Ζήσε όμορφα μέσα στην εμπιστοσύνη

0
77

Ο φόβος για την εμπιστοσύνη δηλώνει ότι υπάρχουν καταγραφές στον ψυχισμό που τον κάνει να υποφέρει και πασχίζει να κρύψει αυτή του την συμπεριφορά. Η έλλειψη της εμπιστοσύνης δημιουργείται από το φόβο που εσύ δεν θέλεις να αναγνωρίσεις.

 

Όταν έχεις τη διάθεση να εμπιστεύεσαι, αυτόματα ελευθερώνεσαι από τη συναισθηματική σου συστολή, αρχίζεις να εκφράζεσαι και να εξελίσσεσαι.

Είναι κουραστικό για την ψυχή να βάζεις συνέχεια φράχτες για να αισθάνεσαι ότι δεν κινδυνεύεις από τον κόσμο. Η εμπιστοσύνη είναι άφεση, ασφάλεια και παράδοση χωρίς να σε νοιάζει αν σε κρίνει κάποιος ή νιώθεις ότι είσαι ανεπαρκείς αν κάποιος σου υποδείξει τη λύση που εσύ δεν μπορείς να βρεις.

Όσο πασχίζεις να αναζητάς προς τα έξω το λόγο που ψυχολογικά πονάς, τόσο αποφεύγεις την αλήθεια που προσπαθείς να κρύψεις κατηγορώντας τους άλλους για το αδιέξοδο και την στασιμότητα που συντηρείς στη ζωή σου.

Ζώντας σε ένα περιβάλλον που πιστεύεις ότι βάλλεσαι, αυθυποβάλλεσαι και δημιουργείς αντιπάλους, αντίθετα αν στο μικρόκοσμό σου λειτουργείς ομαδικά, δημιουργείς φίλους και δέχεσαι την βοήθεια που χρειάζεσαι, ενώ δεν υψώνεις τα στεγανά που εμποδίζουν την εκφραστικότητα σου γιατί η έλλειψη εμπιστοσύνης σε κάνει άκαμπτο συναισθηματικά.

Η εμπιστοσύνη δεν θα σου πει κρύψου να μην σου κάνουν κακό. Γιατί αυτό είναι ένας προγραμματισμός εγκατεστημένος από την παιδική ηλικία ως νοητική καταγραφή από τους γονείς για να μας προφυλάξει από τις κακοτοπιές της ζωής.

Αυτό όμως είναι μια αυταπάτη που την συντηρείς εγκλωβίζοντας την ουσία της ζωής. Να αλληλεπιδράς χωρίς να φοβάσαι αν είσαι αποδεκτός ή όχι, το θέμα αυτό το λύνει η εμπιστοσύνη μέσα από την ευγνωμοσύνη.

Όταν στην καθημερινότητα  βιώνεις την ευγνωμοσύνη μέσα από τις χαρές άλλα και τις δύσκολες στιγμές τα πιστεύω σου συνδέονται με την εμπιστοσύνη και σχηματίζουν τις γέφυρες της εξέλιξης σου καθώς δημιουργείς συνδέσεις μέσα από το κοινό καλό. Έτσι βελτιώνεσαι και υποστηρίζεις και αλλά άτομα που έχουν ανάγκη.

Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητο να είναι σε ισορροπία με την αυτοαγάπη καθώς βασικό στοιχείο είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου που συνεχίζει να έχει τον βασικό ρόλο στις επιλογές σου μέσα από την σφαιρική κατανόηση και αποδοχή για όλα τα όντα.

Να εμπιστεύεσαι με την καρδιά και όχι με το νου, τότε έχεις κάνει το βασικό βήμα που θα δώσει την ώθηση για να βελτιωθείς στη ζωή σου.

 

Newsletter εγγραφή

 

Senhar Stavros Brolias

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας