Ύπνωση και Επιχειρηματικότητα | Μέρος 2ο

0
159

Του Στέφανου Βαούτη

Διαβάστε εδώ το 1ο μέρος του άρθρου: Ύπνωση και Επιχειρηματικότητα | Μέρος 1ο

  1. Αύξηση της Δημιουργικότητας

Όπως κάθε τόλμημα, η διεύθυνση μια επιχείρησης απαιτεί δημιουργική σκέψη. Για να ξεπερνάτε τον ανταγωνισμό, να είστε  καινοτόμοι,  να προσελκύετε  πελάτες, να διαφημίζετε τα προιόντα, να εργάζεστε πιο αποδοτικά, με τρόπο και όχι κόπο, να σκέφτεστε δημιουργικά, εκτός πλαισίου.

Οτιδήποτε και αν κάνετε εμπεριέχει δημιουργική χρήση της φαντασίας και ικανότητα. Χρειάζεται επινοητικότητα για να πραγματοποιήσετε το όραμά σας και ευφυία για να το διατηρήσετε νέο και ελκυστικό.

Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι κάτι δυσάρεστο να συμβεί. Μια παραλαβή καθυστέρησε. Ένα προβλημα ασφαλείας στην ιστοσελίδα σας. Κάποιος που στηριζόσασταν στην βοήθειά του, σας απογοήτευσε, κάποιο λάθος στα λογιστικά, κάποια αύξηση στον ΦΠΑ. Ποιός έχει χρόνο να είναι δημιουργικός, όταν όλα αυτά συμβαίνουν;

Το μυστικό είναι ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος του συνειδητού σας  κόσμου, καθώς η δημιουργική ενέργεια ρεει στον υποσυνείδητο νου σας.

Για να έχετε πρόσβαση εκεί, χρειάζεται χρόνος για χαλάρωση, να κλείσετε έξω τον καθημερινό κόσμο και να επιτρέψετε στις ιδέες να αρχίσουν να ρέουν. Η κατάσταση της Ύπνωσης είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να απελευθερώσετε την δημιουργικότητά σας και όλο αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά .

  1. Αύξηση της Μνημονικής Ικανότητας

Δεν μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της μνήμης σας, αλλά μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη πρόσβαση στο τι έχει αποθηκευθεί εκεί. Επειδή οτιδήποτε έχετε βιώσει, αποθηκεύεται στο ασυνείδητο. Εαν το έχετε δει, ή το έχετε ακούσει, ή το έχετε νιώσει, υπάρχει… κάπου εκεί αποθηκευμένο. Η Ύπνωση σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με τον ασυνείδητο νου σας και αυτό  σημαίνει ότι η εύρεση των πληροφοριών που χρειάζεστε είναι μια απλή υπόθεση. Σε καθημερινές συνθήκες αυτό είναι πιο εύκολο θεωρητικά από ότι πρακτικά. Είστε τόσο απασχολημενημένοι σε καθημερινή βάση που δεν μπορείτε να αφιερώσετε ώρα να κυνηγείσετε αναμνήσεις. Και εδώ είναι που η χρήση της Ύπνωσης αποδεικνύεται πολύτιμη.

Όταν έχετε 10 λεπτά διαθέσιμα, είτε νωρίς το πρωί, είτε κατά την διάρκεια της εργάσιμης ημέρας ή το βράδυ, χρησιμοποιείστε την έξυπνα. Ασκείστε  την Ύπνωση για να έρθετε σε επαφή με οτιδήποτε θέλετε να θυμηθείτε.

  1. Ανατροπή Περιοριστικών Πεποιθήσεων

Όπως ίσως γνωρίζετε, εκεί που συγκεντρώνετε την προσοχή σας, εκει πάτε. Εάν ο νους σας είναι γεμάτος αρνητικές, περιοριστικές πεποιθήσεις, αυτο είναι που τελικά θα βιώσετε. Εαν πείτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να πετύχετε ή οτι δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας, αυτό πρόκειται να συμβεί.

Γιατί;

Επειδή ο ασυνείδητος σου δεν αναλύει τις σκέψεις σας, αποδέχεται απλά «αυτά που πιστεύετε»

Ένας απλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι αυτό δεν θα συμβεί είναι να γεμίσετε το μυαλό σας με θετικές σκέψεις. Αυτό δουλεύει επειδή δεν μπορείτε να έχετε στον νου σας και θετικές και αρνητικές σκέψεις την ίδια στιγμή.

Η υιοθέτηση μιας  θετικής στάσης ζωής έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρει στη σωματική και νοητική ευεξία. Διατηρεί τα επίπεδα του στρες σε χαμηλά επίπεδα και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε ό,τι κι αν βρεθεί στον δρόμο σας.

Έτσι, όταν ασκείτε την Ύπνωση, προσθέτετε θετικές δηλώσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα. Απλά πείτε στον εαυτό σας σε κατάσταση Ύπνωσης «Είμαι ένας λαμπρός επιχειρηματίας» και αρχίστε να επαναπρογραμματίζετε τον εαυτό σας. Να θυμάστε Ύπνωση +Υποβολές = Επαναπρογραμματισμός. Συνεχίστε την πρακτική και θα δείτε νέες πεποιθήσεις, συνήθειες και συμπεριφορές να εδραιώνονται στην καθημερινότητά σας. Δεν σπάμε παλιές συνήθεις, δημιουργούμε νεες.

  1. Στοχοθεσία και Επίτευξη Στόχων

Η Ύπνωση είναι το τέλειο όχημα για να θέσετε και να πετύχετε επιχειρηματικούς στόχους. Όταν είστε σε μία ελαφριά κατάσταση Ύπνωσης, είναι εύκολο να οραματιστείτε τι επιθυμείτε. Είναι εύκολο να δείτε την κατεύθυνση που θέλετε να πάτε. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε υποβολές στον δικό σας νου, το οποίο θα σας βοηθήσει να σας μείνετε στην τροχιά που επιθυμείτε.

Ενας πολύ καλός τροπος να συγκεντρωθείτε στον στόχο σας είναι το να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας. Δείτε τον στόχο σας σαν ένα μεγάλο και πολύχρωμο αντικείμενο. Εαν είναι φυσικό αντικείμενο όπως τα χρήματα, δημιουργήστε την εικόνα του εαυτού σας να το κρατάει στα χέρια του. Νιώστε το. Ακόμα και μυρίστε το. Ρίξτε το τριγύρω στο δωμάτιο. Γεμίστε με αυτό τις τσέπες σας.

Εάν είναι λιγότερο απτό όπως μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, φανταστείτε πόσο υπέροχα θα αισθάνεστε όταν θα την έχετε.

  1. Πιο Αποτελεσματική Επικοινωνία

Σκεφτείτε πώς επικοινωνείτε στην επιχείρησή σας. Κάνετε παρουσιάσεις. Στέλνετε ηλεκτρονικά μηνύματα. Γράφετε αναφορές, μιλάτε με πελάτες, και διαπραγματεύεστε συμφωνίες. Ίσως  να κάνετε αγορές ή να συμβουλεύετε ή και να ηγείστε μιας ομάδας. Είναι όλα μέρος των συνολικών σας επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείτε μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κινητοποιήσετε, να πείσετε ή ακόμα και να διασκεδάσετε άλλους. Με το να χρησιμοποιείτε την Ύπνωση, μαθαίνετε πώς να συγκεντρώνετε την προσοχή σας, ώστε η λεκτική και η μη λεκτική επικοινωνία σας να έχει τη  μεγαλυτερη δυνατή επιρροή.

Αυτά που λέτε και κάνετε έχουν σημαντική επίδραση στο πώς οι άλλοι άνθρωποι σάς αντιλαμβάνονται και κατά επέκταση πως αντιλαμβάνονται την επιχείρηση σας. Για αυτό το λόγο ένας αυξανόμενος αριθμός επιτυχημένων επιχειρηματιών σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες παρακολουθεί σεμινάρια Αυτό-Ύπνωσης και Αυτο-Προγραμματισμού.

  1. Βελτίωση της Παραγωγικότητας

Τι σας εμποδίζει απο το να γίνετε πιο παραγωγικοί; Περισπασμοί, έλλειψη αυτοπεποίθησης, έλλειψη συγκέντρωσης, αναβλητικότητα,  στρες… η λίστα μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Πολλά «πράγματα» μπορεί να μπουν στον δρόμο σας και να σας εμποδίσουν, πράγματα που συσσωρεύονται μέσα στην ημέρα σας και σας κάνουν να χάνετε την ουσία.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί ότι η παραγωγικότητα δεν είναι απλα μια λίστα καθηκόντων. Παραδόξως, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες στρέφονται προς κάτι εντελώς διαφορετικό: τον δημιουργικό οραματισμό και τον διαλογισμό που θα τους ωθήσει σε δράση.

Αν δεν το έχετε μαντέψει ακόμα, η Ύπνωση είναι ο ευκολότερος τρόπος που υπάρχει για δημιουργικό οραματισμό και διαλογισμό. Απλά κλείνετε τα μάτια σας, εστιάζετε στην αναπνοή σας, χαλαρώνετε και αυτό είναι. Είστε σε μια ελαφριά κατάσταση Ύπνωσης.

Και καθώς είστε εκει, όλα αυτα τα εμπόδια και οι ωχλήσεις απομακρύνονται. Μερικά λεπτά πρακτική που θα σας βοηθήσουν να έρθετε ξανά στο κέντρο σας. Ώστε να δείτε την μεγάλη εικόνα, να θέσετε τα πράγματα ξανά στις πραγματικές τους διαστάσεις και να κάνετε ό,τι χρειάζεται να γίνει.

  1. Διεύρυνση της Επιχειρηματικής Αντίληψης

Γνωρίζετε τι είναι το πιο σημαντικό με την Ύπνωση;

Μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή. Όταν είστε σε χαλάρωση και η προσοχή σας στρέφεται προς τα μέσα, εσείς αυτόματα αισθάνεστε λιγότερο εως καθόλου στρες.

Θα κάνετε αυτόματα χώρο για να γεμίσετε με δημιουργική ενέργεια. Αυτόματα αγνοείτε προσωρινά τις ανησυχίες και επαναφέρετε την ισορροπία στο σώμα και στο νου σας.

Και επειδή αισθάνεστε βαθιά χαλάρωση χωρίς καμιά ανησυχία, είναι πολύ πιο εύκολο να παραμείνετε θετικοί, να θέσετε στόχους, και να κάνετε ό,τι είναι χρήσιμο για να βοηθήσετε την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.

Τελικά, η Ύπνωση  κάνει την ζωή του επιχειρηματία και να φαντάζει και να είναι πολύ λιγότερο «τρομακτική».

 

O Στέφανος Λέων. Βαούτης ασχολείται με την Υπνοθεραπεία (Κλινική & Αναλυτική), το Coaching (με NLP & Ύπνωση) και το HypnoBirthing (προετοιμασία εγκύων για φυσικό τοκετό με Ύπνοθεραπεία). Επίσης εισηγείται σεμιναρίων εκμάθησης αποτελεσματικής Αυτο-Ύπνωσης και Αυτο-Προγραμματισμού.

 

Στέφανος Βαούτης

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας