
Έλενα

(*) πηγή: satyanadayoga.gr

Πηγή: www.elenaera.com/gr

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας