Ύπνωση και Επιχειρηματικότητα | Μέρος 1ο

0
367

Του Στέφανου Βαούτη

Επιχειρηματίας.  Ακούγεται λίγο «τρομακτικό». Εργάζεστε μόνος/η σας. Γνωρίζετε ότι εσείς έχετε πάντα την τελική ευθύνη. Παίρνετε συνεχώς αποφάσεις και εύχεστε να ειναι οι σωστές.

Χωρίς την στήριξη μιας μεγάλης επιχείρησης. Χωρίς ένα δίχτυ προστασίας. Και είτε εργάζεστε για εσάς είτε για μια μικρή ομάδα, επηρεάζεστε απο τα ίδια ζητήματα, καθημερινά.

Αυτά έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του στρες, τη διατήρηση της ψυχραιμίας, την επίλυση προβλημάτων, την αύξηση της παραγωγικότητας, την αύξηση των πωλήσεων. Την επίτευξη των στόχων.

Γνωρίζετε απόλυτα ότι η επιτυχία της επιχείρησης σας εναπόκειται σε εσάς.

Έχετε φορτώσει ένα «βαρύ φορτίο» στην ώμους σας και αυτό σας στραγγίζει νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά.

Κάποιοι λένε αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις.

Το κόστος της απόκτησης της δικής σας επιχείρησης.

Της εγκατάλειψης του ωραρίου 9-5, του αφεντικού που δεν σας εκτιμά, της νοοτροπίας του γραφείου.

Της παραγωγής πλούτου για τον εαυτό σας, παρά για τις τσέπες κάποιου άλλου.

Του ονείρου που το ζείτε κάνοντας οτιδήποτε χρειαστεί για να είστε σίγουροι/ες ότι δεν θα καταλήξει σε εφιάλτη.

Είναι δύσκολο αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Είστε επικεφαλής. Άρα πρέπει να το αντιμετωπίσετε, σωστά;

Λάθος.

Όσο σκληρό κι αν είναι, δεν χρειάζεται να το νιώθετε σαν τιμωρία.

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να κρατήσετε τον εαυτό σας συγκεντρωμενό, οργανωμένο, παραγωγικό και όσο πιο επιτυχημένο γίνεται.

Υπάρχει και λέγεται Ύπνωση

Γιατί Ύπνωση; Έχουμε 7  καλούς λόγους

 1. Είναι μία φυσική κατάσταση του Νου και μπορεί να καλλιεργηθεί.
 2. Είναι αφάρμακη κατάσταση.
 3. Είναι μη επεμβατική και μη εθιστική κατάσταση.
 4. Μαθαίνεται εύκολα πως να χρησιμοποιηθεί, αποτελεσματικά, υπέρ σας.
 5. Είναι γρήγορη και προσαρμόζεται στις ανάγκες σας.
 6. Είναι εύκολη και μπορεί να γίνει και διασκεδαστική
 7. Κάνει μεγάλη αίσθηση στις επιχειρήσεις, επειδή αφού μαθευτεί, έχει μηδενικό κόστος και μπορείτε να επενδύσετε ακόμη και λίγα λεπτά απο τον καθημερινό σας χρόνο. Η πρακτική της μπορεί να γίνει πριν, κατά την διάρκεια και μετά την εργασία.

Και όταν αρχίσετε να την εξασκείτε, μπορεί σας ωφελήσει σε πολλούς τομείς όπως:

 1. Καταπολέμηση του Φόβου

Η Ύπνωση, είτε ως Αυτο-Ύπνωση είτε ως εργαλείο της Υπνοθεραπείας και της Προσωπικής Ανάπτυξης (Coaching) είναι απο τα πιο συνηθισμένα και αποτελεσματικα εργαλεία ή τεχνικές που είναι διαθέσιμα σήμερα, ασχέτως αν πολλές φορές το όνομα ποικίλει για λόγους μάρκετινγκ. Είτε είναι φόβος αποτυχίας ή φόβος επιτυχίας – υπάρχει και αυτός – είτε είναι φόβος αντιμετώπισης πελατών πρόσωπο με πρόσωπο ή φόβος ομιλίας μπροστά σε κοινό, είτε είναι φόβος αντιμετώπισης δύσκολων εργαζομένων ή οποισδήποτε άλλος φόβος.

Η Ύπνωση προσφέρει την ιδανική λύση, επειδή ηρεμεί το άτομο από μέσα προς τα έξω βοηθώντας το να διατηρήσει ψυχραιμία, ευθυκρισία, διαύγεια, όσο δύσκολες κι αν είναι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίας. Αυτο είναι πολύ σημαντικό στις επιχειρήσεις, λόγω του τροπου με τον οποίο ο φόβος επηρέαζει την αντίδραση και την συμπεριφορά.

Φοβάστε να αντιμετωπίσετε ένα τηλεφώνημα από έναν παραπονούμενο πελάτη; Ή να μιλήσετε σε έναν δύσκολό ή νευρικό εργαζόμενο ή συνάδελφο; Τότε πιθανόν να το αποφύγετε. Αλλά άν το αποφύγετε, θα είναι εκεί και την επόμενη μέρα, και την επόμενη…

 1. Χτίσιμο της Αυτοπεποίθησης

Εάν έχετε δική σας επιχείρηση, τότε χρειάζεται να έχετε πάθος για αυτό που κάνετε. Χρειαζεται να έχετε γνώση της αγοράς, αλλιώς γιατί να το κάνετε;

Είχατε μια φλογερή επιθυμία να στήσετε την επιχείρησή  και τώρα το καταφέρατε, άρα δείξατε ότι έχετε την δύναμη και την αυτοπεποίθηση να πετύχετε. Όταν έχετε αυτοπεποίθηση για ό,τι κι αν κάνετε,  οτιδήποτε είναι πιθανό. Απο το να να «πουλήσετε» τον εαυτό σας, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, μέχρι να κάνετε παρουσιάσεις και να επικοινωνήσετε απλά τις ιδέες σας.

Η αυτοπεποίθηση βοηθάει στο να αναγνωρίσετε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας. Αλλά επειδή αισθάνεστε αυτοπεποίθηση, αποτρέπετε τις αδυναμίες σας να μπουν εμπόδια στον δρόμο σας. Αντί για αυτό, επενδύετε την ενέργειά σας στο να αναπτύξετε τη δύναμή σας και να βελτιώσετε τα αδύναμα σημεία. Και η Ύπνωση μπορεί να βοήθησει να αναγνωρίσετε  και να επαναξιολογήσετε τις δυνάμεις σας, προσφέροντας σας μια ανανεωμένη αίσθηση αυτοαξίας

 1. Διαχείριση Άγχους

Κάτι που η Ύπνωση πετυχαίνει καλύτερα απο κάθε άλλη τεχνική είναι να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Σας δίνει τον χώρο να κλείσετε για λίγο ή για όσο θέλετε τον κόσμο έξω από εσάς και να αφεθείτε. Να βάλετε τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τα άγχη σε αναμονή, για λίγο. Κι αν η επιχείρηση είναι δική σας, τότε ίσως να έχετε περισσότερες ανησυχίες.

Διαχειρίζεστε  πολλά καθήκοντα την ίδια στιγμή για να κρατήσετε την επιχείρησή σας όρθια. Κάνετε συναντήσεις, ελέγχετε τα λογιστικά βιβλία, αντιμετωπίζετε πελάτες και συναδέλφους, πετυχαίνετε σημαντικούς ενδιάμεσους στόχους – η πίεση να διαχειριστείτε τα πάντα αποτελεσματικά, μπορεί να γίνει αφόρητη.

Είναι απολύτως φυσικό να ανησυχείτε. Λίγο στρες σας βοηθάει να ανταποκριθείτε και να μείνετε συγκεντρωμένενοι/ες. Το στρες προκαλεί πρόβλημα όταν δεν απελευθερώνεται, όταν η αγωνία φτάνει στα ύψη και σας ρίχνει, σωματικά και συναισθηματικά.

Εδώ είναι που ή Ύπνωση μπορει να προσφέρει την άκρως απαραίτητη ανακούφιση και αποφόρτιση, βοηθώντας να κάνετε μια παύση και να κρατάτε το στρες σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

 1. Αύξηση της Δημιουργικότητας

Όπως κάθε τόλμημα, η διεύθυνση μια επιχείρησης απαιτεί δημιουργική σκέψη. Για να ξεπερνάτε τον ανταγωνισμό, να είστε  καινοτόμοι,  να προσελκύετε  πελάτες, να διαφημίζετε τα προιόντα, να εργάζεστε πιο αποδοτικά, με τρόπο και όχι κόπο, να σκέφτεστε δημιουργικά, εκτός πλαισίου.

Οτιδήποτε και αν κάνετε εμπεριέχει δημιουργική χρήση της φαντασίας και ικανότητα. Χρειάζεται επινοητικότητα για να πραγματοποιήσετε το όραμά σας και ευφυία για να το διατηρήσετε νέο και ελκυστικό.

Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι κάτι δυσάρεστο να συμβεί. Μια παραλαβή καθυστέρησε. Ένα προβλημα ασφαλείας στην ιστοσελίδα σας. Κάποιος που στηριζόσασταν στην βοήθειά του, σας απογοήτευσε, κάποιο λάθος στα λογιστικά, κάποια αύξηση στον ΦΠΑ. Ποιός έχει χρόνο να είναι δημιουργικός, όταν όλα αυτά συμβαίνουν;

Το μυστικό είναι ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος του συνειδητού σας  κόσμου, καθώς η δημιουργική ενέργεια ρεει στον υποσυνείδητο νου σας.

Για να έχετε πρόσβαση εκεί, χρειάζεται χρόνος για χαλάρωση, να κλείσετε έξω τον καθημερινό κόσμο και να επιτρέψετε στις ιδέες να αρχίσουν να ρέουν. Η κατάσταση της Ύπνωσης είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να απελευθερώσετε την δημιουργικότητά σας και όλο αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά.

(Συνεχίζεται)

Στέφανος Βαούτης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας